Missä vaiheessa yksiin päiväuniin ja miten?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Vai näkeekö sen siitä kun ei nukahda toisille?Meillä poika 9,5 kk on pidentänyt yöunia, nukkuu noin 11-11,5 h yössä, herää kerran yössä syömään ja ehkä kerran huhuilemaan tuttia. Päiväunet on lyhentyneet, nukkuu yhä kahdet päikkärit, ekat yleensä vaan vajaa tunnin-1,5h, toiset samanmoiset, välillä nukahtaa toisille vasta turhan myöhään eikä aina helposti ja sit onkin jo niin myöhä että välillä pitää herätellä kesken unien.Mutta epäilen että jaksaisiko aamulla valvoa esim 4-5h ja osaisiko sitten nukkua tarpeeksi pitkään jottei niitä iltaunia tarvittaisi. Miten muilla mennyt siirtymävaihe ja missä iässä?

Kommentit (2)

Vierailija

meillä on paria päivää vaille vuodenikäinen muksu eikä meillä enää nukuta kaksia unia kuin poikkeustilanteissa. itse en yksinkertaisesti jaksa nukuttaa ellei helposti nukahda, olen varmaan laiska äiti mutta en jaksa työnnellä vaunuissa huutavaa ja rimpuilevaa lasta. meno on ollu tämmöstä jo kuukauden verran. meilla kans toisille unille käyminen meni myöhäiseksi (joskus vasta vähän vaille 18 nukahti, ei tosin pitkään nukkunu eikä yöunet häiriintyny mut nukuttaminen oli tosi vaikeeta). nykyisin muksu on aamusta kiukkunen joskus 10maissa ja yritän joskus laittaa unille mutta jos ei maitoa juodessaan nukahda en viitsi lähteä ulos (sisälle ei nukahda, alkaa vaan meuhkaamaan sängyssään...), kuten tänään vaikka vähän yritin vaunuilla mut ei siitä mitään tullu, onneks tajusin lopettaa ajoissa ennen ku oma pinna napsahti ja tuoss atuo vielä jaksaa leikkiä... kohta lounas ja sitten unille.eli meillä rytmi on sunnilleen tämmönen:

herää 6-7 välillä

aamutoimien jälkeen maitoa ja aamupalaa (puuroa/velliä)

lounaasen asti leikkiä, välillä maitoa kitinöihin

lounas 11 maissa, potalle

maitopullon voimalla unille

nukkuu 1,5-2h

välipala 14 maissa, maitoa välipalalla tai sitten vähän myöhemmin kun vaatii sitä

päivällinen 17 maissa

kevytiltapala (ei syö puuroa, joskus tuskin mitään muutakaan) 19 maissa

pesulle iltapalan jälkeen

unille 20-21 maissajoskus poikkeuksellisesti jos tosi väsy aamulla ja nukahtaa jo 10 maissa, lounas sitten kun herää ja toiset unet 16-17 maissa. yksillä aamupäivällä nukutuilla unilla ei jaksa iltaan asti mutta jos jaksaa sinnitellä lounaaseen asti, sit kyllä pärjää hyvin iltaan asti yksillä unilla. iltaisin on ehkä vähän väsyny mut jaksaa jos saa leikkiä omaan tahtiinsa eikä oo mitään erikoista häslinkiä. joskus ulkoillaan vielä illalla ja rattaisiin saa nukahtaa jos nukuttaa mut harvoimpa nukahtaa kun on niin paljon kateltavaa.

Vierailija

Laitoin nukkumaan aamupäiväunille klo 12 aikaan luonaan jälkeen. Olimme ulkona puistossa aamulla ja muutenkin yritin aktiviteeteillä pitää pientä hereillä hiukan pitempää aamuisin. Poika nukkui sitten useita tunteja (2-4h) ja iltapäivällä oli taas pirteä ja illalla meni ajoissa nukkumaan, jopa klo 18. Aamulla ylös muistaakseni klo 6.

Kuopus on nyt 8kk ja toivon, että voi siirtyä kesällä yksiin uniin, niin olisi helpompaa liikkua ja järjestää esikoisenkin ohjelmaa, kun ei tarvii koko ajan olla nukuttamassa ja stressaamassa kuopuksen unien pituuudesta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat