Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

*** TOUKOMURUJEN -05 uusi viikko 22.5.->***

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Terve toukot!Etsiskelin viime viikolla palstaamme tuolta vauvapuolelta, mutta täältähän se sitten löytyi. :) Kiva Elina kun kaipailit!Meille kuuluu ihan hyvää. Daniel ottaa jo pieniä askelia ja siirtyy nyt sohvalta pöydän ääreen kävellen. Tästä herra on niin onnessaan. Ihanaa katseltavaa. Alas sängyltä herra osaa myös tulla peppu ensin. Danielilla on jatkuvasti meno päällä ja otsa onkin täynnä mustelmia. :(Aamut ovat vielä ongelmana. Eli D herää aamulla klo 4.45-5.30. Tämän jälkeen nostan meidän väliin ja imetän. D nukahtaa sitten yleensä uudestaan heti tai tunnin kuluttua. Ongelmana on että en itse enää saa unta. Joskus herra päättää myös että nukkuminen riittää. Zzzz... Olen nyt vähentänyt imetyskertoja kahteen päivässä, eli imetän vielä aamulla ja illalla. D täyttää ens sunnuntaina vuoden, ja silloin olis tarkoitus lopettaa kokonaan. Tai ei nyt just sinä päivänä, mutta kuitenkin niinä main. Aamuimetyksen poisjättäminen mietityttää koska en haluaisi nousta viiden aikoihin. Tavallista maitoa D on saanut puuron seassa desin aamuin illoin ja nyt ollaan maisteltu sitä myös nokkiksesta. (Korviketta D ei ole juonut laisinkaan.) Juotuna ei vielä uppoa kovin hyvin. Haluaisin lopettaa noi aamusyötöt kokonaan, mutta en tiedä miten herra siihen suhtautuu. Eli maidosta galluppia seuraavaksi:1) Miten paljon maitoa lapsesi juo päivittäin?

2) Miten totutit lapsesi tavalliseen maitoon?

3) Annatko maidon pullosta, nokkiksesta tai tavallisesta muksita?

4) Onko tavalliseen maitoon siirtyminen tuottanut vaikeuksia?

5) Mihin aikaan aamusta lapsesi juo ensimmäisen maitoannoksen?

Kiitos.Olemme lähdössä Nizzaan ja olemme reisussa 1.-9.6., eli tuon viikon 23. Olisimme mielelläme tulleet treffeille. Kävisikö jokin muu ajankohta? Piknik kuullostaa kivalta!Onnea kaikille 1v. täyttäneille toukomuruille! Danielin synttärit on vasta 28. päivä, joten silloin pidämme kekkerit perheille ja kummeille. Tosin otimme hieman varaslähdön viettämällä 1v. synttäreitä yhdessä kahden muun murun kanssa viime viikolla paikallisessa avoimessa päiväkodissa. Terveisiä vaan äitikisulle ja Linnealle!Aurinkoista päivänjatkoa,

Mamma ja Daniel, pian 1v.

ps. Anteeksi sekava teksti. Herra roikkuu jalassa... ;)

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

Käytiin aamulla neuvolassa ja neidin mitat oli 9455g ja 75,5cm..

Eilen pidettiin neidin synttärit, mummot ja vaarit/papat kävi ja kummit. Lahjoja sai mm.sandaalit, kesävaatetta,muumilautasen ja mukin jne..

Meillä ollaan pikkuhiljaa siirtymässä tavalliseen maitoon ja vastailempa vähän galluppiin:1) Miten paljon maitoa lapsesi juo päivittäin?

- Ehkä n. 5dl, yritän antaa vettä muulloin kun ruuan kanssa.2) Miten totutit lapsesi tavalliseen maitoon?

- pikkuhiljaa totutellaan laittamalla korvikkeen sekaan ja olen antanut omasta lasista hörppyjä.3) Annatko maidon pullosta, nokkiksesta tai tavallisesta muksita?

- Nokkamukista.4) Onko tavalliseen maitoon siirtyminen tuottanut vaikeuksia?

- ei ainakaan tähän mennessä, ollaan vasta alkutaipaleella.5) Mihin aikaan aamusta lapsesi juo ensimmäisen maitoannoksen?

- n. 6.30-7, yleensä kun nousen itsekin kahvinkeittoon, annan maidon.Olisi nyt tarkotus ihan tosissaan siirtyä tavalliseen maitoon.

Tietääkö muuten joku paljonko maksaa a-hepatiittirokote? Me ollaan lähdössä elokuussa bulgariaan ja ehkä rokotettaisi Noora ja itsemme myös,mut mitenkä kallis se on? ja onkohan se ihan välttämätön? Noora on rokotettu ohjelman mukaisesti ja meilläkin jäykkäkouristus voimassa.. joo, eipä muuta lähden ulos kun aurinko niin mukavasti porottaa!Mehiz ja Noora 1v.

Vierailija

Esin galluppivastauksia...1) Miten paljon maitoa lapsesi juo päivittäin?

n. 800ml päivässä2) Miten totutit lapsesi tavalliseen maitoon?

Ensin sekoitin tutteliin, kun siitä ei tullut mahapuruja niin annoin pelkkää kevytmaitoa. Niin, ja teen puuroja myöskin kevytmaitoon.3) Annatko maidon pullosta, nokkiksesta tai tavallisesta muksita?

Ruoan kanssa nokkamukista (vettä myöskin, vaikka juo nokkiksesta TOSI huonosti), muulloin tuttipullosta (josta juonut 9kk iästä kun ei huolinut enää rintaa).4) Onko tavalliseen maitoon siirtyminen tuottanut vaikeuksia?

ei5) Mihin aikaan aamusta lapsesi juo ensimmäisen maitoannoksen?

Yleensä silloin kun herää, eli 8-9 aikaan. Joskus aikaisemmin aamulla, harvemmin enään yöllä.täytynee tästä saada tuo esikoinen nukkumaan. Ei nyt meinaa millään nukahtaa... Eetu sensijaan nukahti jo 9ltä. Oltiin saunassa ja paistoin lättyjä, joten kaveria ei tarvinnut kun nostaa sänkyyn =)amaria, emma 2v5kk ja eetu 1vVierailija

On tänne muitakin liittynyt matkan varrella. Onko tämä teidän ensimmäinen lapsi ja kuuluuko perheeseen muita, esim. eläimiä? Miten teidän poju nukkuu öisin ja monta päikkäriä päivässä?

Mamma ja Daniel, sunnuntaina 1v. :) (Hui...)

Vierailija
1) Miten paljon maitoa lapsesi juo päivittäin?

2) Miten totutit lapsesi tavalliseen maitoon?

3) Annatko maidon pullosta, nokkiksesta tai tavallisesta muksita?

4) Onko tavalliseen maitoon siirtyminen tuottanut vaikeuksia?

5) Mihin aikaan aamusta lapsesi juo ensimmäisen maitoannoksen?

Kiitos.Vierailija


Meillä on menossa vaikea vaihe kotona. Eli nuorimmaisemme eli Sisun takia (parin viikon päästä äijä on jo 1v) vaan keskimmäisemme, heinäkuussa 3v tytön takia.

Öistä on tullut ihan helvettiä viimeisen kuukauden aikana, tyttö huutaa useita kertoja yössä, haluaa vanhemmat viereen. Viime yönä huusi 1,5 tuntia putkeen aivan suoraa huutoa! Ei siinä kukaan pysty nukkumaan, ihan kamalaa. Meiltä alkaa olla kaikki keinot loppu, kohta varmaan tyttö päätyy perheväkivallan uhriksi, jos ei saada nukuttua. En tajua, mikä hänellä on, fyysisesti kaikki on kunnossa (siis ei mitään sairautta nyt miksi huutaisi) mutta henkisesti on jotenkin tosi kiinni vanhemmissa. Pitää kai alistua ja siirtää hänet patjalle meidän huoneeseen, mutta en millään tahtoisi....Olipa sekava sepustus... Vinkkejä otetaan vastaan jos jollain on!Sisukka sen sijaan voi hyvin. Jätkä kävelee jo pari metria tuetta ja kovasti harjoittelee sitä. Syö hyvin, oikeastaan nyt paremmin kun olen alkanut antaa koko perheen yhteisiä ruokia. Saa edelleen korviketta, mutta ruuan mukana saa tavallista maitoa ja syö jo viiliä ja vastaavaa. Pitäsi alkaa sekoittaa korvikkeeseen tavallista maitoa joukkoon niin oppisi senkin.

Meillä aamun eka maitoannos menee puuron kanssa aamupalalla eli klo8-9. Tänäänkin poika nukkui pisimpään perheestä, heräsi vasta 8.30, kun siskot heräsivät jo ennen kahdeksaa. Illalla syö vieläkin iltavellin klo21 juuri ennen sänkyyn menoa. Iltapuuro menee klo20.meidän perhettä on muutenkin koetellut sisun päiväunien siirtyminen sisälle ja iltapäivään. Nyt pitää olla kohtuullisen rauhallisesti klo13-16 välillä, kun poika nukkuu sisällä ja se on vaikeaa kun isosiskot on 3v ja 5v kohta vasta. Poika ei enää suostunut nukkumaan vaunuissa kuin 20-30 minuuttia kerrallaan mutta omassa sängyssä menee 2-3tuntia! Eli se niistä vaunu-unista sitten meillä.Nyt pitää mennä taas, voimia kaikille!Liinuska ja katras 11kk, 2v10kk ja 4v9kk

Vierailija

Täällä ollaan vihdoin parannuttu.Reilun viikon tuota nuhaa ja röhää kesti. Nyt sitten oltaisi terveitä, mutta ilmat ihan surkeita=( no tänään paistoi aamulla aurinkokin, mutta harmaata ja märkää on. Käytiin jo tuossa aamutuimaan tilaamassa passit, että päästään sinne häämatkalle sitten elokuussa. Kiitos jollekin, kuka vastasi siihen A-hepatiitti rokotus asiaan. Todennäköisesti otetaan kaikille rokote, aika kallistahan se on..mut on sit suoja pitkään. Bulgariaan suositellaan rokotusta, että ihan pakkohan sitä ei olisi ottaa, neuvolassa suosittelivat mutta itse päätämme kuitenkin.Käytiin keskiviikkona 1-v valokuvassa, eipä saatu Noorasta hymykuvia..ensin meinas alkaa itkemään ja sit ei meinannu pysyä aloillaan.. no kyllä siellä muutama hyväkin kuva oli. Meillä oli ihan mukava kuvaaja, mies joka jaksoi pelleillä ja huvittaa neitiä.. mutta hymyä ei oikein irronnut. Totinen neiti meillä.=)Meillä on nyt nuo vaunut jäänyt käyttämättömiksi, Noora ei suostu niissä enää nukkumaan, ei edes liikkeellä ollessa, nousee vaan kontalleen yms.. nukkuu sitten sisällä päikkärit ja saattaa jopa nukkua 1 h putkeen, jee! Mut sitten ei enää toisia unia nukukaan.

Ollaan tämä viikko opetettu Nooraa nukahtamaan omaan sänkyyn yöunille (päiväunille on oppinut nukahtamaan itekseen). Eka iltana itki n. 10 min ja yhdesti piti käydä peittelemässä uudestaan, toka iltana kitisi ehkä 2 minuuttia, ei tarvinnu käydä ja kolmantena iltana vein sänkyyn, ei kulunu mitään nukahti heti.. en ois ikinä uskonu et näin helpolla nukahtaa omaan sänkyyn. Tämä viikko ollaan tavallista maitoakin annettu enemmän ja ajattelin jättää korvikkeen pois ens vkon alusta, pahan hajusia paukkuja ja kakkoja tulee, mut muuta en oo huomannu.Päivän jatkoja ja tervetuloa mukaan reko-sammakko(oliko oikein?)Mehiz ja Noora 1v.

Vierailija

Kiva sää! Ja meillä meni yö todella huonosti. Siiri heräsi joskus kolmen jälkeen ja ei sitten enää nukkunut. Nukahti vasta puol seittemän aikaa mun viereen. Oon aika väsynyt ja huonolla mielellä, kun tuli miehenkin kanssa eilen illalla ja aamulla riideltyä. Ja illalla pitäisi töihin vielä mennä...Huonoa säätä lupaavat, joten ehdotan, että pidetään tapaaminen viikolla 23. Voidaan järkätä vaikka sitten juhannuksen jälkeen uusi tapaaminen niin pääsette tekin toukokuu20 tulemaan. Kävisikö esim. torstai 8.6.? Meidän Siiri nukkuu päikkärit klo 12.30-14/15, joten me tultais mielellään heti aamupäivällä. Kuinka muille kävisi? Kaivariin vois mennä, jos ei sada vettä eikä ole kamalan kylmä.Nyt pitää mennä laittamaan työeväitä valmiiksi.

Vierailija

Vastaan nopeasti galluppiin, tässä työn ohessa.1) maitoa menee 4-6dl

2) aloin tehdä hänen ruokiaan tavalliseen maitoon ja antamaan hapanmaito tuotteita ja sitten aloin korvikkeen joukkoon laittamaan tavallista maitoa pikku hiljaa jätin korvikkeen kokonaan pois.

3) päivällä juo maidon nokkamukissa, illalla viimeiseksi pullosta, johon yleensä nukahtaa.

4) Ei ole tullut mitään vaikeuksia, ei edes vatsa reagoinut mitenkään.

5) juo vellin n puoli tuntia sen jälkeen kun herää.Nyt täytyy jatkaa töitä, kuudes päivä menossa ja nyt alkaa tuntumaan siltä että vapaat ovat paikallaan.Onneksi lähdetään tänään Kotipaikkakunnalleni jossa neiti käy 1v kuvassa.Hauskaa loppuviikkoa kaikillenelli&Ada 1v

Vierailija

Aamupäivällä oli ihanan aurinkoista ja lämmintä, kun olimme puistossa. Nyt on sitten jo pilviä kertynyt taivaalle.Meillä Siiri harjoittelee jo kovasti syömään itse! Äitin tai isin pitää lastata lusikka ja sitten Siiri laittaa lastin itse suuhun. Viikonloppuna yht´äkkiä tajusi homman. Aikaisemmin riuhtasi lusikan voimalla ja sormin napsi ruuat, jos jotain lusikassa oli vielä jäljellä. Kyllä joskus vieläkin kädellä ottaa lusikasta. Ja raejuustot on sormilla napsittava... suurta herkkua!Maitogallupia:

1) Miten paljon maitoa lapsesi juo päivittäin? Noin 6 dl luulisin...

2) Miten totutit lapsesi tavalliseen maitoon? Sekoitettiin tutteliin asteittain lisäten maidon määrää

3) Annatko maidon pullosta, nokkiksesta tai tavallisesta muksita? Nokkamukista

4) Onko tavalliseen maitoon siirtyminen tuottanut vaikeuksia? Ei minkäänlaisia, juotu maitoa nyt n. 3 viikkoa

5) Mihin aikaan aamusta lapsesi juo ensimmäisen maitoannoksen? n. klo 7.30-9 riippuu vähän milloin herätään, ensin syödään aamupuuro ja sitten päälle maitoaMehiz! A-hepatiittirokotuks (Havrix) maksaa aikuisille vähän alle 50 euroa ja lapsille reilut 30 euroa. Me ollaan kesällä lähdössä Islantiin viikoksi ja lyhyet reissut tehdään varmaankin Tallinnaan ja Tukholmaan. En kuitenkaan aio Siirille tuota rokotusta vielä ottaa. Itselläni kyllä on kyseinen rokotus, mutta jotenkin en halua " rasittaa" vielä noin pienen ihmisen elimistöä. Vaikea sanoa mikä on oikea päätös.Toukokuu20 kyseli tapaamisen siirtämisestä. Meille sopii viikolla 22 ma, ti ja ke. Viikko 24 käy myös. Mitenkäs muille? Siirretäänkö vai kuinka?Mukavaa viikkoa kaikille!

Elina ja Siiri (6.5.)

Vierailija

Eli uusi yritys pinoutua..Meille kuuluu ihan tavallista eli hyvää!Dani harjoittelee edelleen kävelyä ja pari metriä menee kuin vettä vain. Niin äkkiä se kävely sit lopulta tulee.Kovasti myös harjoitellaan ittekseen nukahtamista ja oikeastaan osataan se jo. Mä yritin antaa unikaveriksi ihanaa pehmopupua, mut ei kelvannu. Dani itte valitsi teletappien pain ja tiivi-taavin. Niitten kans sit käpertyy sänkyyn unta etsimään. Suloisen näköinen :) Tuttia tai imuttelua ei tartte lainkaan, eikä edes kaipaile. Ja minä kun pelkäsin, kuinka osaa tutittomana vauvana nukahtaa sit ku ei saa tisuun nukkua..Hampaita meillä on nyt jo 9 kappaletta. Yksi poskihammas on tullut ehkä noin viikko sitten.Syömisestä oli täs puhetta täs joku aika sitten. Meillä Dani on aina syönyt tosi hyvin ja paljon. Sen kans ei vielä olla takuttu muuta ku sairaana. Edelleen on kovat ruokahalut. (Nyt ne sit varmaan muuttuu, ku kehun..) Tisuttelu on meillä nyt vähentynyt kahteen kertaan päivässä. Eli aamulla ja illalla tisutellaan. Pian alan lopetella tätä imetystä. Vähentäminenkin on sujunut kivuttomasti ja paremmin kuin luulin.Vastailua galluppiin:

1) Miten paljon maitoa lapsesi juo päivittäin?

Meille menee maitoa/piimää varmaan n.6 dl päivässä. Itse asiassa piimastä tykkää paljon enemmän ku maidosta.2) Miten totutit lapsesi tavalliseen maitoon?

Dani on saanut piimää 10kk iästä lähtien ja maitoa alettiin antaa vähitellen 11kk iästä lähtien. Ensin laitoin maitoa puuroon, sit perunamuusiin ja vähitellen myös maisteltiin.3) Annatko maidon pullosta, nokkiksesta tai tavallisesta muksita?

Dani juo lasista enemmän kuin nokkiksesta, pulloa meillä ei ole.4) Onko tavalliseen maitoon siirtyminen tuottanut vaikeuksia?

Aluksi kakka oli hieman löysempää ei kuitenkaan mitenkään paljon.5) Mihin aikaan aamusta lapsesi juo ensimmäisen maitoannoksen?

Meillä vielä tisutellaan aamulla n. klo 6-7 aikaan eli siinä tulee eka maitoannos.Terveisiä kaikille toukotaaperoille!

Ninni-pinni & Dani

Vierailija

Ekaks galluppiin:

1) Miten paljon maitoa lapsesi juo päivittäin?

-Tavallista maitoa varmaan noin 1,5dl yhteensä aterioilla...2) Miten totutit lapsesi tavalliseen maitoon?

-Vaihdoin aterioilla maidon korvikkeesta tavalliseen, ensin sekoitin molempia yhteen ja viikon päästä jätin korvikkeen pois. Poika juo niin vähän että en sen pidempää siirtymäaikaa pitänyt. Samaa aikaa aloin tehdä puurot maitoon myös.3) Annatko maidon pullosta, nokkiksesta tai tavallisesta muksita?

-Mukista. Meilläkään ei tuttipulloja enää ole, eikä poika oikein nokastakaan oppinut, joten mukin reunasta juodaan jo ihan mallikkaasti. Tosin yhdellä kädellä, vanhemman avustamana vielä.4) Onko tavalliseen maitoon siirtyminen tuottanut vaikeuksia?

-muutama päivä oli kakka vähän löysää ja hirvittävän hajuisia paukkuja tuli. Ei mitään sen vakavampaa.5) Mihin aikaan aamusta lapsesi juo ensimmäisen maitoannoksen?

-J kun nukkuu aamuyön vielä mun kainalossa, eka maitoannos tulee tissistä joskus klo 5-6 aikaan jotta uni jatkuisi... Sitten aamupuuron kanssa annan mukista vielä tavallista.Meillä unikoulutetaan edelleen, vaihtelevalla menestyksellä. Eilen J nukahti puolessa tunnissa omaan sänkyyn, tänään meni reilu tunti... Jahka se alkaa sujua, saa J muuttaa sänkyineen omaan huoneeseensa, ja lopettelen imettämistä sitten siinä samalla pikku hiljaa. Iltatissistä varmaan luovutaan viimeisenä, tai aamu-... en millään jaksaisi herätä ennen seitsemää...J kävelee jo aika sujuvasti, ja osaa nousta seisomaan ilman tukea. Kovalla tarmolla tyhjentelee laatikkoja ja menee pallon perässä. Lusikalla sohii ruokaa lautasella muttei ole vielä oivaltanut että sen voisi viedä suuhunkin =DNyt lähden iltapalalle, palaan linjoille jahka siitä tapaamisesta -siis tarkemmin ajasta, paikasta ja toteutuksesta- alkaa tulla ehdotuksia...?Leppoisaa viikkoa kaikille tasapuolisesti

-sannael ja J

Vierailija

Aurinko mukavasti paistaa täällä pohjoisessa, paistoi se eilen aamullakin ja iltapäivällä tulikin vettä kun saavista ja ukkonen paukkui.

reko-sammakolle: Yleensä kerrotaan sen hetken kuulumisia ja mielen päällä olevia asioita=)yms..ja pinon voi aloittaa oikeestaan kuka vaan.Minä oon nyt mietiskellyt edelleen sitä a-hepatiittirokotetta, kun eräs tuttu sanoi, et noin pienelle ei sitä laiteta, mut tuttava lääkäri sanoi et 1v ylöspäin laitetaan ja suositteli meillekin sitä.. Kyllähän Noora jo silloin elokuussa hyvinkin syö samoja ruokia siellä (bulgariassa) esim.leipää,salaatteja,hedelmiä jne.. kuitenkin se tarttuu myös ruuasta esim. salaateista, jääpaloista jne.. taidetaan rokottaa,niin ei tarvitse sitten panikoida =)mutta nyt lähen herättelemään miestä..oli eilen kavereiden kanssa vähän viihteellä ja tuolla vetelee sikeitä, Noora kyllä yrittää sitä jo herätellä=) Itse taidan päästä viihteelle sit heinäkuussa polttareiden merkeissä=)Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille,

Mehiz ja Noora 19.5

Vierailija

Pino olikin vaihtanut paikkaa. Onneksi löysin. Mun elämä on taas muuttunut hässäkäksi, kun palasin töihin. Mies ja neiti pärjäävät ja viihtyvät kyllä kotona oikein hyvin ja itse tykkään olla töissä. Mutta olen kyllä vietävän väsyksissä lauantain päivystyksen jäljiltä, kun en malttanut sunnuntaina nukkua univelkoja pois. Meidän neitikin on varhaisia aamukukkujia (sympatiat toukokuu20:lle) ja menee iltaisinkin niin myöhään nukkumaan, että melkein itse nukahdan ennemmin. Omaa aikaa ei jää juuri kyllä yhtään. Mies on suurpiirteinen huushollin järjestyksen pidossa, että meinaan välillä hiiltyä, kun talo on kuin pommin jäljiltä kun palaan töistä kotiin. Yritän silti olla motkottamatta, kun muuten kuitenkin hoitaa tytön ja koiran oikein hyvin.Maitogalluppiin. En muista kysymyksiä, mutta muistin varaisesti tulee tässä vastauksia. Lopetin viikonloppuna aamuimetykset kokonaan. Homma nimittäin luisui kokonaan käsistä, kun neiti alkoi herätä vaatimaan tissiä aina vaan aiemmin ja lopulta lutkutti pitkin yötä. Nyt tyttö ei saa enää lainkaan tissiä sängyssä ja samalla jätin aamuimetyksenkin pois. Iltaisin vielä imetän, mutta jospa ennen kesäkuun vaihdetta jättäisin senkin pois. Neiti saa korviketta lantrattuna tavallisella maidolla ja vähitellen siirtyy kokonaan tavalliseen maitoon. Tuntuu paukuttelevan enemmän tavallisen maidon myötä? Tosin en tiedä, että kuvittelenko vain? Meillä on käytössä tuttipullo, vaikka suunnittelin että sitä ei tarvittaisi lainkaan. Neiti vaan juo niin hintsuja määriä mukista ja nokkiksesta, että pääsemme helpommalla kun annetaan maito toistaiseksi pullosta.Muuta ihmeempää meille ei kuulu. Neiti ei kävele vieläkään. Nousee kyllä seisomaan keskelle lattiaa, muttei tohdi ottaa askelia. Tyttöä alkaa aina niin kovasti naurattaa seisomaan pääseminen, ettei naurulta kykene keskittymään askeliin. Mutta ehkäpä juhannukseen mennessä, kuten aiemmin olen veikannut. Sanoja tulee äiti/äittä, tsii (kai isi?), pupu ajoittain ja sitten neiti tietää, että koira sanoo " hau" . Alkaa aina " hauhau" ttelemaan, kun nähdään ulkonakin koira. Lusikalla sohii itse ja laittaa sen suuhunkin - tosin siinä vaiheessa sapuska on yleensä lentänyt jo lattialle :-)Eipä muuta tällä kertaa. Lähdemme ulkoilemaan tästä. Mukavaa loppuviikkoa kaikille ja onnea synttäreitä juhliville toukoille. Me ei taideta päästä toukotreffeille, kun taidatte treffata päiväsaikaan.Bamse ja neiti 9.5.

Vierailija

Gallupi:1) Miten paljon maitoa lapsesi juo päivittäin?

- n. 600ml

2) Miten totutit lapsesi tavalliseen maitoon?

- alussa annoin pari kertaa päivässä tavallista maitoa ja loput kerrat korviketta, hyvin nopeesti siirryttiin kokonaan tavalliseen maitoon

3) Annatko maidon pullosta, nokkiksesta tai tavallisesta muksita?

- pullosta, muuten ei menis paljonkaan alas

4) Onko tavalliseen maitoon siirtyminen tuottanut vaikeuksia?

- ei mitään oireita

5) Mihin aikaan aamusta lapsesi juo ensimmäisen maitoannoksen?

- n. klo 7, riippuu milloin herääMeil lopultakin tuli lisää hampaita, 2ylähammasta:D

Tuntuu, et likka on ruvennu nyt yhtäkkiä oppimaan hirmusti asioita, meinaan, että matkii kaikkea. Samoin vasta nyt on ruvennut tulemaan kunnolla sanoja.Mukavaa vkoloppua!crobin ja YVierailija

Eli minä oon 30 v, mieheni 31v. Poitsu on meidän esikoinen, lisää lapsia halutaan. Asumme iloisessa Itä-Suomessa, pienellä paikkakunnalla.Meidän vesseli nukkuu yöt yleensä hyvin, nukahtaa 20-21 ja heräilee 6-7 välillä yleensä hyväntuulisena. Joskus omasta sängystä, joskus katkonaisen yön jäljiltä äidin vierestä. Enää en imetä (lopetin aamuimetykset pari pv sitten toisen muksun toivossa...) joten aamuvellit/maidot juodaan yleensä 8 maissa, aamutoimien jälkeen (nyt en muista kommentoinko tätä maitoasiaa miten aiemmassa viestissä...). Päikkäreitä nukutaan vaan yhdet, en jaksa kaksille nukuttaa, kun se on sellaista vaunuissa huutamista ja riehumista... Laiska äiti. Päikkärit yleensä 11-13 välillä, nukkuu tunnista kahteen. Joskus alkuillasta saattaa simahtaa esim autoon mutta en yritä nukuttaa ellei sitten ihan sippi. Aamusella 10 maissa saattaa kiukutella ja joskus maitopullolle nukahtaakin mutta jos ei nukahda, en jaksa lähteä vaunuttelemaan, koska ei siitä mitään tuu, menee vaan äidin hermot...Mitähän joku kysyi.. Ei meillä eläimiä ole, vaikka vähän niinku maalla asutaan. Hiiriä juoksentelee talvisin aina seinien välissä!! Naapurin pihalla on lampaita pari; meidänkin vesseli osaa jo sanoa " bää" kun lamposet näkee :)Nyt tää äippä on ekoista synttäreistä ihan uupunu; vielä ois vieraita luvassa moooonena päivänä, puuh! Hyvää yötä. Jutellaan taas!

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat