Maito ei maistu - mikä auttaa?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän pikkupikkukeskosena syntynyt tyttömme, nyt 5 kg, 6 kk, ei enää syö juuri yhtään maitoa ja vellejä. Vain soseet ja puurot maistuvat. Hän on ollut viime kuukaudetkin huono syömään, mutta nyt maitoa ja velliä menee vähimmillään vain n. 200 ml päivässä. Lihasosetta hän syö pari purkkia ja vähän puuroa. Tyttö vain yökkäilee, kun pulloa yrittää antaa, vaikka olisi kuinka nälkäisen oloinen. Erilaisia pulloja ja nokkamukejakin on kokeiltu, mutta ei auta. Aikaisemmin, kun pikkuinen söi enemmän maitoa, hän myös pulautteli aika paljon. Pelottaa, että kasvu on näillä ruokamäärillä liian hidasta eikä kaikkia tärkeitä ravintoaineita ja nestettä tule tarpeeksi. Muuten tyttö on oikein reipas eikä ole kipeän oloinen. Onko vastaavia kokemuksia? Mikä auttaisi?Huolestunut äiti

Kommentit (3)

Vierailija

Hei Helmi-Maria!Kiitos, että kirjoitit kokemuksistasi. Ehdin jo luulla, ettei kohtalotovereita löydy. Soseiden syönti tuntuu monella tökkivän, mutta maito nyt yleensä maistuu.Vaikeaa onkin ollut saada lääkärit ottamaan asia vakavasti - huolestuvat kuulemma vasta sitten, kun painonkasvu kokonaan pysähtyy ja toistaiseksi paino nousee koko ajan, mutta hyvin hitaasti. Tytön masun toiminnan kanssa ei ole ollut viime aikoina ongelmia, luumusose ja Levolac auttavat yleensä. Mutta pitemmän päälle ei näin pieni nesteensaanti voi mun mielestä jatkua. Meidänkin tyttö on toinen kaksosista ja toinen kyllä syö kunnolla ja kasvaa kohisten. Tuntuu pahalta, kun vertaa lasten ruokamääriä, ja toinen syö monta kertaa enemmän kuin toinen. Tähän kaikki sanoo, että onhan lapset erilaisia, mutta silti!Täytyykin vielä kokeilla maidon lisäämistä soseeseen. Tuhdimpaa Nan-maitoa minä aina yritänkin tytölle tehdä. Toivotaan, että tilanne tästä kääntyy parempaan suuntaan. Hyvin huonoa syöntipäivää yleensä seuraa edes hiukan parempi!Hyvää jatkoa Sinulle Helmi-Maria ja lapsillesi!

Vierailija

meidän toinen tuplista ollut tosi huono syömään että juomaan. Hän SGA-keskonen rv 33+0 945g. Maidon juonti oli yhtä taistelua yli 2v asti. Vasta nyt lähes 3v maitoa alkaa mennä lähes tarpeeksi. Meillä meni usein tuo mainitsemasi 2dl päivän aikana, yritin päästä ainakin 3,5dl. Esim. Semperin peruna-maissipurkkiin muistan saaneeni 80ml maitoa lisättyä parhaimmillaan, jos se oli kovin kiinteää. Meillä oli esim. viime kesänä vielä pullot käytössä ja juoksin pojan perässä helteessä ja lähes yritin pakottaa juomaan, mutta ei usein ottanut vaan hoippui lähes nestehukassa. Ruoka-asia on myös ollut tosi hankala hänen kanssaan esim. tyyliin 2tl puuroa... Hänellä on ongelmia ollut vatsansa kanssa paljon ensiksi raudan kanssa ja nyt ihan muutenkin ja tarvitsee Movicolia jatkuvasti. Onko teillä vatsan kanssa ongelmia? Siis jos ei kunnolla tyhjene ei mene uusikaan sisään. Meillä tätä ei ehkä muiden ongelmien takia kukaan ottanut vakavasti ennen kuin olin jauhanut asiaa joka lääkärille Taysissa ja muualla, mutta nyt soitti kotiin jo ravintoterapeuttikin. Vastasin 1,5v tästä valittaneeni, mutta nyt tilanne sit jo vähän parempi. Tuo juomattomuus voi olla tosi iso ongelma ja ei sitä helpolla saa menemään, jos toinen ei ota. Yritä saada joku ottamaan asia vakavasti ja ainakin vastaamaan kysymykseen, saako lapsi tarpeeksi kalkkia yms. vai voisiko jonkun ruuan sekaan lisätä kalkkivalmistetta. Meidän neuvottiin muuten lisäämään Tuttelin sekaan vielä NAN-jauhetta, niin tuli oikein tuhtia maitoa. Poika joi siis välillä äitinmaito/tutteli/NAN-seosta sen vähän minkä joi.Tsemppiä! Toivottavasti tilanne helpottuu!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat