Vastatkaa rakkaat pihasuunnitelman teettäneet!

Vierailija

Kannattiko? Paljonko maksoi? Laaja vai suppea? Onko joku teettänyt suunnitelmaa jo ennen kuin talo on tontilla? Asumme Keski-Suomessa ja haluaisin jotain osviittaa paljonko tuo voisi maksaa. Tuntuu, että suunnitelma voisi olla kätevä jo tässä vaiheessa, että osaa muotoilla ja pengertää pihan oikein, ja tuoda sopivasti multaa jne. Jos vielä joku osaisi suositella hyvää suunnitelman tekijää Jyväskylästä tai lähistöltä, olisin ylen onnellinen!!

Kommentit (8)

Vierailija

(jos tontti on kauheen laaja, tulee yleensä enempi kasveja, enempi suunnittelemista, enempi piirtämistä, laskemista jne), suunnitelman pikkutarkkuudesta ja suunnittelijasta itsestään. Tarkka suunnitelma sisältää kartan lisäksi materiaalikustannukset, istutusohjeet, lannoitusohjeet, tulevat hoitotyöt, istutusetäisyydet, kuvat yksityiskohdista (kuten perennapenkki, vesiaihe), työvaiheet jne. Itse olen jonkun verran suunnitelmia tehnyt. Yksinkertaisimmillaan se on vain kartta josta näkee mitä kasveja minnekin. Ensin suunnittelija käy keskustelemassa ja katselemassa pihaa ja taloa ulkoa päin. Suunnitellaan yhdessä, toiveita kuunnellaan. Toi yksinkertaisin juttu (pelkkä kartta) maksaa jotakin 150¿ ja kalleimmillaan se on n. 550¿.

Vierailija

ole kuullut kenenkään teettäneen varsinaista suunnitelmaa, mutta konsulttina on kaksi kaveria käyttänyt. Pihasuunnittelija tulee tunniks-pariks pihaa pällistelemään. Kertoo mitä kukkia minnekin ja mitä ei ehdottomasti. Molemmat on olleet tosi tyytyväisiä.

Vierailija

muistaakseni 350 tai 370 euroa. Mutta he antavat myös pihan teon laatoituksineen, istutuksineen kaikkineen tälle suunnittelijalle ja kokonaishinta-arvio oli noin 15 000 euroa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat