Mitkä sairaudet ovat esteenä adoptiolle?

Vierailija

Onko esim. reuma sellainen?

Kommentit (5)

Vierailija

mutta voi rajoittaa lapsen ikää. Tuttuni adoptoi leiki-ikäisen 2-3-vuotiaan pojan Puolasta, ja hänellä on reuma (tosin lievä).Kaikki riippuu kai ennusteesta ja taudin hallinnassa olosta. Yhdellä muulla ystävälläni on paha reuma, jonka takia hän on eläkkeellä nyt 35-vuotiaana ja on ollut leikkauksissa monia kertoja, eikä pärjää ilman avustajaa. Se varmaan jo estäisi adoption.

Vierailija

Riippuu kai miten paha on. Syöpä tai muut kuolemansairaudet ainakin.. Reumahan vaikuttaa liikkumiseen ja mielialaan(jos kipuja).. Ainakin maat,josta lapsia adoptoidaan,ovat vielä sairauksien hoidossa meitä jäljessä,joten lähes kaikki sairaudet siellä kuolemaksi. HIV tietenkin on este.

Vierailija

Reuma tai diabetes ei oo esteitä, jos tauti on hallinnassa/hoitotasapainossa. Kaikista sairauksista joutuu toimittamaan erikoislääkärin lausunnot, joissa otetaan kantaa hoitotasapainoon ja ennusteeseen toimia vanhempana ja vaikuttaako sairaus elinikään.HIV varmaan on este, myös mielensairaudet. Myös pyörätuolissa olija joutuu erityisesti syyniin.Syöpä ei oo lopullinen este. Kun olet 5 v ollut oireeton, niin se on käsittääkseni ok.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat