Alkaa olla huoli 3v lapsesta : `( onko normaali vai ei

Vierailija

hän on suoraan sanottuna päivittäin silmittömän rasittava ja vaikea lapsi. Vaikka on myös iloinen ihana auttavainen nopsaälyinen ja vaikka mitä niin on myös se toinen ääripää ja nimenomaan ääripää.

Ilmenee siten että saa joka ikinen päivä hepuloita ja hänen frustraationsietokykynsä tuntuu olevan olematon.

Napsahtaa hyvin HYVIN pienestä ja huutoa kestää kauan. Silloin kun tilanne päällä niin häneen ei oikein saa mitään kontaktia vaan hän toistaa jotakin lausettaan ja kirkuu.

En oikein osaa selittää enkä kuvailla paremmin mutta on myös todella noloakin jo kun hän saa jostakin sinänsä mitättömästä seikasta pultit vaikkapa kaupassa ja sitten sitä mekkalaa ja riuhtomista riittää.

Voihan tuo olla ihan vaan luonnekysymyskin ja on temperaa kuten äidillään mutta jotenkin silti tuntuu jo muulta. Mitään ei ole kyllä neuvolassa eikä missään havaittu ja tosiaan nuppikin tuntuu pelaavan mikä ilmenee esimerkiksi siten että muisti ja kuvamuisti on erittäin hyvä ja osaa aakkoset.

Kokemuksia muilla ja kuvittelenko vain vai olisko jotakin " vialla" ?

Sivut

Kommentit (34)

Vierailija

samma luulen omasta, ennen niin rauhallisesta työstäni. Hän on nyt 3,5-vuotias ja aika mahdoton USEIN. Keksii kyllä aiheen huutaa vaikka mistä. Tappelee vastaan eikä itsekään tiedä, mitä haluaa. Varmaan on rasittavaa hänellekin. Itse odotan vaan, että tämä jo loppuisi ja aurinkoinen tyttö tulisi takaisin...

Vierailija

Meidän 3-vuotias samanlainen ja olen myös itse ollut. Meillä on auttanut sylissäpito raivarin aikana. Eli lapsi tiukasti syliin, aikuinen pysyy rauhallisena ja sanoo lapselle, että tämä pääsee pois, kun on rauhallinen. Sitten vasta rauhoittumisen jälkeen asiasta puhutaan ja yleensä silloin meidänkin " kauhukakara" haluaa tehdä sovinnon ja kuuntelee aikuisen perustelut. Aluksi tämä oli työläs tapa, mutta sylissä pidettävä aika on lyhentynyt ja lapsi usein ei edes aloita täysraivaria, kun sanoo, että joudut syliin, jos et puhu rauhallisesti. Rimpuilu on todella kovaa ja lapsi käyttää kaikki sanalliset keinonsa, mutta aina lopulta rauhoittuu. Tärkeintä on vaan itse pysyä rauhallisena.

Voi olla, että olette jo kokeillut vastaavaa, mutta meillä ainakin tekniikka on pikkuhiljaa purrut.Mutta en todellakaan olisi huolissani! Tiedän monia todella vaativia kolmivuotiaita. Uhmaikään nimenomaan kuuluu monella kohtaukset, joiden aikana lapseen ei saa kontaktia ja lapsi on todellinen hirviö.

Vierailija

Ehkä keskimääräistä vaativaisempi uhmaikäinen. Meidän keskimmäisellä uhmaikä kesti noin 4 vuotta! Kokemuksesta suosittelen selkeätä päivärytmiä, tilanteiden ennakoimista ja tietyllä tapaa tiukkaa linjaa vanhemmilta. Kaikista pahimmat kohtaukset sai, jos annettiin liikaa periksi. Enkä tarkoita, että lapsi pitää kaikessa nujertaa, mutta liikaa valinnanvaraa ja omaa päätäntävaltaa voi ahdistaa turhan paljon ja johtaa kiukutteluun.Tsemppiä, menee ohi!Ja vielä noihin ADHD- AS-diagnooseihin. Ei voida 3-vuotiaalla arvioida. Monet myöhemmin vetoaa, että oli jo pienenä hankala mutta niin on moni sellainenkin lapsi, jolle noita diagnooseja ei isompana tehdä.

Vierailija

että kannattaa kokeilla erilaisia tekniikoita. Pääasia todellakin vaativan lapsen kanssa on se, ettei anna periksi. Siihen ei kannata tempperamenttisen uhmaikäisen kanssa langeta. Voi tuntua tilanteessa helpoimmalta, mutta varmasti opettaa lapselle, että raivoaminen kannattaa.

t. äskeisen sylissäpitoviestin kirjoittaja

Vierailija


koittaa hillitä niitä ja muutoinkin rauhoittaa lasta ruokavalionmuutoksella.En tarkoita, että ne johtuisivat ruokavaliosta, mutta saattaisi silti olla rauhoittava apu kun jättäisit pois kaikki sokerin ja lisäaineet lapsen ruokavaliosta. ja ehkäpä jos pystyy lisäämään kasviksien osuutta ja vähentämään hiilareita hieman niin saattaisi olla hyväksi.Varsinkin sokeri ja lisäaineet esim aromivahvenne E-621 ovat sellaisia joita muutenkin ylivilkkaiden tulisi vältää ja muutenkin on monet äidit saaneet kiukkupussin tilalle aurinkoisen jättämälllä sokerin pois kokonaan jokapäiväsiestä ruokavaliosta.'Vierailija

että en olekaan lastani diagnisoimassa vaan vain mietin voisiko jotakin kenties olla vialla. Joten turha hyppiä kattoon.

Ja jätä varsinkin tuo " minä ylhäinen muut alamaisia" -asenteesi, se on täysin turhaa ja loukkaavaa. Itsekin lasten erikoissairaanhoitajana tiedän asioista jotakin kuten sen että jotkin lapsen piirteet ja tavat voivat aiheuttaa vanhemmissa mietintämyssyn käyttöä ja huoltakin ja ihan ilman että he diagnooseja tekisivät.

Haen kirjoituksellani myös jonkinlaista kokemusperäistä tukea.

Ap

Vierailija

mikä vituttaa? tai ei älä vastaa kun ei minua oikeasti kiinnosta mutta tee nyt jotain tuolle kireydellesi ennenkuin joudut puulooraan maan poveen. Joillakin vain on tapana käyttää eri sanoista ja kuvauksista myös niitä ns sivistyssanoja. Taidat olla se joka kysyi toisella palstalla mitä koko kyseinen sana (frustraatio) tarkoittaa:D.

Niin voihan tuo ihan uhmaakin olla ja todnäk onkin mutta ei toisella ole ollut mitään vastaava käyttäymistapaa tai tapoja vaikka voihan ne sisaruksetkin erota toisistaan kuin yö&päivä.

Ap

Vierailija

Vaan yleisesti tälle palstalle, jossa välitetään täysin asiatonta ja väärää tietoa neurologisista häiriöistä! Diagnooseja ollaan antamassa heti vähänkin vilkkaammalle tai sisäänpäinkääntyvälle lapselle.Tällainen on mitätöivää ja loukkaavaa vanhempia kohtaan, jotka oikeasti luotsaavat erityislastaan läpi asenneviidakon.

Ei siinä ole kyse vain siitä, että joku reagoi voimakkaammin/nopeammin/hitaammin kuin toinen.

Kyse on hyvin laaja-alaisita häiriöistä!16ap lle voimia, toivottavasti saatte varmuutta hoitaa vaativampaa lastanne:)

Vierailija

On olemassa kyseisille häiriöille (adhd ja asperger) omanlaisensa mittarit ja kuvaavat tavat toimia etc ja ne on kys häiriöitä käsittelevillä sivustoilla kutakuinkin ranskalaisin viivoin ilmi tuotuja. Ja jos niistä täyttyy tietty määrä niin voi ruveta olettamaan ja tarviattessa diagnosoimaan lasta että onko hänellä se vai ei. Sama alistaa voi lukea ja hyödyntää myös juuri 3v ikäisenkin kohdalla, diagnoosin teko on eri asia enkä ole muuta väittänytkään.

Ap

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat