Kesy orava pihassa/pesä katolla?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän uuden kodin pihassa, hiekkalaatikolla, terassipöydällä jne käy aika kesyn tuntuinen orava. (ei lähde kiirellä karkuun)

Nyt musta on alkanut tuntua, että sillä on pesä tai jemma meidän talon katon alla.Mua jotenkin inhottaa tuo ruokapöydällä ravailu, hiekkalaatikon visiitit (no siihen vois laittaa, jos viitsis, ressun)

Toisaalta, eipä tuo avoin hiekkalaatikko oo mun tuttavapiiristä/kuulokantamalta ketään sairaaksi saanut (-vastustuskyky kasvaa... ;P) ja yhteinen maailmahan tää on..Onhan ne suloisia, mutta..?

Yks lähipiiristä on sitä mieltä, että kantavat tod paljon loisia?Mites, saako se tehtyä tuhojaan tuolla katon välissä? Voisko sitä jotenkin estää? Tuhoja tai sinne menoa? Kuinka pienestä välistä ne menee/mahtuu?Kokemuksia vastaavasta? Ideoita?Simimimi, vähän ristiriitaisin tuntein ja hämmentyneenä

Kommentit (4)

Vierailija

Meillä on ihan samanlainen ongelma. Otuksen on nähty pujahtavan sisään räystäslaudoituksessa olevasta kolosta. Soitin Korkeasaareen ja kysyin, mitä kannattaisi tehdä.Neuvona oli, että tiedossa olevat sisäänkäynnit tukitaan syksyllä syys-lokakuussa kun oravan on nähty tulevan ulos rakennuksesta. Oravan sisäänkäyntejä voi siis olla useita. :-/ Syys-lokakuussa oravalla ei ole enää poikasia pesässä ja aikuiset oravat asuvat yksin.Myrkyttäminen ei tule lapsiperheessä kysymykseen, on moraalisesti arveluttavaa ja johtaa todennäköisesti suuriin hankaluuksiin jos/kun raato alkaa mädäntyä kattorakenteissa.Oravan pesässä on kuulemma yleensä muitakin eläinkunnan edustajia kuin oravia (lue: loisia). :-b Näiden takia orava kuulemma vaihtaa monesti osoitetta poikastenkin kanssa. On epätodennäköistä, että loiset leviäisivät talon rakenteissa olevasta pesästä ihmisten asuttamiin tiloihin. Kun orava hylkää pesän, kirput kuolevat nälkään.Oravan kanssa ei kannata tässä tilanteessa hieroa ystävyyttä, siis ei ruokintaa. Lapsista olisi moraalitonta kasvattaa oravan kivittäjiä niin että hätistely on syytä pitää maltillisena vaikka siitä olisi etua alivuokralaisen häädössä.

Vierailija

Koko katonreunan tilkitseminen on aika urakka, mutta tutkimme asiaa.

Loukkukaan ei hullumpi, metsää onneksi riittää.

Nyt viikonloppuna näkyi kantelevan poikasiaan, joten saapi kesän ainakin tuolla elellä.

Toiv ei tee tuhojaan ja toiv kaikki pienet säilyy elossa(, ettei sinne mätäne)

;)

Vierailija

mina ostin hakkiansan, laitoin sinne pahkinoita, ja odotin. Kun loukku kolahti, laitoin hxxxvatin vihaisen otuksen hakkeineen auton perakonttiin, ajoin muutaman kilsan ja laskin vapaaksi.Toistin saman kaikille viidelle oravalle, eika ole sen koommin nakynyt.

Vierailija

Niillä oravilla on pihan perällä olevan vanhan varastorakennuksen välikatolla pesä.. Tullaan hyvin toimeen " naapureina" tässä samassa pihapiirissä MUTTA varoittaisin kuitenkin, että siinä vaiheessa kun oravalla on poikaset niin se on erittäin hyökkäävä ja agressiivinen eikä todellakaan peräänny jos tulette pihalla vastakkain! Lisäksi ne saattavat varastaa pyykkejä narulta yms. eli ei mitään ihanteellisia naapureita mutta kun antaa olla rauhassa niin ok. eikä ruoki! Tosin jos asustelisivat meidän talon välikatolla niin pesinnän jälkeen syksyllä tekisin jotain etteivät enää tulisi!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat