Korvatulehdus - pitääkö mennä lääkäriin

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meidän 4,5 kk täysimetyksellä olevalla Minillä taitaa olla korvatulehdus. Viime viikolla pikkuneidillä oli kova nuha, ja siitä jäi semmonen yöyskä. Nyt tuntuu ettei hän halua yhtään nukkua makuullaan, kun pääpuolta kohottaa niin sitten onnistuu. Äsken kun pidin sylissä huomasin että toisesta korvasta tulee sellanen outo haju (vähän kun kaulapoimuista kun olivat sillon pienempänä hänellä tulehtuneet)...Oliko se 2plussasta vai mistä kun luin, että lasten korvatulehduksista on nykyään sellasta tietoa että menevät itsestään ohi ja antibiootit on niihin turhia (eikä kai vauvallekaan hyväksi). Muutenkaan en kauheesti haluis lähteä terveyskeskukseen sinne tautisten ihmisten joukkoon vauvan kanssa.Mitä mieltä ootte, täytyykö mennä lääkäriin? Vauva ei siis mitenkään tuskainen ole, oireena vaan toi pahanhajuinen korva ja haluttomuus olla makuullaan jos pääpuolta ei korota.Neuvosta kiitollisiaRosa ja prinsessa 4,5 kk

Kommentit (7)

Vierailija

Mulle ainakin on neuvottu,että jos ei hirveästi oo vaivaa tästä korvasta,niin sitten ei tartte mennä. Mutta sitten,jos kuume nousee/itkee hirveästi korvansa takia,niin kannattaa kyllä käydä näyttämässä.

Vierailija

neuvoista... Taidan käydä siellä tk:ssa, voihan sen lääkärinkin kanssa sitten jutella just tosta antibiootin tarpeesta yms.Rosa & Mini

Vierailija

Itse en ainakaan ottaisi mitään riskiä lapsen sairauden kanssa. Serkullani hoitamaton korvatulehdus johti liimakorvaan, joka taas aiheutti kuulon heikkenemisen.

Vierailija

Itse veisin lääkäriin vastaavassa tilanteessa. Kuten tuolla jo joku kirjoitti, niin omassa harkinnassa on sitten antibioottikuurin anto.

Useat hoitamattomat/huomaamattomat korvatulehdukset altistavat liimakorvalle,jolloin ainoana hoitona on sitten korvien putkitus. Tästä hommasta meillä on kokemusta roppakaupalla.

Tuskimpa ne terveyskeskukset tähän vuodenaikaan nähden mitään kovia tautipesiä on, jotakuinkin samanlaisia pöpöjä liikkuu varmasti ihan esim. ostoskeskuksissa

Vierailija

ihan vaan tarkistuttamaan ne korvat. Jos et halua sitten antibiootteja syöttää, niin sehän on sinun asiasi. Mutta jos vaikka saisitte jotain korvatippoja tms.En itsekään kannata antibioottien määräämistä kaikkeen, mutta tuo korvien haiseminen kuulostaa aika hurjalta.Vierailija

tämä terveisiksi yhdelle vastaajalle!

Meillä korvakierteinen lapsi, joten kokemusta ko. vaivasta on.

Oireet tosissaan viittaavat korvatulehdukseen. Meillä kierre alkoi 6-viikkoisella vauvalla, pienet oireilevat usein juuri noin.Käypä hoito-suositus on, että tulehtunutta korvaa voi seurata lääkärin hoidossa muutaman päivän. Mutta ehdottomasti kannattaa siis mennä lääkäriin, jos tulehdus on kovin ärhäkkä tai kestänyt jo pitkään, voi tärykalvo puhjeta, kun märkää kertyy korvaan. Lisäksi vauvalla voi olla kipua paljonkin. Jos tärykalvo puhkeaa, voi se arpeutua ja vaikuttaa kuuloonkin, jos huonosti käy.Jos vauvan korvat jo vuotavat, on tulehdus todennäköisesti jo pahempana.Minä veisin lääkäriin, hän voi arvioida tulehduksen asteen ja lääkityksen tarpeen. Ja ainakin jos varsinaista antibioottia ei tarvita, niin kipulääke on tarpeen joka tapauksessa.Meillä kymmenestä tulehduksestä ehkä yksi meni lääkkeittä ohi, mutta vauvallamme onkin ahtaat käytävät jo rakenteeltaan, eli alttius tulehduksiin. Ns. tavalliset korvat paranevat useammin itsestään.Toivottavasti pienen korvat paranevat!

Vierailija

voin sanoa, että vie KORVAlääkärille. Valitettavasti kaikki lääkärit eivät osaa hoitaa korvia ja just tyrkkäävät heti noita antibiootteja. Meillä se eteni liimakorvaan asti ennen kuin älyttiin siirtyä korvalääkärille. Ja liimakorvaa terveyskeskuslääkäri ei tietty huomannut. :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat