3kk paino alakanttiin?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

syntymäpaino 3550g/ pituus 51, nyt 3kk paino 6180g ja pituus 63, neuvolatätin mielestä ja kasvukäyrän mukaan mennään normaaliviivan alapuolella painon mukaan mutta pituus just prikulleen normaaliviivalla.siis thät? katselin helmivauvojen pinoa ja siellä on ihan samankokoisia vauvoja, osa painaa vielä vähemmän, minkä ihmeen käyrän se täti on laatikostaan kaivannu, esikoinenkin on aina ollut pitkä ja hoikka, silti kasvanut ja kehittynyt ihan hyvin.pitääkö tässä nyt nostaa kissa pöydälle vai viittaanko kinttaalla tädille, lisäruokaa en vissiin ala syöttään vielä " tässä iässä" , ehtii kyllä perunaan ja velliin tutustua kuukauden päästä.mitä muille sanottu painosta?

Kommentit (13)

Vierailija

Neuvoisin viittaamaan kintaalla:)

Meidän kakkonen oli 3kk neuvolassa 5,2kg ja ei mitenkään puututtu koko asiaan. On aina ollut hoikka ja vuodenkin iässä " vain" 8,3kg, mutta omalla käyrällään hyvin mennyt koko ajan. On nyt vajaa viisivuotiaanakin reilu 16kg kun isompi sisaruksensa (nollakäyrän tyttö) oli 5v.jo 23kg.

Minä en huolestu ollenkaan noista kasvukäyristä, kun niin monenkokoista mahtuu normaalin rajoihin, erittäin harvahan on juuri niitä " nollakäyräläisiä" .

Vierailija

Mekin ollaan nyt juostu 2 viikon sisällä jo kolmatta kertaa neuvolassa tutkimassa vauvan painoa, kun se on noussut niin vähän, ja nyt taas oli noussut riittävästi eli ollaan käyrillä eikä tarv. enää juosta.Vertailun vuoksi voin sanoa, että meidän vauva on nyt 4510 g ja ikää on typsyllä pian 8 viikkoa. Tuskin 3 kk mennessä menee edes 5 kg rikki, vaikka kasvaisi ihan tasaisesti! Ja ap:n vauva oli yli 6 kg ja muka paino alakanttiin. Ei ymmärrä ei...Kai oleellisinta on se, kasvaako vauva omalla käyrällään tasaisesti. Ja ei kai siinäkään voi aina ihan prikulleen pysyä.

Vierailija

oli syntyessään 3290 g ja 48 cm ja oli nyt 3 kk neuvolassa 5640 g ja 59 cm. Th sanoi vaan, että hyvin kasvaa rintamaidolla, saman kirjoitti neuvolakorttiin. Käyristä ei oo mitään puhunut enkä ole kysynyt, vaikka olen kyllä nähnyt tädin niitä koneelta katselevan.

Vierailija

syntymäpaino 3210, 3kk kohdalla 5310 -kortissa lukee " kasvu ok" . Muistaakseni käyrä oli tuolloin -6 tai -8. Ei lisäruokaa, ei edes lisämaitoa.K

Vierailija

Kirjoitin tämän äsken toisellekin kyselijälle mutta nyt laitan vielä tänne.

Uutisissa tekstiTV:llä oli noin kuukausi sitten WHO:n raportista joka oli uusin käyristä tehty tutkimus: Käyrät perustuvat pulloruokittuihin vauvoihin joiden paino on normaalisti korkeampi kuin rintaruokituilla. N. 40:n vuoden ajan miljoonat äidit ovat seuranneet liian korkeita =vääriä käyriä ja neuvoloissa on tämän tähden suositeltu liian herkästi lisämaidon (korvikkeen) antamista.

Oma vauvani on 4 kk ja pituutta on 61 cm ja paino 5.5 kg hienosti omalla alimmalla käyrällään.

Miksiköhän vauvojen pitäisi olla niin tuhottoman suuria??? Eiköhän niille ole aikaa kasvaa monta vuotta ihan rauhassa.

Vierailija

Meidän poitsu (synt.48cm,2775g) oli 3kk-neuvolassa 59,5cm ja 5680g ja th kirjoitti " kasvaa tasaisesti" .

Erään ystäväni vauva oli samankokoinen syntyessään kuin meidän ja nyt kolmikuisena vasta 53,5cm ja 4500g. Tämä vaavi passitettiin tutkimuksiin pienikokoisuutensa vuoksi... Että kyllä aika pieni täytyy olla että joutuu tutkittavaksi.

Ja niinhän se menee että välillä kasvetaan enemmän ja välillä vähemmän.h.h. ja Max,3kk

Vierailija

3kk neuvolassa 64,5cm ja 6130g. Syntymämitat oli 51,5 cm ja 3740g. neuvolassa sanottiin että hyvin kasvaa pelkällä rintamaidolla, kirjoitti myös korttiin että kasvaa tasaisesti.

Näin meillä

Vierailija

Karkas edellinen. Meidän poika oli 3kk iässä 66cm ja 6,4kg. Neuvolassa on aina kehuttu että hyvin kasvaa pelkällä rintamaidolla! Pituus on yli käyrien ja paino peräti pari käyrää alempana, mutta koska pituutta tulee hyvin, niin painostakaan eivät ole huolissaan. Jos ravinnon saannissa olisi ongelmaa, hidastuisi myös pituuskasvu. Meidän vesseli on hoikkaa ja pitkää mallia.Ekat 6kk oltiin pelkällä rintamaidolla, ja 6kk neuvolassa oli 74cm ja 8,3kg. Hyvin kasvoi siis koko ajan ja vasta 6kk iässä aloitettiin ekat maistelut muuta kuin maitoa. Nyt 10 kk iässä on 77cm ja 10,2kg.Jos vauvasi kasvaa melko tasaisesti, niin ei varmaan ongelmaa ole. Eri asia on, jos yhtenä kuukautena ei olisi tullut painoa kuin 100g ja pituutta 1cm, eli selvä notkahdus/pysähtyminen. Silloin pitäisi miettiä ja tutkia mitä tehdä.

Vierailija

Joo en ymmärrä miten voidaan neuvolassa olla tuollaisista painoista huolissaan!!! Tässä meidän pojan painot:

8 vko 4.3 kg pituus 55 cm

3 kk 4.88 kg pituus 56,5 cm (tässä varmaan pituudessa pieni mittausvirhe)

4 kk 5.6 kg pituus 61 cmTäti sanoi kun itse olin vähän huolissani kun on niin kevyt poika ettei todella ole mitään hätää kun seuraa niin hienosti omaa kurviaan. Muuten vauva on kuulemma vahva ja muutoinkin aivan niinkuin pitää!

Vierailija

Jos käyrät ovat tavallista pullempien lasten mukaan tehty, niin sitten meillä oli tosi lihava poika. Meillä nimittäin meni muistaakseni +30 käyrällä tuossa iässä, eli syntyessään 3630 g painanut poika painoi kolmikuisena 7275 g. Pituutta oli 60.7 cm (syntyessä 50).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat