Milloin lääkäriin? 1v, yli 39 kuumetta eilisestä, ei muita oireita

Vierailija

Ja vauvarokkokin kenties jo aiemmin sairastettu. Lääkäriinkö heti vai vasta esim. ylihuomenna jos vielä silloin kuumetta?

Kommentit (7)

Vierailija


Ylihuomenna, jos lapsi on muuten ihan pirteä, leikkii ja touhuaa. Tietysti kuume varmaan vähän väsyttää eli anna lapsen nukkua aina kun haluaa. Ja juota paljon.

Vierailija

Neuvolasta sain sellaisen taaperon hoito-oppaan jossa kerrotaan että jos lapsella kuumetta eikä muita oireita niin lääkäriin. Soita ainakin päivystykseen. omankin mielenrauhan takia.

Vierailija

Flunssainen tai mahatautinen lapsi on asia erikseen. Ei kuitenkaan ole normaalia, että on kova kuume muista kuin em syistä. Tai ainakin on hyvä tutkia, mistä kuume johtuu. Tosiaan voi olla jokin infektio, joka nostaa kuumeen ja pitää hoitaa. En jäisi odottamaan muitakin voinnin heikkenemisen merkkejä. Lapsilla nuo muutokset tapahtuvat niin nopeasti. T. Hoitsu

Vierailija

Kova kuume ilman muita selkeitä vatsatauti/flunssaoireita voi kertoa jostain vakavammasta. Esimerkiksi virtsatie-infektio on pienellä hoidettava välittömästi, ennenkuin menee munuaisiin. Omalla lapsellani oli tulehdus jo munuaisaltaassa, vaikka kuumetta oli ollut vain päivän. Eikä siis muita oireita.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat