Millä PEPSIMAX on makeutettu?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kun en löydä sitä pullon kyljestä.... Saako sitä kohtuuden rajoissa juoda? Entäs LIGHTCOKE? Kun en McDonaldsin tiskillä viitsisi alkaa näitä asioita utelemaan. Menee aikaa ja hermo myyjiltä. Kai.Kommentit (8)

Vierailija

Minunkin pojallani on diabetes ja siksi meidänkään kaapissa ei normaalilimppareita ole paitsi, jos oksennustauti jyllää.

Tosin itse en ymmärrä miksi juoda sokerista limpparia jos vaihtoehtona on kaloriton limppari. Tosin esim lidlin sokerittomat limpparit ovat pahoja kokista lukuunottamata.

Vierailija

Jos limua juo vain kohtuudella harvakseltaan, niin tuskinpa se sokerimäärä lihottaa ketään. Ymmärrän tietysti, jos vaikka kotiin täytyy ostaa sokeritonta diabeteksen vuoksi, mutta sen verran mitä itse tiedän makeutusaineista, niin pidän niitä paljon haitallisempina aineina kuin sokeria, joka on luonnontuote. Ihmettelen minäkin siis, että miksi pitää juoda sitä light-versiota raskausaikana kun makeutusaineiden kaikkia haittoja ei tiedetä (ja aika paljon niitä tiedetäänkin, mm. aspartaamista) ja sikiö saa niistä kuitenkin osansa.

Vierailija

nyt sinänsä on lähinnä lisäaineita ja sokeria/makeutusainetta, eli eipä sitä kenenkään kannata jatkuvalla syötöllä juoda. Varsinkaan lapsien.

Vierailija

Kohtuudella nautittuna näistä light-limsoista EI OLE HAITTAA!!! Että haittavaikutuksia SAATTAISI alkaa tulla, tarvisi näitä light limsoja juoda USEITA LITROJA (oliko se peräti 6 litraa). Etua näistä light limsojen käyttämisestä on, että jos on taipumusta verensokerin nousemiseen (diabetekseen) näistä ei sokerit nouse kuten tavallisista limsoista ja mehuista (varsinkin täysmehusta!).Vierailija

eli välttämättä näiden light limsojen käyttäminen (raskausaikanakaan) ei tarkoita, että se liittyisi jotenkin painoon tai sen hallintaan, kuten monet tuntuvat olettavan. Meillä ei juodakkaan yleensä muuta limskaa pojan diabeteksen vuoksi, ei sen takia, että meillä laihdutettaisiin!

Vierailija

Olen juonut light-limppareita ihan surutta koko raskauden ajan. Mitä niiden sanotaan aiheuttavan sikiölle kun ei sitä minulta ainakaan neuvolasta ole kielletty.

Vierailija

käsittääkseni. Kurkkaapa pulloa uudelleen ja jos etiketissä lukee, että sisältää fenyylialaniinin lähteen, niin aspartaamia se on. Yksikään keinotekoinen makeutusaine ei välttämättä kuitenkaan ole hyväksi raskaanolevalle naiselle tai sikiölle, joten mieti myös sitä " tuhtia" vaihtoehtoa... Tuskin satunnainen lasillinen limua silloin tällöin monta grammaa masua kasvattaa ;0)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat