Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

APUA! Mistä saisin voimia tulevaan koitokseen?!?!

Vierailija

Meillä on ihan pian sukujuhlat. Jos yhtään sukuamme tiedän, alkaa oitis kysely, milloin teette lisää lapsia. Asia on meille arka, koska olemme juuri saaneet inhottavan tuomion, jota en toivoisi yhtään kelleen.

:(Olemme jo sopineet, että kerrotaan kaikille kyselijöille asiain tila, mutta pelkään, että romahdan kesken kaiken, enkä halua sääliä.

Haluaisin vain kyselijöiden ja painostajien vihdoin jättävän meidät rauhaan...

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Ei sitä tarvitse mitään paukutella. Mielestäni parempi sanoa asia rauhallisesti ja kertoa miten vaikea paikka se itselleen on. Kysyjäkin tällöin ymmärtää olla hienovarainen.

Vierailija

Sitä sai itsekkin kuulla jos jonkinmoista kommenttia ennenkuin tulin raskaaksi ja just toi vastaus oli käytössä.. tai joku vastaava kommentti :) Tsemppiä ap, joskus se suku on pahin :)

Vierailija

Me kärsimme lapsettomuudesta 3-4 vuotta ennenkuin tärppäsi (ivf:n avulla) ja kyllä se vaan niin on, että eivät ihmiset tajua!! On kaunis ajatus, että asiasta " asiallisesti keskustellaan" väleissä pysymiseksi, mutta kun se ei toimi käytännössä kaikenmaailman kuusikymppisten Anni-tätien ja jatkuvassa hormonihuurussa olevan ikuisen kotiäitiserkun kanssa, jolla on neljä lasta n 1,5 ikäerolla. Tällaiset ihmiset kaivavat kaivavat kaivavat asiaa, koska lastensaanti on heille tärkeä asia elämässä (serkku) tai sitten he ovat yleisuteliaita ja vähän juoruamisen haluisiakin (täti). Työpaikka on eri asia, vieraammat ihmiset yleensä kyllä ovat hienotunteisempia, mutta sukulaiset harvoin, koska ainakin meidän suvussa ollaan juhlissa " suvun" eli perheen kesken ja kaikki tuntevat toisensa aika hyvin. On pakko joko valmistautua selittämään asian oikea laita ja vastaamaan kysymyksiin,tai sitten sanoa suoraan että en halua puhua asiasta, älä kysele, tai just että ei niitä lapsia vaan tehdä.

Vierailija

Paukuttele sinä vaan jauhoja suuhun ihmisille niin paljon kuin ikinä kykenet. Minä ainakin haluan puhua asiallisesti ja olla muutenkin ihmisten kanssa väleissä

Vierailija

Jos kyse on jostain lääketieteellisestä, niin minä paukauttaisin suoraan ja sileästi päin pläsiä liian uteliaille, että " kuule ei niitä lapsia noin vain tehdä vain saadaan, mekin tehtäisiin ihan ilomielin lisää jos se vain olisi niin yksinkertaista." Yleensä kyllä menee jauhot suuhun kyselijöille tässä vaiheessa.

Vierailija

Kysehän oli nimenomaan siitä, että hän ei jaksaisi alkaa selittämään, eli ei todennäköisesti viitsi alkaa kertomaan mitä on tapahtunut ja mitä heille on sanottu, vaan haluaisi vaan päästä mahdollisimman vähällä tilanteesta. Olen nelosen kanssa samoilla linjoilla, ei tietenkään mitään aggressiivista räyhäämistä mutta tiedän ihan omasta kokemuksesta, jos erehdyt kovin " ystävällisesti" ja myötämielisesti tällaisesta kertomaan, niin uteluista ei tule loppua. Jos taas näyttää kovin masentunutta naamaa tai selkeästi näyttää olevansa surullinen asiasta, niin believe me, sukujuhlissa lohduttajia riittää!

Vierailija

Joo, ei ollut hienotunteista eikä kovin älykästä, mutta tilanne oli sellainen että joku valmis vastaus oli pakko keksiä. En tiiä, menikö siltä sitten kukaan kyselemään...

Vierailija

asian johdosta. Ettekä jaksa siitä puhua tutkimuksen ovat sen verran rankkoja, ennen kuin asialle saadaan lopullinen varmistus.... Mut eiks olekin kivat juhlat täällä tänään.... (käännätte puheen selkeästi päivän aiheeseen... niin tyhmemmänkin pitäisi tajuta pitää suunsa supussa)Juhlien jälkeen voitte sitten sopivan tilanteen tulla antaa ' lopullisen varmistuksen' .

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat