Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Olisiko jollain sunnuntai-vehnäjauhoja ja sieltä sitä pullaohjetta?

Vierailija

Meillä oli tällä kertaa jotain muita jauhoja ja pullaa piti alkaa leipoa. Ostin ekaa kertaa tuollaista juoksevaa margariinia enkä tiedä kuinka paljon sitä pitäisi puolen litran taikinaan laittaa.

Kommentit (3)

Vierailija

(18 pikkupullaa)

2 1/2 dl maitoa

1 dl sokeria

1 muna

1 - 2 tl kardemummaa

1/2 tl suolaa

1 ps Sunnuntai-kuivahiivaa

7 - 8 dl Sunnuntai-vehnäjauhoja

1 dl Sunnuntai Juokseva -rypsiöljyvalmistetta tai

100 g Sunnuntai-margariinia

Voiteluun: munaa

Pinnalle: raesokeria, mantelirouhetta tai mantelilastuja





Kasvisruoka

Ohje:



1. Sekoita +42-asteiseen (reilusti kädenlämpöiseen) maitoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Vispilöi taikinanesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.

2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo niistä tangot. Jaa kumpikin tanko 9 palaan. Pyörittele palat pikkupulliksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

6. Voitele pullat munalla ja koristele raesokerilla.

7. Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.

Uusimmat

Suosituimmat