Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lapsilisä pitäisi muuttaa tulosidonnaiseksi!!

Vierailija

Monet eivät sitä elämiseensä tarvitse, vaan säästävät sitä lapsilleen yms. Minkä ihmeen vuoksi heille pitäisi maksaa avustusta, jota he eivät tarvitse?? Sitä rahaa tarvitaan kyllä muuhunkin...

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Miksi verorahoilla pitäisi tukea joidenkin säästämistä? Kun sillä voitaisiin edistää vaikka terveydenhuoltoa tai muuta tärkeää.

Vierailija

Se on siis tarkoitettu (vähäiseltä osin) korvaamaan lapsista aiheutuvia kuluja. Jos lapsilisä olisi tulosidonnainen, se ei enää toimisi alkuperäisessä tarkoituksessaan vaan tasaisi tuloeroja lapsiperheiden kesken.

Vierailija

Me ollaan oltu riittävän fiksuja ja hankittu korkea koulutus ja hyvät työpaikat ja nyt maksetaan aivan kipeesti veroja.Jos meiltä viedään lapsilisät, sitten mä haluan valita mihin mun verorahat sijoitetaan!!!!!!!!!!!!!

Vierailija


Ei kaikkea voi saada, lapsi ei ole mikään subjektiivinen oikeus.Kuten joku jo sanoi, ei ole rielua että niska limassa raatavat hyväpalkkaiset maksaa vähempiosaisten kuluja.Jos haluaa lapsia, niin sitten vaan opiskelee tai perustaa vaikka oman firman.

Käyttäisitte tuon ajan minkä valitatte niin vaikka työntekoon...

Vierailija

Kun Suomessa ja moni muukin asia kovenee, kun tulot kasvaa eli verotus, päivähoitomaksut jne...kuitenkin se isotuloisuuden raja vedettäisiin niin alas, että se reviitäsiin työssäkäyvän keskiluokan selkänahasta

Vierailija

kaikille tasapuolisestivai pitäisikö meidän hyvätuloisten elättää vielä teidän köyhienkien lapset saamatta itse mitään tältä yhteiskunnalta?

Vierailija

Sinä voitkin keksiä kaikille Suomen työttömille ja alipalkatuille parempi liksaset duunit...Ei niiden alipalkattuen tarvitsisi lisääntyä valtion avustuksella.

Suomessa kuka tahansa voi olla mitä tahansa, älä valita jos et viitsinyt opiskella.

Vierailija

Minusta on kuitenkin ok, että lapsiperheitä tuetaan lapsilisien verran Suomessa. Fakta on kuitenkin se, että meikäläiset uhkaa käydä muuten vähiin.

Jos lapsilisä otettaisiin pois (kaikilta), niin se varmasti lisäisi vain lapsiperheiden ahdinkoa -> ongelmia.

Vierailija

Ei niistä sitten mitään, vai? Vaikka hoitavat sinun lapsiasi ja vanhoja vanhempiasi? Istuvat kassalla kun sinä käyt kaupassa ison palkkapussisi kanssa? Olkoot lapsettomia kurjat kun eivät ole edes käyneet yliopistoa ja tienaavatkin niin vähän.Hyi olkoon.

Vierailija

ensin hyvätuloiset maksaa tuplaten veroja

sitten sikamaiset päivähoitomaksut...ja pitäis vielä se viimenenkin tasapuolinen etu laittaa tulojen mukaan???Minusta ei oo reilua että tätä älytöntä verotusta perustellaan hyvinvointiyhteiskunnalla ja sit otetaan hittovie vielä tuplaten maksua kaikista palveluista.

Vierailija

Sinäkö itse siivoaisit ja hoitaisit lapsesi ja vanhat sukulaisesi?Ja ota huomioon, että monilla naisvaltaisilla aloilla on todella huonot palkat, esim. sosiaalialalla. Joten vaikka on kouluttautunut, voi palkka silti olla naurettavan pieni, riippumatta työn vastuullisuudesta ja raskaudesta.Korkealiksaist, korkeasti koulutetut ihmiset vaikuttavat (ainakin AV:lla) olevan usein käsittämättömän yksinkertaisia ja henkisesti sivistymättömiä. Järkeä kun ei saa rahalla eikä edes mistään yliopistosta.Sivut

Uusimmat

Suosituimmat