kuka tietäis että kun ruumis arkku laitetaan kuoppaan...

Vierailija

niin survotaanko se rikki kun laitetaan mullat päälle vai annetaanko sen olla ehjänä....mulla on epäilys mut ei voi sanoo

Sivut

Kommentit (21)

Vierailija

Ei se ihminen siellä haudassa ole. Siellä on vain ruumis, eloton " biojäte" . Niin se vain on. Sielu on jossain muualla ja tämä rakas elää meidän jäljelle jääneiden muistoissa. Ei sillä ruumiilla ihan oikeasti ole MITÄÄN väliä.En minä muistele rakkaani ruumista, muistelen hänen elämäänsä. Sitä rakkautta, jota häneltä sain. Ihania yhteisiä hetkiä.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


niin survotaanko se rikki kun laitetaan mullat päälle vai annetaanko sen olla ehjänä....mulla on epäilys mut ei voi sanoo
ei sitä kukaan tahallaan survo rikki...Miksi ajattelet että se tarkoituksella survottaisiin rikki??

Vierailija

Kuka lie vastuussa hautojen sulkemisesta on isäni hyvä tuttava ja sanoi ihan suoraan, että koneellisesti se hauta muuten täytetään ja arkku useimmiten menee rikki parin ekan kauhallisen jälkeen. Ja jos ei, niin sitten vähän taputellaan...No me (tai miesväki) lapioi haudan umpeen hautajaisten lopuksi. Koska hauta tuli vanhalle hautausmaalle kumpua ei myöhemmion tasoitella koneellisesti van se aikanaan painuu itsekseen. Keko siihen päälle jäi kun mullat lapattiin päälle. Uudella hautausmaalla täälläkin ilmeisesti tamppaavat haudat tasaisiksi koneellisesti.

Vierailija

niin alkuviikosta seurakunta peittää haudan kunnolla. Kun hauta on täynnä multaa/hiekkaa se juntataan eli painetaan todella kovaa kauhalla. Ja silloin se arkku menee rikki.

Talvella haudatut joudutaan junttaamaan keväällä, koska silloin on mennyt mullan mukana niin paljon lunta, että sinne on jäänyt onkaloita. Jollei näin tehtäis voisi kukkia tuodessa omaisen jalka upota haarua myöten ja siinä on sitten selittelemistä.

Käykää vaikka katsomassa haudanpeittoa koneella, se kone on painaa niin kovaa sitä hautaa, että etupyörät ovat ilmassa.

Vierailija

Mitä väliä sillä, meneekö arkku hajalle vai pysyykö ehjänä? Onko tässä nyt joku suurempi tarkoitus, jota en ymmärrä?Siellä arkussahan on ruumis. Mitä sillä on väliä, onko sen ruumiin ympärillä puukehikko vai multaa?Jos ihan järkevästi ajattelee, niin eikö ole päin vastoin parempi, että se arkku hajoaa ja ruumiin maatumisprosessi nopeutuu?

Vierailija

vai että ihan traktorilla yli...

Vierailija:

Lainaus:


Ihan sen takia vaan et maa painuu ja pysyisi tasaisempana!!Eikä siellä maan sisällä sillä ole väliä onko se enää ehjä..
Siinähhän menis kukat ja naapurihaudatkin kukkineen ihan littaan.

vai miten pieniä traktoreita tarkotit? Oot ehkä jokus nähny kun ruohonleikkurilla on ajettu hautojen päältä ja luullut traktoriksi ;)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat