Vajaa kolmevuotiaani osaa "lukea" =)

Vierailija

Kirjoittelin tuossa tiettyjä sanoja paperille ja näytin pojalle. (siis vain kirjoitin, en kertonut hänelle mitä niissä lukee) Osasi "lukea" sanat John Deere, Valtra ja Valmet. Viimeiseen asti konemies... =)

Kommentit (7)

Vierailija

lukemaan kahden tavun sanoja aikoinaan samaan aikaan kun isoveli eka luokalla opetteli lukemaan.Istua törrötti vieressä ja kuunteli tavausharjoituksia. Kohta otti kirjan käteen ja alkoi lukea, että "au-to, ta-lo, pi-ha".Silti ihan tavallinen lapsi ja ei mikään einstein. Että kyllä ne jotku lapset oppii jos sattuu sopivaan herkkyysvaiheeseen tulemaan sellainen virike.

Vierailija

joten periaatteessa osaa tavata. Mutta kun alan (vitsillä siis) kysellä että jokos me opetellaan yhdessä lukemaan niin hän sanoo, että ei vielä, sitten kun hän on iso poika :) Ihana kommentti, ei noin pienten tarvitse vielä tuommoisia osatakaan.

Vierailija

... alle 3-v poika tunnistaa lähes kaikki kirjaimet. Mutta ei osaa yhdistää kirjaimia sanoiksi. Tai eka "tavaa" jääkaapin ovesta B-O-S-C-H ja sit "lukee" siitä et:"Rekka". :)Ei olla opetettu aakkosia, luetaan vaan paljon ja poika kyselee ite...

Vierailija

Hienosti tunnistaa traktorimerkit! Meidän samanikäinen serkkupoika tunnistaa kans kymmenittäin automerkkejä, mutta ei sanoista vaan niistä "logoista". Osaa nimetä lähes kaikki kylällä vastaantulevat autot.Oma 1 v 9 kk ikäiseni oppi juuri näyttämään Puppe-kirjasta joka sivulta missä lukee Puppe, ja sanomalehden otsikoistakin löytää P-kirjaimet. Kyllähän nuo tuntuu oppivan mitä tahansa, jos vaan keskittymiskykyä löytyy ja vanhemmat jaksaa opettaa. Itsekin olen oppinut tavaamaan alle 4-vuotiaana, kun äiti innokkaasti opetti. Ja luin jo sujuvasti 4-vuotiaana.

Vierailija

Meillä esikoinen osasi 2-vuotiaana kaikki automerkit, huuteli jo kaukaa että tuolta tulee Toyota, Skoda ja BMW.. :) Sitten oppi muut merkit ja nyt nelivuotiaana osaa "lukea" kaikkien tuttujen liikkeiden nimet kuin myös kodinkonemerkit ym. logotekstit, joita näkyy paljon. Tunnistaa ne myös käsin paperille kirjoitettuna eli ei tarvitse olla oikea logotyyppi. Mutta eihän tämä tosiaan mitään lukemista ole vaan kuvien tunnistamista.

Vierailija

Osaa lukea "äiti" ja joitain tavalllisia lyhyitä sanoja, muistaa ulkoa. Samoin muistaa automerkkien logojen tekstit. Kirjoittaa "isi" ym. Osaa siis ulkoa, ei osaa oikeasti. Koneelle osaa mallista kirjoittaa pitkiäkin sanoja. Osaa laskea määriä.

Hyvä tuollaisissa, sen sijaan pukeminen ym. tavallinen ei suju :D

Vierailija

työkaverin 4-v. tyttö osasi kirjoittaa NOKIA, vaikka kukaan ei ollut opettanut. Oli vain istunut koneella ja monitorista bongasi noisen merkin, eli taitaa olla logojen lukemista.Meidän 2,5 vuotias poika kyselee asioiden "nimiä" esim. mikä kissan nimi on, tarkoittaen, että miten se viitotaan, kun olen muutamia viittomia opettanut.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat