Poika 7kk ja tällaiset mitat:

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

pituus 68,5cm ja painoa 8kg200g ja neuvolassa ollaan huolissaan pituus ja paino käyristä )=

Kiinteitä aloiteltiin vasta 5kk ikäisenä ja eka kuukausihan oli sellasta harjoittelua ettei hirmuisia määriä vielä mennyt.Lisäksi hänellä oli flunssaa harjoittelun alussa ja sekin vei yhden viikon kiinteiden syönnistä..Nykyään(poika täyttää viimeinen päivä 8kk) annan lounaaksi peruna-lihasosetta mitä menee jo n.1piltti prk tai enempi.

Unien jälkeen vauvajogurttia prk.

Iltasella puuroa melko ronskisti ja vielä velliä yöksi.

Lisäksi poika juo maitoa..nykyään tosin päivisin vähemmän, mutta yöllä annan vielä kerran.

Hän ryömii ja oikeastaan jo konttaakin,nousee sängyssä jatkuvasti ylös ja painelee " kävelyrollaattorilla" vauhdilla.

Kiinteän lisäystä varmaan pitää harkita..aamupuuron aion ottaa heti mukaan, mutta pitäisikö vielä muuta?

Miten onko muilla samankokoisia poikia?Pitäisikö jo itsenikin huolestua? Kiitos

Kommentit (11)

Vierailija

Enpä sinuna nyt suorastaan huolissani olisi... Ihmetyttää suuresti neuvolan meininki. Jos tuollaisista mitoista jotain sanotaan. Meillä tyttö 10-kuisena vasta 6695 g ja 71,3 cm ja ihan normaalimittaisena ja -aikaisena syntyi. Kontrolleissa käyty neuvolas ja näil mitoil ymmärrän mut esim mitään tutkimuksia ei oo koskaan tehty. Enkä oo ollut oikeestaan ees huolissani =). Geeneissä nääkin jutut yleensä kulkee.

Musta sun vauvasi syö todella hyvin.

Vierailija

Tämä nyt perustuu ihan omaan kokemukseen, ei ole tutkimustietoon perustuvaa, mutta meillä kyllä popsitaan kiinteitä paljon, koska pelkkä maito ei jaksata. En tiedä onko sitten sen ravitsevampaa, mutta ei maito ainakaan liikkuvan lapsen nälkää meillä pidä!Poika nyt 7 kk ja on kyllä ihan keskiverto pitkä ja painava. Ruokahalu kasvoi hurjaksi samantien, kun alkoi liikkua hieman enemmän l. meillä syödään 5 x ateriaa (aamupuuro, lounas, välipala, päivällinen, iltapuuro) Korviketta menee silti 8 dl! Jos en antaisin syödä mahaa täyteen noin usein, olisi päivä varmaan pelkkää maidon latkimista. Annoskoot meillä on noin 2 dl.

Vierailija

Ai no sitten...Siinä tapauksessa meidän poika oli ennen kiinteitä TOSI lihava. Neuvolan täti kun lohdutti, että rintaruokitut yleensä menee käyrien yläpuolella. Paino huiteli +3 käyrällä! Mutta siis tosiaan poika on nyt keskikäyrillä, kun ikää on 7,5 kk. Olipa hyvä, että en tiennyt tätä aiemmin, koska paha mieli se on toisinkinpäin, kun lapsi painaa liikaa. Neuvolassa sanoivat aikoinaan, että vähemmänkin voisi syödä.

Vierailija

Meillä oli 6,5 kk 8310g ja 68,2 cm. Yleensä, kun aloitetaan kiinteät, niin pituus- ja painokäyrä voivat kääntyä laskuun. Näin meillä ainakin tapahtui. Jos vauvan kasvu poikkeaa " omalta käyrältä" jyrkästi ylös tai alas, niin yleensä tehdään joitain lisäselvityksiä, että mistä johtuu. Meille kuitenkin sanottiin, ettei lasku ole vielä niin suurta, että pitäisi olla huolissaan. Asiaa kuitenkin seurataan.Kiinteistä sen verran, että ei ne paljoa ole ravitsevampia kuin maito, joten älä turhaan kiirehdi vain sen takia, että kasvu hitaampaa kuin ennen. Myös kun vauvat alkavat liikkumaan, niin toki energiaa kuluu enemmän ja alun kasvupyröhdys tasoittuu.

Vierailija

En oikein ymmärrä mikä ap:n vauvan kasvussa on vikana!!

Hänhän ei mene edes alimmalla käyrällä kuten meillä mennään. Poikani on vasta 4 kk mutta kun katsoin käyrää niin jos kasvu jatkuu näin kuin nytkin niin 7 kk ikäisenä pitäisi hänen painaa reilut 7 kg, eli hän on eloisa, kaunis ja hoikka!:)

Minusta tuntuu, että aina ihaillaan mitä suurempi ja lihavampi vauva on ja ollaan huolissaan jos vauva on keskikäyrän alapuolella. Onko jättiläisvauvat joten pop vai mikä siihen on syynä?;)

Itse olen, sekä vauvani isä oltu pienenä myös hoikkia ja eipä ole vanhempanakaan tarvinnut painia paino-ongelmien kanssa.Ainoastaan jos paino laskee tai nousee jyrkästi omaan käyrään verrattuna silloin pitää tutkia mistä se johtuu.

Ja neuvolan käyräthän on muutenkin piirretty pulloruokittujen vauvojen mukaan jotka ovat yleensä isompia. ( WHO )

Vierailija

Neuvolan käyristä: yleensä rintaruokitut lapset kasvavat neuvolan käyrien yläpuolella, ei pulloruokitut. Painonnousu tasaantuu kiinteiden myötä pullo- ja rintaruokituilla lähemmäksi toisiaan.

Vierailija

Uutisissa tekstiTV:llä oli noin kuukausi sitten WHO:n raportista joka oli uusin käyristä tehty tutkimus: Käyrät perustuvat pulloruokittuihin vauvoihin joiden paino on normaalisti korkeampi kuin rintaruokituilla. N. 40:n vuoden ajan miljoonat äidit ovat seuranneet liian korkeita =vääriä käyriä ja neuvoloissa on tämän tähden suositeltu liian herkästi lisämaidon (korvikkeen) antamista.

Erohan ei toki varmaan ole huima oikeiden tai väärien käyrien välillä.

Itse kyllä uskon tämän raportin paikkansapitävyyteen koska se uutisoitiin valtakunnallisesti.xav

Vierailija

aamu- ja iltapuurot, kaksi lämmintä ruokaa (kasvis- ja liha-ateria) sekä välipaloina ja jälkiruuaksi menee noin kaksi purkkia hedelmä/marjasoseita päivässä. Lisäksi imetän noin 4krt/päivä, yöllä kerran. Ja tyttö on hoikka, vaikka syökin kuin hevonen! :-)Minusta jorma-neitii voisit lisätä aamupuuron lisäksi päiväohjelmaan toisen lämpimän ruuan, jos kiinteät uppoaa hyvin. Yleensähän toinen lämmin ateria suositellaan lisättäväksi noin 8kk iässä. Älä ole huolissasi, vauvat kasvaa kukin omaa tahtia eikä minkään käyrien mukaan!Terveisin ei-käyräläisen äippä

Vierailija

Meillä tyttö 6kk 2vkoa neuvolassa 9kg ja 69,5cm ja tätsykkä sanoi, että hyvät on mitat, vähän menee keskiviivan yläpuolella. Sen mukaanhan teidän pojan mitat menis sit just viivalla :)Hyvät mitat on, höpö höpö!

Vierailija

Jaa.... Mitä?Meillä poika oli nyt 8 kk neuvolassa 75 cm ja 8795 g... Ei kyllä mitään sanomista tullut, kun on koko ajan ollut suunnilleen tuossa suhteessa pituus ja paino. Taisipa olla vielä niin, että nyt oli painoa tullut vähän enemmän suhteessa pituuteen kuin aiemmin. Eikä ole aiemminkaan mitään sanomista tullut, sanottu aina vaan, että pitkä ja hoikka poika on. Kova menijä kyseessä myöskin.t. tuiskuneiti79 + poika 8,5 kk

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat