Imetysgurut! kysymys teille kokeneimmille!

Vierailija

miksi ihmeessä vauva syö puolen tunnin imetyksen jälkeen vielä pullosta 70ml?ja saman verran syö pullosta vaikka ei olisi saanut tissiä. voisi luulla, ettei maitoa tule tarpeeksi, muttakun sitä tulee!

ei tarvitse kuin kevyesti puristaa, niin maitotipat valuu! myös imetyksen lopussa, maito ei siis lopu kesken, ja sitä tulee riittävästi.mutta miksi ihmeessä silti korviketta menee ja vauva jää nälkäiseksi? voiko se äidinmaito olla niiiiin sulavaa, että se sulaa heti mahasta ja jää nälkäinen tunne?vai voiko maitoni olla vain onnetonta, liian vähärasvaista tai jotain?ei ole kiva turhaan aina lämmitellä pulloja, kun sitä omaa maitoakin riittäisi..vauva ei vaan jaksa imeä kaikkea.

Sivut

Kommentit (35)

Vierailija

annat vauvan imeä rintaasi hetken. Sen jälkeen kuvittelet, että vauva on kylläinen 3-4 tuntia.Varmaankin äidiltäsi. 70-luvullahan annettiin maitoa 3-4 tunnin välein, huusipa vauva tai ei.Nykyään pitäisi olla jo tietoa, että vauva voi imeä puolen tunnin väleinkin. Joskus jopa on vain rinnalla ja välillä torkkuu.Vauva ei ole sellainen nukke, jollaisen sen haluaisit olla. Se on arvaamaton pieni ihminen, joka kasvaa koko ajan.Lue imetyksen eduista hampaille, lihavuuteen, immunitetttiin.imetystukilista on oiva apu

Vierailija

Mä pahimpina tiheän imun kausina (vauva 3 vkoa, 5 vkoa ja 3 kk) saatoin vaihtaa rintaa 10 kertaa, eli aina kun vauva alkoi hermostua, nostin toiselle rinnalle.

Kaiken kaikkiaan täysimetin liki 5 kk ja imetys loppu kokonaan kun vauva 10 kk.

Vierailija

että tuon ikäisen imutekniikka ja teho on vielä kehittymätön!! sekin vaikuttaa siihen ettei hän jaksa kauaa imeä tai kovin tehokkaasti.

Se asia muuttuu ihan seur kuukaudne aikana. Alle 2kk ikäiselle on tyypillistä viihtyä rinnalla 1-3h välein+tehoimun kaudet 3vko, 3kk, 5-6kk i´issä hyvä muistaa! Joten anna imeä ja vaihtele rintaa ja jos ilmavaivoja ilmenee niin imetä 2-3x peräkkäin samasta rinnasta niin saa rasvaisempaa takamaitoa enemmän, se kevyempi etumaito aikaansaa ilmakuplia suolistoon.

-7-

Vierailija

-- väsymyksestä ja/tai

-- ilmasta vatsassa!Mäkin kuvittelin että vauva on vielä nälkäinen kun alkoi huutaa heti syötön jälkeen. Mutta sitten opinkin, että se useimmiten johtui ihan väsymyksestä. Tuon ikäiset vauvat yleensä lopettavat sen " itsekseen nukahtamisen" (kun heidät voi vain laittaa esim. sohvalle ja siihen nukahtavat) ja voivat tarvita sun apua nukahtaakseen ja nukkuakseen kunnon päikkärit!! Meillä tuossa iässä vauva jaksoi olla valveilla max 1½ h ja sitten nukutin vauvan vaikka väkisin ja nukkui taas sen 2-3 h. Päivän aikana nukkui siis 3 pitkät päikkärit ja valvoi välillä vain sen 1-1½ h. Mä nukutin vauvaa ihan vaunuissa ulkona, pakkasin tiukkaan kapaloon ja tutti suuhun.Mä uskalsin alkaa käyttää tuttia kun imetys muuten sujui hyvin. Vähän sitä arkailin kun ajattelin että se pilaa imuotteen mutta kun meillä ei muuten ole pulloakaan käytössä niin uskalsin ottaa tutin.. Kummasti rauhoitti vauvaa!Lisäksi se, että vauva saisi röyhtäistyä on tosi tärkeää. Ainakin tämä meidän kolmonen huutaa kuin syötävä jos ei saa sitä ilmaa pois. Kun se sitten poistuu niin vauva taas rentoutuu ja on rauhallinen.Vierailija

ja millä perusteella väität, että pidän vauvaani nukkena?juuri sinunkaltaisten idioottien takia imetyksestä luovutaan niin herkästi! sinä et neuvonut mitenkään, arvostelit pelkästään!

jos osaisit lukea kunnolla, niin väännän rautalangasta:- vauva syö rinnalla puoli tuntia, joskus tunnin, SEN JÄLKEEN ITSE LOPETTAA! vai pitäisikö väkisin tunkea tissi suuhun kun vauva nukkuu?- syötän niin usein kun vauva pyytää, JOS JÄÄ NÄLKÄISEKSI NIIN SAA PULLOSTA.

mikä oli vaikea ymmärtää?

Vierailija

Uudestaan vaan rinnalle.Kuopus suunnilleen asu päivät rinnalla. Annat huushollin olla sotkussa, renkus syötte rauhassa:) Niin meillä tehtiin ku en pulloa ees tarjonnu. TAI, jos maitoa kerta piisaa, lypsä ja syätä sitä pullosta:)

Vierailija

siitä ei ole kuin haittaa=häiritsee pidemmän päälle imetyksne onnistumista ja korvikkeen lehmänmaitoproteiinit tuhoaa suolinukkaa altistaen mm diabetekselle ja allergioille.

Vierailija

Jos yrittää imettää monta viikkoa ja silti vauva tuntuu aina jäävän nälkäiseksi, kannattaa toki harkita vakavasti korvikkeen antamista. Ja nopeamminkin, jos esimerkiksi vauvan paino ei kasva tai vaippoja ei kastu tarpeeksi.Mutta on täysin normaalia, että vauva imee pari päivää tavallista tiheämmin. Sitten vähän ajan päästä tilanne taas normalisoituu. Kun ne muutamat päivät jaksaa, sujuu imetys yleensä jo taas paljon helpommin kuin pulloruokinta.

Vierailija

Mene ihmeessä imetystukilistan sivuille ja jätä pullo pois jos haluat jatkaa imetystä....kolmiviikkoisella on tiheän imun kausi, viihtyy silloin rinnalla koko ajan.

Vierailija

niin ei se maailmanloppu ole jos lisämaitoa annat. MAALAISJÄRKEÄ täällä kuulutan. Kenenkään elämä ei saa kärsiä siitä että fanaattisesti yrität imettää.. Jos äiti ei voi hyvin ei voi hyvin vauvakaan.ja nyt tulee paskaa niskaan mun kommentista.

Vierailija

Pikku hiljaa maidontuontanto vähenee, jos sitä ei imetä. Eli pullo huutkuuseen ja imetä vaikka pari päivää vuoronkauden ympäri, kyllä se siitä sitten helpottaa taas, kun normaalirytmiin pääsee. Ja ole rauhallinen, asiat on ihan hienosti teillä.

Vierailija

Ehkä vauva on tottunu vaan lupsuttelemaan rintaa kun tietää että kohta saa maitoa vähemmällä vaivalla (pullosta).Pumppaa maito ja anna rintamaitoa pullosta.

Vierailija

tarkoitin että jokainen äiti tietää omat voimavaransa ja jotkut eivät jaksa edes sitä muutaman päivän unetonta / stressaavaa jaksoa.t. 17 joka väsytti itsensä turhaan vauvan syömisten takia (puoli vuotta meni toipuessa siitä sitten) joo ja maito loppui, koska äiti ei saanut riittävästi unta ja ravintoa, jotta maitoa olisi tullut..Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat