Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuinka paljon 1,5-2 vuotiaasi puhuu?

Vierailija

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Meidän kohta 2v. osaa puhua todella hyvin, on kielen kehityksessä todella ikäisiään edellä. Hän on myös hyvin vilkas ja paljon ihmisten kanssa tekemisissä, joten nuo seikat varmasti vaikuttavat oppimiseen. Lisäksi olemme puhuneet hänelle aina hyvin paljon ja kirjoja lukeneet todella paljon.Vierailija

ja käyttää niitäkin tosi harvoin.Ymmärtää kyllä tosi paljon.AP, joka tietää ettei pitäisi vertailla, mutta jota silti alkaa huolettaa kun puistossa ikätoverit höpöttävät täyttä päätä

Vierailija

ja joskus tosiaan tuntuu että on " jäljessä" kun on niitä jotka höpöttävät jo mahdottomasti. Mutta toisia kyllä jotka vielä vähemmän.

Mutta älkää sanoko, että johtuisi siitä että " on paljon tekemisissä" muiden ihmisten kanssa - se ei ole syy!!! Syitä on vaikea kertoa, siihen vaikuttaa moni asia, mm. temperamentti ja geenit ym.

Vierailija

Lapsi joka haluaa olla paljon kontaktissa aikuisten kanssa, myös vieraampien, oppii usein nopeammin kuin lapsi, joka on ujompi. (Ei tietenkään aina näin).Omalla painolla vaan, suurimmalla osalla puhe tulee ilman sen kummepia kikkoja.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat