Luokanopettajan peruspalkka nykyään?

Vierailija

Mikä onkaan luokanopen peruspalkka tätä nykyä? Ei Helsingissä vaan täällä maakunnassa, II kalleusluokka ilmeisesti?Ja 2 vuoden "ikälisä" on kai 2 %, vai kuinka?

Sivut

Kommentit (34)

Vierailija

Siis kertokaa nyt joku että eihän se peruspalkka voi olla laskenut alle kahteen tonniin???Mä olin heti valmistumisen jälkeen töissä ja bruttopalkka oli 2400, mulla oli alkuopetuslisä, yhdysluokkahuojennus ja muutama ylitunti. Ja tuolloin v. 2005 peruspalkka oli 2050 euroa.

Vierailija

Täytyy siis yrittää järjestellä asiat sille tolalle, että omalla luokalla paljon tunteja ja ylitunneiksi joitakin yläkoulun puolen tunteja.

T. 31

Vierailija

Eikö "ikälisää" enää saa kuin viidestä vuodesta ylöspäin? Siis kahdesta vuodestako ei mitään? Yritän just tulkita OAJ:n palkkataulukoita.

Vierailija

Minkä alan aineenopettajaksi aikoisit opiskella, mihin oppilaitokseen? Peruskoulun yläasteella peruspalkka on muutaman kympin parempi kuin ala-asteella, lukiossakin vain hieman yli satasen. Lopulliseen palkkaan vaikuttaa paljon ylitunnit, joita tietysti saattaa yläkoulussa ja lukiossa olla "helpommin". Mutta jos opiskelusi aineenopettajaksi kestää vuodenkin kauemmin kuin luokanopettajaksi, olet jo sen vuoden aikana menettänyt vuosikausien palkkaeron.Lainaus:

tähtäimessä olisi opiskella luokanopettajaksi joskus. Nyt kävi kuitenkin niin, että mies jätti minut kahden lapsen kanssa niin ton palkka-asian takia harkitsen kuitseki aineenopettajaksi opiskelemista.

Vierailija

palkassa nyt niin huimaava ole aineenopettajan hyväksi. Ainoa etu on tuntimäärä... Ja lisäksi tämän uudistuksen myötä kunnat alkavat käyttää hyväkseen mahdollisuutta palkata luokanopettajia myös yläkouluihin, siis säästääkseen kustannuksissa. Itse olen aineenopettaja, ja em. syystä harkitsen vakavasti opintojeni täydentämistä niin, että saisin myös luokanopettajan pätevyyden.

Vierailija

Palkanlaskija heräsi... kyllä voi saada yläkoulun tunneista aineenopettajan palkkaperusteella palkan, jos alakoulun tunneista opetusvelvollisuus jo täyttyy.

Vierailija

Ei nuo 31 ja 32 näköjään olleetkaan palkkaluokkia vaan tuon taulukon järjestysnumeroita tms. Mutta joka tapauksessa onko se ihan tavallisen luokanopettajan peruspalkka 1820 e vai 2230 e? Tuossahan on ihan huikea ero, enkä tosiaan tajua olisiko se palkka muka voinut laskea alle kahden tonnin...

Vierailija

että tuo peruspalkka riippuu koulutuksesta.2. kalleusluokassa epäpätevän luokanopen peruspalkka on 1695,93 euroa ja pätevän (ylempi korkeakoulututkinto ja pedagog.) 2251,37 euroa. Jos on vielä aineenopen kelp. niin saa kaksoiskelpoisuuden eli peruspalkka 2376,31 euroa. Nämä siis jos tuntimäärä on tasan 24 tuntia. Jos vähemmän niin prosentuaalinen osuus peruspalkasta ja jos enemmän niin sitten ylituntipalkkiolla loput.2 vuodesta ei enää 1.3.2008 alkaen ole saanut ikälisää, vaan ko. summa siirtyi peruspalkkaan. Nykyisin siis 5v, 8v , 10v, 15v ja 20v lisät.Lisäksi kaikki alkuopetuslisät ym. on poistuneet sopimuksesta ja maksetaan kunnan omien kriteerien mukaan TVA eli tehtävien vaativuudesta joillekin opettajille. Se tuli sopimukseen 1.3.2007 alkaen (suurimmassa osassa isoista kunnista varsinkin maksaminen alkoi vasta lukuvuodesta 2007-2008).

Vierailija

Ei se palkka kyllä laske, jos on samat tuntimäärät. Niin huonosti ei OAJ:kaan ole asioita hoitanut...

*Peruskoulun luokanopet./ykkt ja aineenopet. kelpoisuus = ns. kaksoiskelpoinen, eli on kelpoinen luokanopettaja JA johonkin perusopetuksessa yhteisenä opetettavaan aineeseen.*Peruskoulun luokanopettaja/ykkt ja perus-/lukio-opetuksen kelp. = luokanopettaja, jolla tuota ylempää "kaksoiskelpoisuutta ei ole"

*

Peruskoulun luokanopettaja/perus-/lukio-opetuksen kelp = vanhojen asetusten mukaisen pätevyyden kandidaattitutkinnolla saanut ope*Peruskoulun luokanopettaja/korkeakoulututk./lastentarhanopett.tutk.= opettaja, jolla ei ole luokanopettajan pätevyyttä, mutta jokin korkeakoulututkinto on

*Peruskoulun luokanopettaja/muu kuin edellä mainittu = luokanopettaja, jolla ei ole mitään korkeakoulututkintoa

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat