Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Muita 1-2luokkalaisia jotka vapaa-aikana eivät ole paljonkaan kavereiden

Vierailija

kanssa?Meillä tokalle menevä poika joka viihtyy koulussa ja on opettajan mukaan ainakin ihan suosittu luokallaan ja itsekin sanoo että on koulussa kavereita. Mutta vapaa-aikana, koulun jälkeen ja lomilla ei käy kavereilla eikä meillekään ole kavereita tulossa. Nytkin kesäloman aikana omalta luokalta on kerran käynyt yksi kaveri meillä.

Lapsi itse tuntuu olevan ihan tyytyväinen tilanteeseen, leikkii pienempien sisarusten kanssa ja viihtyy paljon myös yksin.

Mutta välillä mietityttää onko tämmöinen kuinka yleistä ja pitäisikö tästä olla huolissaan? Onko kaikilla muilla tämänikäisillä usein kavereita kylässä ja käyvätkö usein kavereilla?

Kommentit (10)

Vierailija

luokalla vain 5 tyttöä.Kuulemma kenenkään luona ei ole käynyt luokkakavereita vaikka koulussa ovatkin hyviä kavereita. Eli eipä liiemmin käy kavereita, mutta oma sisko on seurana samoin serkut käy usein. Jonkin verran vielä noinkin pienillä on kiinni vanhempin aktiivisuudesta. Siis ihan normaali poika varmasti, en olisi huolissani. Kyllä ope olisi sanonut jos olisi epäsosiaalinen tms.

Vierailija

Menee ekalle. Eskarissa oli kavereita ja kuulemma osaa hyvin leikkiä toisten kanssa. Meilläkin leikkii pikkuveljensä kanssa mieluiten.

Paras kaveri muuti just pois. Meidän poika on aika valikoiva kavereitten suhteen.

Vierailija

koko ajan pitäisi joku kaveri olla. Mutta lapsethan on erilaisia, ei välttämättä kaikki niitä kavereita niin paljon kaipaa vaan viihtyvät ihan itsekseenkin. Mutta toki se ei ole kyllä normaalia että aina on (haluaa olla)yksin.

Vierailija

viihtyvät tosi hyvin keskenään. Isommalla pojalla käy hyvin harvoin luokkakavereita kotona (hänellä on urheiluharrastus kaksi kertaa viikossa ja kerran viikossa musiikkiharrastus) ja hän viihtyy vapaa-aikanaan tosi hyvin pikkuveljen kanssa.Pikkuveljellä on harrastuksia kaksi kertaa viikossa, mutta myös aika paljon kavereita, jotka käyvät meillä kylässä. Mielellään hän on myös isoveljen seurassa. Isovelikin leikkii pikkuveljen kavereiden kanssa.Pojat menevät nyt lähikouluun - isompi aloitti koulunsa keskustan koulussa, koska asuimme ekaluokan puoliväliin saakka ko. koulun lähellä. Uskon, että hänkin saa nyt lähiseudulta kavereita. Mutta on totta, että ihmiset ovat erilaisia, toinen kaipaa paljon ystäviä ja seuraa koko ajan, toinen viihtyy enemmän yksin.Lapsesi on menossa vasta tokalle, eiköhän kavereita ala ilmestyä, kun lapset saavat kasvaessaan enemmän vapautta liikkua ominpäin.

Vierailija

Pikkusiskonsa on eri maata ja viihtyisi enemmän kavereitten kanssa. Ollaanhan me aikuisetkin erilaisia, osa seurallisempia kuin toiset. Miksi seurallisuus olisi jotenkin parempaa kuin yksin viihtyminen? Kakkoselle se tiedoksi, että ihmiset on erilaisia jo lapsesta lähtien eikä sinun sosiaalisesti vilkas lapsesi ole yhtään sen normaalimpi kuin alkuperäisen kirjoittajan lapsi.Pikkukoululaisten ollessa kyseessä liiallinen kaverinkaipuukin voi olla pahasta.http://www.vaasaevl.fi/Seurakuntayhtyma/Default.aspx?id=321112

Vierailija

Vanhempi menee neljännellä ja nuorempi tokalle. Molemmilla kavereita koulussa ja kouluvuoden aikana heitä käy meilläkin usein. Nyt kun on kesä tytöt viihtyvät kotona ja kavereita ei meillä ole paljon näkynyt. Toivottavasti ystävyys jatkuu koulun alkaessa.

Minäkin olen ollut tilanteesta hiukan huolestunut mutta ajattelin että ehkä tyttöjen kavereill a on kotona paljon puuhaa tai matkustelevat niin eivät ehdi meille vierailulle. Tytötkään eivät kyllä ole kavereilleen menossa.

Uusimmat

Suosituimmat