Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

En oikein ymmärrä näitä " meidän lapset ei saa katsoa Lordia" hömpötyksiä!

Vierailija

Meillä 5- ja 7-vuotiaat katsoivat euroviisu-uusinnat ja yhdessä kaikki Lordia katsottiin ja hurrattiin sen puolesta!

Vanhempienhan velvollisuus on kertoa, että heillä on vain naamarit ja muuten ovat tavallisia ihmisiä! Varmasti lapset pelkää jos omat vanhemmat kääntävät kanavaa Lordin laulaessa ja puhuvat negatiiviseen sävyyn!

Sivut

Kommentit (44)

Vierailija

Meidän tytöt olivat alussa hieman empiviä,mutta nyt meidän 2v jammaa täysillä Hard Rockia. Ilmoitti kylläkin ettei pidä Lordista,mutta kylläkin laulusta.

Vierailija

lasten keskustelevan? Lordista!

Eli, se ilmiö on kaikkialla, ette voi suojella lapsianne loputtomiin, joten kertokaa itse vanhempana lapsillenne asioista, ettei kavereiden tarvitse olla sanansaattajia! Sitten kauhistelette, että " meidän kalle oli nähnyt päiväkodissa loordin naaman, kun tuo maija oli tuonut sen kuvan mukaan" ...

Vierailija


eivätkä tule näkemäänkään, mikäli minusta riippuu. Ei heitä onneksi kiinnosta mitkään lööpit ja televisiosta ei katsella ajankohtaisohjelmia lasten valveillaoloaikana, eivätkä ne heitä kyllä kiinnostaisikaan.Nähkööt muiden lapset Lordista painajaisia, minä suojelen lapsiani tuollaisilta puoliksi mädäntyneiltä olennoilta, kuten joku hyvin sanoi.

Vierailija

kertoisi, että kyseessä on naamari. Juuri ja juuri on nyt uskallettu katsoa Muumeja, joissa on Mörkö. Eikä meilläkään lapsi katso uutisia.Kyllä lasta pitää suojella, se ei ole silti ylisuojelua, vaan vastuullista vanhemmuutta!Lordeja katsovat 3-vuotiaat ovat 7 vuoden ikään mennessä nähneet jo kaiken. Ja pian kokeneetkin kaiken...

Vierailija

" VAU, mörkö!!! Anna kun minä luen eka!"Juu ei pelkää. Hänestä se on hassua :) Eikö teidän lapset muuten näe lehtiä tai ohimennen edes uutisia, joissa Lordin voittoa on hehkutettu? Meillä maakunnan lehdessä on jo viikon ajan ollut lähes joka päivä Lordin kuva ja kyllä lapsi (tietenkin) on sen huomannut, en nyt sentään lehteä salaa lue... Vai piilotatteko te kaikki lehdet, ette katso uutisia, ette käy kaupassa (lööpit) jne... Minusta ei olisi sellaiseen.

Vierailija

Kuinka joku oikeasti antaa lapsensa katsoa väkivalta- ja seksiohjelmia, elokuvia ja pelejä? Ja pitää lasten suojelemista sensuurina?Suojellaanhan lapsia monilta muiltakin asioilta, joista voi olla heille vahinkoa. Miksi sitten ei pelottavilta ja uhkaavilta mediakokemuksilta? Sensuuri on kyllä ihan eri asia, ja se liittyy sananvapauteen eikä siihen, että lapselle näytetään maailman kauheudet aivan liian varhain.Lapsipsykologit yrittävät tolkuttaa, että aina pitäisi ottaa huomioon lapsen ikä. Eihän pieni lapsi pysty käsittelemään ja työstämään sellaisia asioita kuin isommat, saati sitten aikuinen.Eikä se auta, että vanhempi sanoo: se on vain naamio, tai tuo ei ole totta vaan elokuvaa. Eihän edes aikuinen ole pelkkä järki- vaan myös tunneolento. Vaikka kuinka järjellä käsittäisi (eivätkä pienemmät lapset edes ymmärrä faktan ja fiktion eroa edes selitettäessä), silti vahingollinen aineisto voi jättää pelkoja ja painajaisia pitkäksikin aikaan. Minäkin olen aikuisiällä nähnyt pari leffaa, jotka häiritsivät pahasti mielenrauhaani.On nimenomaan vastuullista kasvattajuutta suojella lastaan. Ja itsensä pettämistä uskotella, että lapsi ymmärtää ja kestää kaiken yhtä hyvin kuin aikuinen.Ja vielä erityisesti Lordista: minusta on aika hassua puhua, että noita raukkoja nyt sensuroidaan lapsilta ulkonäön takia. Bändihän on tarkoituksella sonnustautunut näyttämään äärimmäisen uhkaavalta, hirviömäiseltä ja pelottavalta. Aivan kuin pahimmasta kauhuleffasta. Minusta on ihan luonnollista, että ainakin pienempien ja herkkien lastensa parasta ajattelevat vanhemmat yrittävät suojella jälkikasvuaan noilta painajaismaisilta näyiltä.

Vierailija:

Lainaus:
Mutta nyt oli kyse musiikista. Musiikin sensurointi esim. artistin ulkonäöntakia on aika heppoinen peruste enkä usko sillä olevan useissa tapauksissa mitään merkitystä. Jos musiikki on jotakin aggressiivista huutoa tai death träshiä niin sen voi tietysti kieltää.Lapsen on totuttava siihen, että maailma ei ole seesteinen ja pinkin värinen. Myös uutisia tulemme katsomaan TIETYSTI YHDESSÄ. Usein vanhemmat läsnäolollaan ja selityksillään voivat poistaa lapsen mieltä vaivaavat kysymykset ja hälventää pelkoa helposti. Ei pidä syyttää artistia vaan itseään ellei kykene taipumaan kasvattajaksi vaikeissakin asioissa.

Vierailija

Selvennänpä vielä sen verran etten nyt mitenkään hysteerisesti yritä varjella lapsia Lordin näkemiseltä, vaikkeivat saakaan euroviisuja katsoa.

Vierailija

Käytännössä noin 1 päivässä. Mitä sitten kun lapsi on vanhempi? Mielestäni tilanteessamme hyvä vaihtoehto on kasvattaa lapsi nimenomaan ymmärtämään mitä viihde on ja mitä tekniikkaa sen tuottamiseen käytetään.Mutta nyt oli kyse musiikista. Musiikin sensurointi esim. artistin ulkonäöntakia on aika heppoinen peruste enkä usko sillä olevan useissa tapauksissa mitään merkitystä. Jos musiikki on jotakin aggressiivista huutoa tai death träshiä niin sen voi tietysti kieltää.Lapsen on totuttava siihen, että maailma ei ole seesteinen ja pinkin värinen. Myös uutisia tulemme katsomaan TIETYSTI YHDESSÄ. Usein vanhemmat läsnäolollaan ja selityksillään voivat poistaa lapsen mieltä vaivaavat kysymykset ja hälventää pelkoa helposti. Ei pidä syyttää artistia vaan itseään ellei kykene taipumaan kasvattajaksi vaikeissakin asioissa.

Vierailija

tsiisus mitä lässytystä. Katsokaapas vaan minkälaisia tietokone ja pleikkaripelejä lapsenne sitten pelailevat vaikka kavereiden luona. Niissä se veri lentää ja tapetaan ihmisiä.

Yksi Lordi nyt tuskin pilaa kenenkään elämää ja hei, sehän on vaan showta ja hyvää musiikkia.

pikkasen on ylilyöntejä taas.

Mutta tietysti, jos lasta pelottaa niiden naama niin sitten on hyvä pistää se tv kiinni.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat