Mistä apu 7-vuotiaan tytön ongelmaan

Vierailija

Tyttäremme ei kuuntele mitään ja tekee kaiken juuri niinkuin itse haluaa. Kiellot, kehotukset, juttelu, järkipuhe uhkaukset ja lahjonta eivät tehoa. Tyttö tekee joka tapauksessa juuri niinkuin haluaa.Esimerkiksi eilen istui kylpvyssä ja sellaisesta saippuapullosta pumppasi saippuaa kylpyveteen. Pyysin häntä lopettamaan saippuan tuhlaamisen. tyttö sanoi OKEI ja jatkoi pumppaamista.Olimme kadulla kävelemässä puistosta kotiin. Käskin olla varovainen pallon kanssa ettei pallo vain vierisi kadulle. Tietenkin tyttö silloin alkoi pompottamaan palloa jolloin se melkein vieri tielle.Tyttö aloitti barbileikin ja kaatoi lelukorista leluja lattialle. Kehoitin olemaan tyhjemtämättä koko laatikkoa. Kaatoi vasiten koko laatikon lattialle. Sanoin, etä sitten myös siivoat jälkesi. Tyttö sanoi, että okei ja illalla itki/raivosi/kiukkusi kun joutui lelut laittamaan takaisin paikoilleen.Vinkkejä miten saada tyttö tottelemaan?Ollaan koitettu " kiltteyskalentereita" joihin saa tarroja tms. Ollaan annettu rangaistuksia (esim ei tvtä viikkoon) ollaan huudeetu, ollaan puhuttu. Mikään ei auta.

Kommentit (13)

Vierailija


Kylvyssä otetaan shampoo pullo pois!

Kadulla otetaan pallo pois!

Lelut otetaan pois jos ei kerran tottele!Nyt äiti ottaa itseään niskasta kiinni ja aloitta vanhempana olemisen!

Siis näinhän teinki. Kun tyttö ekan kieon jälkeen jatkoi pumppaamista, otin pullon pois, samaten pallon. Leluja en ottanut pois kun lupasi ne korjata. Pointti ei nyt ole se, ettenkö ole tiukka kasvattaja. Äitini mielöestä liiankin tiukka sillä olen muutaman kerran toteuttanut uhkaukseni ja vienyt jonkun lelun roskiin kun se ei muutaman kehotuksen jälkeen ole mennyt paikoilleen.

Pointti on se, että tyttö uhmaa kaikkea mitä sanotaan.On vain niin hirveä tunne itsellä kun tekisi välillä mieli tukistaa kun mikään ei mene perille (ja olen niin joskus tehnytkin). Tuntuu että meillä vaan riidellään kaiken aikaa:-(

ap

Vierailija

Silloin lapsi uhmaa henkeen ja vereen asti kaikkea mitä pitää auktoriteettina. Jonkinlainen kunnioitus siis puuttuu ihmisiä kohtaan. Tuo käytöshäiriö on erittäin raskas vanhemmille sekä lapselle itselleen ja siihen tarvitaan terapiaa. Googleta uhmakkuushäiriö niin saat jotain tietoa asiasta.

Uhmakkuushäiriöisen lapsen vanhemmille myös suositellaan terapiaa, eläminen sellaisen lapsen kanssa niin raskasta.

Uhmakkuushäiriöinen lapsi siis uhmaisi esim. vaikka koulun rehtoria tai presidenttiä täysin avoimesti. Ei välitä lainkaan seuraamuksista.

Vierailija

Koeta olla raivostumatta, se on lapsen keino hakea rajojaan ja testata sitä, missä määrin voi tehdä itseään koskevia päätöksiä.Minusta siihen on muutamia tehoavia kikkoja, mieti itse, jos näistä olisi teilläkin apua:- älä kiellä muuta kuin ehdottoman välttämättömät asiat. Ei siis kannata kieltää esimerkiksi pallon pompottelua, kyllä lapsi sen sitten itsekin huomaa, jos pallo vierii tielle, että ei ollut kovin viksusti tehty.- ole valmis panemaan kiellot toimeen. Saippuapullo pois kädestä, jos sitä ei saa pumpata veteen. Kielletyn toiminnan salliminen rapauttaa kieltojen tehon erittäin tehokkaasti.- Jos lapselle on määrätty jokin tehtävä tai rangaistus, mikään määrä kiukuttelua ei sitä poista. Ole siis jämäkkä, karmean huudon ja vitkuttelun uhallakin. Mitään kivaa ei tapahdu, ennen kuin homma on hoidettu.- Koeta säilyttää silti mielenmaltti. Lapsi on edelleen rakas ja usein ihanakin, vaikka juuri nyt onkin ns. mahdottomassa iässä. Ei tuota loputtomiin jatku! Ja ainakin meillä tuo sama tahtonainen on välillä niin äidin sylimussukkaa, että... eli samassa ikävaiheessa on yhtä aikaa uhmaava neiti ja myös se hellyttävä pikkutyttö.Vierailija

Mutta sanoisin näin, että voi olla että tarvitsette ulkopuolista apua. Kun lapsi on jo 7-vuotias ja uhma on noin paha, ei välttämättä riitä äidin tsemppaus vaan kyse on monimutkaisemmasta ongelmasta.Eli suosittelisin ottamaan yhteyttä paikkakunnan perheneuvolaan, sinne voi varata ajan ihan itse soittamalla !!!!!t. psykologi

Vierailija

Löytyy täältä (ota välilyönnit pois):http: // jkk. mll. fi/ lapsi_kasvaa_ja_kehittyy/ 6-7vuotias. php? dir=/ lapsi_kasvaa_ja_kehittyy

Vierailija

Sieltä voi saada äitikin hyviä konsteja miten saada lapsi kuuntelemaan ja jos lapsella todetaan olevan vaikka " uhmakkuus-häiriö" ohjataan terapiaan. Asiat ei aina ole niin mustavalkoisia.Äiti voisi miettiä toiminta tapaa, yksi kielto riittää jos ei usko toisella kiellolla sanotaan " jos et lopeta, otan tuon lelun pois" . Ja jos vielä jatkaa lelu otetaan pois ja pannaan varmaan paikkaan ettei lapsi saa. Pitää olla johdonmukainen. Lapsi oppii helposti tuon että jotain tapahtuu jos ei tottele.Turhia uhkauksia ei kannata jaella, kaikki mitä uhataan myös toteutetaan. Aina!

Vierailija

Tottahan toki tuo ikävaihe on kurja, kun tuntuu siltä, että kaikesta saa tapella ja kuulla " äiti, sä oot tyhmä!" tyylisiä kommentteja. Mutta älä huoli, tuo ihan oikeasti on uhmaikää jälleen kerran. Ja helpottaa, kun pidät pintasi ja hermostut mahdollisimman vähän. TIETENKIN jokaisella palaa joskus pinna, kun oikein koetellaan, mutta ei tuota siis mitenkään kannata ottaa henkilökohtaisesti.Kaikilla ei tuota vaihetta ole, eikä jokainen lapsi uhmaa samalla intensiteetillä. Mutta monella noin on.

Vierailija

Kylvyssä otetaan shampoo pullo pois!

Kadulla otetaan pallo pois!

Lelut otetaan pois jos ei kerran tottele!Nyt äiti ottaa itseään niskasta kiinni ja aloitta vanhempana olemisen!Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat