Niskaturvotusta 2,2mm viikot 13+3, alkoi kamalasti pelottaa. Ei lahetetta jatkotutkimuksiin vaikka kovin on lahella rajaa. Onko muilla ollu...

Vierailija

lähetettä jatkoon....

Sivut

Kommentit (49)

Vierailija

Tuo arvo 2,2 on niin pieni, että todennäköisyys keskenmenolle jatkotutkimuksissa on huomattavasti suurempi kuin down-lapsen syntymä tuolla niskaturvotusarvolla. Eikö lääkäri selittänyt tätä sinulle?

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


mitä virkaa rajalla olisi jos alle senkin laittaisivat ilman mitään muuta syytä?Olisit vain onnellinen normaalista löydöstä.

Vierailija

jos mittaukseen hakeutunut niin eikö voisi samalla hieman pohtia miksi mihinkin sulaan osallistuu. . Tai no lääkärihän sen sanoi. Vauvallasi ei ole mittausen mukaan kohonnuttta riskiä vammaisuuteen. Vai miten se olisi pitänyt sanoa ?

Joka tapauksessa onnea odotukseen!

Vierailija

Jätättekö lapsenne keuhkokuumeen hoitamatta koska hänhän VOI sairastua myöhemmin myös vaikka aivokasvaimeen???Anteeksi karmiva vertaus mutta se nyt on täysin sama asia. Ei jo huomattuja ongelmia tarvitse jättää noteeraamatta " kun kuitenkin myöhemminkin voi jotain sattua" . Tajutkaa nyt tämä. Tuskin kukaan niin dille on että kuvittelisi että jos lapsen kromosomit on kunnossa, hän syntyy varmasti terveenä ja elää onnellisena ja kaikinpuolin vauraana ja rakastettuna 95-vuotiaaksi aamen.

Vierailija

Meidän jäbä meni sikiönä just rajan yli, turvotusta oli 2,6. Täällä pitävät 2,5 rajana nykyään (tai siis ainakin alle 2 vuotta sitten), koska 3,0 raja-arvolla kuulemma pääsi liikaa kromosomihäiriöitä tms läpi. Me siis " pääsimme" jatkotutkimuksiin, istukasta otettiin näyte. Ja muistaakseni tuolla meidän luvulla oli reippaasi päälle 90 prosentin todennäköisyys, että lapsen sydän ja kromosomit ovat normaalit. Ja olihan ne. Se kaksi viikkoa kun niitä tuloksia odotettiin, oli kyllä elämäni helvetillisintä aikaa. Nyt poika siis jo päälle vuoden.Eli mä en itse huolehtisi tuosta 2,2 tuloksesta, mutta ymmärrän kyllä hyvin AP:n huolen. Kyllä itsekin siis mielummin otin sen 2,6 tuloksen ja jatkotutkimukset kuin 2,4 ja epätietoisuuden. Vaikka siis noilla luvuilla on HYVIN epätodennäköistä, että sikiö ei olisi normaali.

Vierailija

Minusta aika hurjaa mennä jatkotutkimuksiin, jos ultran ym. laskelmien osoittama riski pienempi kuin istukka- tai lapsivesinäytetutkimuksen keskenmenoriski...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat