Kuinka kauan voin pitää lasta " nälässä" ?

Vierailija

2v3kk vanha poikani on päättänyt järjestelmällisesti kieltäytyä kaikesta hänelle tarjoamastani lämpimästä ruuasta, siis kaikesta " oikeasta ruuasta" . Myös sellaisesta, jota on aikaisemmin syönyt mielellään. Mitä minä oikein teen? Hän on todella sitkeä ja voi kiukuta asiasta tuntikausia syömättä lusikallistakaan. Vaatii aina jotain muuta, kuin mitä on tarjolla ja lähinnä haluaisi elää pelkällä vadelmakiisellillä ja kinkulla. Tuohon pelleiluyyn en halua alkaa. Pitäisi saada lapsi syömään sitä, mitä on tarjolla ja sillä siisti. Mutta miten?????Kun lapsi uhmaa eikä syö, on hän vain entistä kiukkuisempi eikä sitten edes nuku. Sitten on kiukkuinen, nälkäinen ja vielä väsynytkin...Huoh. Minulla on 2-kuukautinenkin hoidettavana enkä todellakaan pärjää tuon pikkuprkleen kanssa tällä hetkellä. Periksi en haluaisi antaa, mutta miten edetä? En voi huudattaa lasta tuntikausia ruokapöydässä ja sitten nukuttaa kolmea tuntia, kun tuo toinen pienikin vaatii osansa!Hermot menee!!

Kommentit (8)

Vierailija

kaksi lusikallista kunnon ruokaa ja sitten saat sitä kinkkua ja vadelmakiisseliä. Antaisin lähinnä nokan eteen ruokaa ja pistäisin sitten oman tahdon varaan sen, mitä syö ja kuinka paljon. Sillä aikaa kiinnittäisin huomiota vauvaan. Ja kun 2v nousisi pöydästä, ruokailu olisi ohi sillä kertaa.En ole koskaan jaksanut stressata siitä, vaikka söisi persikan, mämmiä ja pistaasipähkinöitä viidellä aterialla peräjälkeen. Homma tasoittuu muutamassa päivässä.Kuitenkaan en tee niin, että jos tulee komentoa koko ajan uusien ruokien perään (ettei mikään mitä on vaadittu, kelpaa sittenkään) nostaisin näitä esille. Silloin kyse on pompottamisesta. Mutta joskus maistuu yksi, toisinaan toinen ja hyvä näin.

Vierailija

Älä sitä lasta ruokapöydässä istuta!

Tarjoat ruokaa, jos syö niin syö - jos ei syö niin ei syö. Sitten ruoat kaappiin odottamaan seuraavaa ruokailuhetkeä. Joko samat ruoat tai uudet (muullekin perheelle tarjottava ruoka) eteen ja sama kuvio.Ennemmin tai myöhemmin alkaa maistumaan. Älä suotta tee asiasta henkien taistoa istuttamalla pöydässä. Jos ei maistu niin ei sitten maistu.

Vierailija

minulla on ollut tiukka linja: jos ei syö, poistuu pöydästä ja takaisin ei ole tulemista kolmeen tuntiin. Riippuen vuorokaudenajasta pöytään laitetaan seuraavalla aterialla joko samaa ruokaa, tai jotain vähintään yhtä terveellistä. Jopa yöunille on joskus mennyt nälkäisenä, kun ei ole suostunut syömään.Oppi se vihdoin monien kiukkujen jälkeen uskomaan, että äiti on vielä jääräpäisempi;) Siitähän siinä on loppujen lopuksi kysymys.

Vierailija

yleensä muksu pyysi lisää kun oli sen murusen verran syönyt. Mutta jos ei syö niin sitten vaan tarjoat seuraavat ruuan ja välipalat normaaleihin aikoihinsa. Ei lapsi itseänsä nälkään näännytä ruuan äärellä. Tsemppiä!

Vierailija

Arvaisin, että lapsi hakee sinulta huomiota temppuilemalla ruoan kanssa - sehän on hänelle kaikein helpoin keino saada sinulta sitä huomiota. Taitaa hiukan tuo pikkusisarus rassata häntä... Mieti myös keinoja ja mahdollisuuksia viettää enemmän kahdenkeskistä " laatuaikaa" hänen kanssaan.

Vierailija

Meillä samassa iässä lapsi teki ihan saman tempun. MIKÄÄN ei kelvannut.Kun keksin, että hampaista kiikastaa, niin annoin panadolia muutamana päivänä. Lisäksi annoin jätskin jälkkäriksi, jos söi vähänkään ruokaa. (Kylmä auttoi myös hammaskipuun)Tilanne helpotti... eli jospa teillä sama syy?

Vierailija

Tarjoat ruokaa, jos syö niin syö - jos ei syö niin ei syö. Sitten ruoat kaappiin odottamaan seuraavaa ruokailuhetkeä. Joko samat ruoat tai uudet (muullekin perheelle tarjottava ruoka) eteen ja sama kuvio.Ennemmin tai myöhemmin alkaa maistumaan. Älä suotta tee asiasta henkien taistoa istuttamalla pöydässä. Jos ei maistu niin ei sitten maistu.Tämän neuvon minulle antoi eräs lastenlääkäri kamppaillessani samojen ongelmien kanssa. Auttoi ja toimi, aikas nopsaan alkoi ruoka kelpaamaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat