Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Millainen arki ja rytmi teidän 1,5kk vauvoilla?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Olis kiva tietää miten muilla =)

Kommentit (2)

Vierailija

eli meillä on 2kk tyttö ja rytmit luotiin alusta lähtien, mutta nehän ei tietenkään näin pienellä (vieläkään) täysin pidä. Rytmien luominen kuitenkin helpottaa hurjasti omaa sekä vauvan arjen kulkua.Minä aloitan illasta:klo 19-19.30 välillä aloitetaan iltarutiinit, nämä on pyritty toteuttamaan alusta saakka. (vaikkakaan ihan alussa ei viitsitty riuhtoa vauvaa hereiltä, mikäli nukkui. Koska alussa vauvat tosiaan nukkuu milloin nukkuu ja syö milloin sattuu)

Iltarutiineihin kuuluu yöpuvun ja vaippojen vaihto.

Hiljennetään hieman ääniä, mutta ei kuitenkaan liiaksi.

Valot himmennetään ja makuuhuoneesta suljetaan verhot, yövalo päälle.

Virikkeet poistetaan ja vauvalle ei enää jutustella, ehkä hyssytellään rauhallisesti vain.

Pyritään myös välttämään katsekontaktia, mikäli vauva vaikuttaa todella väsyneeltä. Sitten juodaan maitoa, mikäli sattuu olemaan nälkä...mutta unta aletaan kuitenkin houkuttelemaan.

Vauva yritetään viedä omaan sänkyyn ja tuttia saadaan useinkin käydä nostamassa....ööö, muutaman kerran. Lopulta beibi simahtaa ja nukkuukin AAMUUN saakka!! Näin on ollut ihan alusta lähtien. Yhtään yötä ei olla valvottu.Tyttö on korvikkeella, joten yösyötöt saatavat olla 4-6 tunnin väleissä. Yöllä herätään syömään siis ainakin kerran ja silloin juodaan maito romanttisen himmeässä valaistuksessa;), muttei luoda katsekontaktia, jotta vauva ei piristy seurustelemaan. Usein olenkin niin TÖÖT, että torkun silmät kiinni. Lopulta röyhtäys ja vien tytön omaan sänkyyn takaisin. Sinne se jää aina ja nukkumaan.Aamulla herätään 7-9 välillä taas syömään, tämänkin jälkeen lapsonen vielä tahtoo jatkaa uniaan heti. Vaipanvaihdon olen suorittanut sopivassa välissä joko yöllä tai sitten aamulla, sekään ei näytä unia pois vievän kuin hetkellisesti.NO NIIN, SIINÄ MENI YÖ.Aamupesut suoritetaan näiden kahden syöttökerran jälkeen seuraavalla heräämisellä aamupäivällä. Siihen kuuluu:

Pyllynpesu, ilmakylvyt, aamupesut pumpulilla ja vedellä ja masulla olo alasti hoitopöydällä, sekä syöttö ennen tai jälkeen edellisien operaatioiden.

Tuohon tuhraantuikin ainakin tunti ja sitten leikitään puolisen tuntia ennen seuraavien unien tuloa.

Usein tyttö nukahtaa leikkikaaren alle tai sitteriin, mutta kannan hänet omaan tai meidän sänkyymme päiväunille.Päiväunilta herätään taas nälkään n. 4 tunnin kuluttua. Nämä siis pidemmät päiväunet. Syödään ja seurustellaan.Iltapäivästä tyttö saattaakin sitten olla hereillä on ja off tyyliin sinne iltarutiineihin asti, eli jopa 4 tuntia. Välissä torkahtelee.Tässäpä meidän päivä, yleensä..kovastihan rytmi vielä heittelee. Sitä täytyykin yhdessä hiota ja opetella vauvelin kanssa.Tästä ei varmaan saa mitään selvää, mutta itseäni helpotti hurjasti kerrata, kuinkas meillä muuten onkaan.E&E 2kk

Vierailija

Meillä poika 6viikkoa. Välillä oli jo aika hyvä rytmi mutta ostettiin pimentävä rullaverho makuuhuoneeseen, nii poika alko nukkua aamulla pitempään ja siinä meni rytmi sekasi.

Meillä iltarutiinit aloitetaan puoliyheksältä (aion siirtää kaheksaan). Sillon vaihetaan yövaatteet, vaippa, pestään pylly, kasvot ja kädet. Sitten vielä syödään massu täyteen. Sen jälkeen aletaan nukuttamaan joka yleensä kestää kymmeneen tai puoli yhteentoista. Yleensä se tapahtuu meidän sängyllä koska vauvalle pitää pitää tuttia koko ajan. Huitoo käsillä hulluna kunnes lopulta nukahtaa. Nostetaan sitten omaan sänkyyn nukkumaan. Yöllä syödään klo 2.00-2.30 ja 5.00-5.30 ja aamulla vähän tiheämpään. Aamulla otan yleensä vauvan viereen niin siinä on helpompi rauhotella vauvaa jatkamaan vielä vähän unia ja helpompi myös syöttää. Heräillään sitten kun vauva haluaa klo 7.00-9.00. Aamupäivällä vauva ottaa lyhyviä torkkuja. Iltapäivällä saattaa nukkua pitemmät unet kantoliinassa tai vaunussa. Yleensä klo12.00-14.00 käydään lenkillä ja vauva jää nukkumaan jos jää. Klo16-17:sta iltaan asti mennään taas pienillä torkuilla.

Nuo päiväunet on meillä mennyt semmosiksi että vauva ei tahdo nukkua enää muualla kuin kantoliinassa kunnolla. Mutta kuta kuinkin tämmönen on meidän vuorokausi. Seurustellaan ja leikitään sillon kun vauva on sillä tuulella. Meidän vauvalla on paljon masuvaivoja ja sitä itkua on huomattavan paljon. Mutta välillä pitää yrittää seurusteluakin.

Uusimmat

Suosituimmat