vastasyntyneen nuha

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onko täällä kellään, jolla on kokemusta vastasyntyneen nuhasta ja sen hoidosta, onnistuuko kotona ja pitääkö olla kovinkin huolissaan, kun niin pieni on viikon ikäisenä saanut nuhan sisaruksiltaan.

Kommentit (2)

Vierailija

ja kun soitin terveyspalvelujen neuvontaan sanoivat et ehdottomasti lääkäriin kun vauva on niin pieni, yhtään ei saa kotona odottaa vaan HETI näytille. Lastenklinikalle kun pääsimme niin todettiin Rs-virus ja saman tien sisään, hapetusarvot oli heikot joten tyttö joutui lisähapelle ja 3h välein limaimua, kolme yötä olimme hoidossa kunnes hapetusarvot olivat hyvät ja pääsimme kotiin.

En tarkoita pelotella vaan kerron siksi kun itse en ainakaan silloin ymmärtänyt että tilanne on niin paha. Toki näin että tyttö on aivan tukossa muttei tullut mieleenkään et se ois sen vaarallisempaa. Hapetusarvon heikkous kuulemma tarkotti sitä et tytöllä oli hengityskatkoksia joten oli hyvä että mentiin ja tyttö sai parasta mahdollista hoitoa vaikka ne limaimut aina ennen syöttöä oli kamalia.

Joku täällä palstalla vuoden alussa kirjoitti samasta aiheesta et niillä oli lapsi oikeesti lakannut hengittämästä, yhtäkkiä vaan, ja ambulanssin tulo, muistaakseni 7min, oli tuntunut ikuisuudelta kun oli pitänyt kevyesti tärisytellä lasta et ottaa happea ees hetkittäin.Joten mene ihmeessä lääkäriin, se on niin pieni vaiva siihen nähden et ammattilainen kertoo kuinka pitää toimia. Ei maksa kuin vaivan!!!!Nyt tyttömme on kohta 5kk ja taas on flunssa, mut nyt tilanne on ihan eri kuin sillon muutaman viikon iässä. Tunnen hallitsevani tilanteen ja kotihoidolla ollaan mutta kokoajan seuraan mikäli vointi menee yhtään huonommaksi niin vien kyllä herkästi lääkäriin, ihan vaan varmuuden vuoksi.Se Apteekista saatava nenä-friida on kotikäyttöinen liman imupilli eli jos lääkäri toteaa teidät kotikuntoisiksi niin käy ostamassa, maksaa päälle kympin ja on oikeesti iso apu, lisäx keittosuolaliuostippoja(tunnin välein on ohjeissa!)

Parempia vointeja teidän perheelle näin flunssakautena!

Vierailija

Meidän neidillä oli ensimmäinen nuha 7 vko:n ikäisenä. Ostin tukkoiseen nenään apteekista nenätippoja vauvalle. Ilmeisesti ovat keittosuolatippoja. Niitä voi laittaa vaikka kuinka usein kun eivät ole lääkettä. Sängyn pääty hieman ylöspäin ja todella loistava keksintö on apteekista saatava nenänniistäjä. Viikon verran kesti tukkoisuutta ja sitten alkoi helpottaa. Jos kuumetta ilmenee niin heti olisi mentävä lääkäriin kun kyseessä alle kahden kuukauden ikäinen vauva.-Linda ja Ellen 8 vko:a + 1 pv-

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat