Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko kierukan käyttäjä "koko ajan raskaana"?

Vierailija

Kaverini hankki vähän aikaa sitten hormonikierukan ja on jo moneen otteeseen sanonut, että nythän hän on teoriassa melkein koko ajan raskaana. En nyt ymmärrä hänen logiikkaansa, eikä hän keskustele asiasta sen enempää... Siis eikös kierukan kanssa nimenomaan ehkäistä, eikä olla koko ajan raskaana? Mistä ihmeestä tuo kaveri oikein höpisee? (itsellä ei ole koskaan ollut kierukkaa, joten en ole kovin tietoinen miten ne oikein ehkäisevät)

Kommentit (10)

Vierailija

kuparikierukalla tule mitään "miniabortteja" kerran kuussa, vaan sekin vaikeuttaa myös hedelmöittymistä. Tilaa kutsutaan steriiliksi tulehdukseksi, ja syytä tilan syntyyn ei takuuvarmasti tiedetä. Mutta siis kuparikierukan käyttäjä

Lainaus:

ei hedelmöity

joka kuukausi ja sitten "alkio kuole"...Ap:lle, hormonikierukan kanssa monella saattaa olla jatkuva turvotus ja muita hormonaalisia oireita, eli tämä saattaa tuntua "jatkuvalta raskaudelta"?T. Lääkäri

Vierailija

Eikös e-pillerit ehkäise nimenomaan munosolun irrottautumisen? Eli naisen elimistöä "huijataan" hormoneilla olemaan raskaana, joten munasolu ei irtoa. Olen luullut, että hormonikierukka toimisi samoin.

Vierailija

Hormonikierukka on muuten estemenetelmä, siinä siittiöt eivät pääse perille kun lima muuttuu läpäisemättömäksi. Muutakin vaikutusta toki on kuten limakalvon pysyminen ohuena. Mutta noita "miniabortteja" ei siis tule eli hedelmöittyneen munasolun postumisia.

Vierailija

Hormonikierukan vaikutuksesta kohdun limakalvo asettuu muutaman käyttökuukauden jälkeen "lepotilaan" ja sillä on myös vierasesinevaikutus kohdun limakalvolla. Tämä heikentää siittiöiden hedelmöittämiskykyä ja estää munasolun kiinnittymistä kohtuonteloon. Keltarauhashormoni sitkistää myös kohdunkaulan liman siittiöitä huonosti läpäiseväksi. Lisäksi ehkäisin häiritsee munasolun irtoamista eli ovulaatiota sekä munasolun normaalia hedelmöittymistä .

Vierailija

puuttuvia kuukautisia?!?

Monilla hormonikierukan käyttäjillä loppuu kuukautiset kun kierukan paikallinen hormonivaikutus ohentaa kohdun limakalvon ohueksi ja kuukautisvuoto loppuu.En kyllä tajua millä logiikalla se ois raskaana olemista.

Vierailija

että se estää hedelmöittyneen munasolun kiinnittymisen kohtuun.Kierukkaa käyttävillä siis irtoaa munasolu normaalisti ja jos/kun seksiä on, osa noista munasoluista hedelmöittyy, mutta eivät pääse kierukan takia kiinnittymään kohdun limakalvolle. Tässä tapauksessa munasolun ja siittiön yhdistymisestä tullut alkio kuolee ja tulee menkkojen mukana pois.Eli olisko kaveri tarkoittanut sitä, että hänellä on periaatteessa joka kuukausi mahdollisuus siihen, että kohdussa on hedelmöittynyt munasolu yrittämässä kiinnittyä kohdun seinämään.

Vierailija

Mutta meillä sai kuopus alkunsa vielä kuparikierukan ollessa paikallaan. Ja kierukka poistettiin sopivasti parin päivän päästä hedelmöittymisestä. Minäkin olen siitä lähtien miettinyt tätä samaa.

Kiitos lääkärille selityksestä.

Vierailija

Mm. vaikeuttamalla siittiöiden pääsyä eteenpäin, mutta kyllä munasolu irtoaa normaalisti.Lainaus:

Sekä hormoni- että kuparikierukka ehkäisee ensisijaisesti estämällä munasolun irtoamisen.

Uusimmat

Suosituimmat