Trendikäs paneelikatto, onko sellaista?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Auttakaa! Pitäisi löytää valmistumassa olevan kivitalon alaslakettuihin kattoihin jotain mageeta kattopaneelia. Muissa huoneissa meillä on sileä valkoiseksi maalattu kivikatto, mutta sauna, kh, khh, kuntohuone ja 2xwc (toisessa myös suihku) on laskettu alas. En halua mitään mökkipaneelia, mutta en myöskään mitään halvan näköistä mdf panelia. Saunan ja kylppärin välissä on lasiseinä, joten niihin on varmaankin laitettava samaa paneelia, mitä?. Kylppärin ja khh:n välissä on valoa läpäisevä maitolasiovi. Laittaisitteko khh:een samaa vai eri panelia kuin saunaosastossa? Khh:sta on pääsy kuntohuoneeseen (noin 20 m2). Sinne en ainakaan haluaisi mitään tyypillistä saunankattopaneelia. Toinen wc on samassa tilassa em. kanssa, mutta " hienompi" wc/kylpyhuone on eri kerroksessa., jossa kaikki muut katot ovat siis sileitä valkoisia. Seinälaatat on kaikissa samat isot valkoiset kiiltävät ja joissakin on lisäksi pari pystyboordia luonnonkivestä. Lattiassa on tummanharmaan 30x60 laatat kuivissa ja 10x10 laatat kosteissa tiloissa.

Kommentit (5)

Vierailija

Selkeää ja modernia tyyliä haimme mekin. Paneloimme alaslasketut wc:n, eteisen ja pukuhuoneen kapealla valkolakatulla STP-paneelilla ja vielä niin, ettemme laittaneen kattolistoja seinän viereen. Paneeli asennettiin poikittain valon suuntaan nähden, jolloin sen muoto korostuu. Tuli hyvän näköinen, vaikka minäkin pelkäsin mökkivaikutelmaa (arkkitehtimmekin kehui ratkaisua juuri oikeaksi).Pesuhuone ja sauna paneloitiin lämpölepällä. Lattiat ja seinät on suunnilleen samalla tavalla kuin ap:llä eli harmaata ja valkoista pystyboordein.Meillä kattopaneelin väritys kertoo selvästi, mistä tilasta on kyse eli saunatilat puunvärisellä ja muut valkoisella niin kuin kivikatot muuallakin talossa.Laittaisin saunaan ja kylppäriin samaa paneelia, samoin khh ja kuntohuone keskenään samanlaista (ehkä kuitenkin eri kuin saunaosastossa).Vierailija

Heillä myös juuri samanväriset kaakelit ja muut pinnat kuin teillä, heille tulee tosi upeaa kattopaneelia, valkoiseksi maalattua sileää mutta ei kovin leveää. Ei siis millään muotoa perinnepaneelia vaan kantikasta, valkoista ja selkeälinjaista. Heille tulee alas kapeampaa ja ylös leveämpää. En kyllä osaa sanoa mistä ovat ostaneet, mutta eiköhän sitä rautakaupoissa ole. Tuskin on halvinta, mutta kaunista ja selkeää kun on moderni koti.

Vierailija

Oksaton tai vähäoksainen paneeli on kalliimpaa, mutta rauhallisemman näköistä kuin perinteinen ' terveoksainen' . Jos vielä tykkää kapeasta paneelista, niin sitä on helpompi saada oksattomana.

Vierailija

Kyllä paneelikatto voi olla ihan trendikäs. Vaikea sanoa pitääkö saunassa ja kylpyhuoneessa olla samanlainen katto kun ei näe miltä oikeasti näyttää. Mutta meillä kylpyhuoneessa isot valkoiset laatat seinissä, lattia harmaata 10x10 laattaa ja katto valkoista paneelia, ei kuitenkaan mitään mdf:ää. Meillä ainakin sopii hyvin tuo katto.

Vierailija

Meillä on kiiltävät valkoiset isot laatat kylppärissä ja kahvipavun ruskea lattialaatta ja luonnonkiviboordi myös pystyssä (harmaa luonnonkivi, koska se sointuu saunan kiviseinän väriin). Sauna on oksatonta tervaleppäpanelia kattoa ja lauteita myöten, kuten myös kylpyhuoneen katto ja ovilistat. Mielestäni tervaleppäkattopaneli käy hyvin kylppärin valkoisiin seinäkaakeleihin, antaa lämpöä, tervaleppähän punertaa vähän. Paneelin profiili on meilläkin STP. Mökkitunnelman tuo mielestäni perinteiset oksaiset kuusi- tai mäntypanelit.

Itse suosin yhteneväistä linjaa koko talossa, ettei tule levotonta. Meillä on puutalo maaseudulla, johon on suunniteltu avaria tiloja ja isoja ikkunoita, ei pyritty niinkään moderniin lopputulokseen, vaikkei kyllä nukkekotiinkaan.Mitenkäs olisi joku vaneri kattomateriaalina, sehän on nyt niin in? Voi tosin näyttää tyhmältä muutaman vuoden päästä? Itse kannatan ajatonta. Mutta mikä on ajatonta kenenkäkin mielestä? Minusta kannattaa luottaa omaan silmään ennenkaikkea.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat