Munaton, maidoton, gluteeniton ja soijaton synttäriherkku 1-vuotis kekkereihin?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Onkohan ihan sula mahdottomuus?

Kommentit (3)

Vierailija

Toki aikuisetkin voi syödä, mutta omasta mielestäni tuo ruokavalio on ihan sysipahaa... Diettasin nimittäin monta kk imettäessäni.

Noita muffinsseja vois ainakin kokeilla, kuulosti hyviltä :)

Kiitos!

Saa toki laitta lisääkin ohjeita

Vierailija

Minä olen tehnyt riisikakuista sekä suolaisia, että makeita herkkuja pienelle allergiselle vierailijalle..



Niistä saa vaivattomasti kakkupohjan kostuttamalla esim. mehulla.. Päälle olen laittanut marjoja hyytelösokerilla. Hedelmäsoseitakin voi käyttää, tai mitä nyt itse haluaa..



Semberin miniriisikakuista (jos niitä vielä on olemassa, viimeksi käytin pari vuotta sitten) saa tehtyä hyviä coktail-paloja kaikkien (allergiattomienkin) mieleen.

Vierailija

Miten olis ihan muffinssit tai marjapiiras?



Päärynämuffinit

¿ 1 1/2 dl vettä tai vaaleaa mehua

¿ 1 1/4 dl fariinisokeria

¿ 2 dl riisi- tai tattarijauhoja tai muita sopivia

¿ 1/2 dl perunajauhoja

¿ 1 1/2 tl leivinjauhetta

¿ 50 g sulatettua margariinia

¿ 1 dl säilykepäärynäpaloja t. omenaa tai muuta sopivaa

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon neste sekä sula rasva. Sekoita tasaiseksi. Lisää pienet päärynäpalat ja sekoita nopeasti. Jaa löysä taikina mufiinivuokiin. Paista 175 C n. 10 - 15 min. Koristele jäähtyneenä tomusokeri-vesikuorrutuksella.





Murupiiras



125 g maidotonta margariinia

1 1/2 dl sokeria

2 1/2 dl maissi- tai tattari- tai riisijauhoja

2 dl perunajauhoja tai maissitärkkelystä

2 tl leivinjauhetta

2 omenaa tai 2 dl herukoita ja 2-3- rkl sokeria

1/2 dl peunajauhoja tai maissitärkkelystä muruseokseen



1. Vaahdota margariini ja sokeri.

2. Yhdistä keskenään jauhot ja leivinjauhe, sekoita rasvaseokseen.

3. Ota 2/3 taikinasta ja laita se voideltuun tasapohjaiseen vuokaan.

4. Laita omenaraaste/marjat piirapohjan päälle.

5. Nypi jäljellä olevaan taikinaan loput perunajauhot tai maissitärkkelys ja ripottele omenasoseen tai marjojen päälle.

6. paista 200 C n. 30 min.





Vaniljapikkuleivät

¿ 1 dl peruna- tai hedelmäsosetta

¿ 1 dl sokeria

¿ 100 g margariinia

¿ 2 tl vaniljasokeria

¿ 1 tl leivinjauhetta

¿ n. 2 1/2 dl riisijauhoja

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon sose ja keskenään sekoitetut muut aineet. Tee taikinasta koekakku ja tarkista jauhojen määrä. Pursota taikinasta pikkuleipiä tai tee nokareita. Paista 175 asteessa vaaleanruskeiksi. Taikina on perusohje, jota muuntelemalla voi tehdä hillosilmiä, haarukkaleipiä tms.



Täytekakku

¿ 2 dl vettä

¿ 1 1/2 dl sokeria

¿ 100 g sul. margariinia

¿ 1 1/2 dl perunajauhoja

¿ 2 1/2 dl riisijauhoja t. maissijauhoja

¿ 2 1/2 tl leivinjauhetta

Sekoita ainekset nopeasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan n. 1 l. Paista 200 asteessa n. 20 min. Kumoa ja halkaise jäähtyneenä. Samasta taikinasta voi tehdä muffineja





(Täytekakkupohjaa on vaikea saada pysymään ehjänä!)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat