siis vauva reilu 3 viikkoa

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kuinka meni teillä uuden perheenjäsenen kanssa ensimmäiset viikot?

Tämä meidän pikkuinen huutaa päivät, ei millään nuku, huutaa vain.

Yöllä nukkuu parin kolmen tunnin unia ja syö rintaa vartista puoleen tuntiin.

Maitoa riittää, tuskin nälkäänsä huutaa.

Ilmavaivoihin on kokeiltu maitohappobakteeria ja cuplaton-tippoja, ei sanottavaa hyötyä kummastakaan.

Neuvolassa neuvovat vähentämään syömistä, epäilivät jotta ahmii.

Huuto alkaa aina jonkiaikaa syötön jälkeen eikä rauhotu millään. Lapsi huutaa ihan hysteerisenä ja tosi kipeän oloisena...

Onko kellään mitään vinkkivitosta???

Kommentit (7)

Vierailija

Meillä vauva kolme ja puoli viikkoa ja samalla tavalla huutaa päivisin ja iltaisin. Yöt on toistaiseksi nukkunut hyvin. Ja huuto alkaa nimenomaan syömisen jälkeen. Tissi saa vaan enemmän raivostumaan ja välillä on joutunut ottamaan pullon apuun kun se tuntuu olevan ainoa mikä rauhoittaa...

Vierailija

Kannattaa muistaa että noi tipat ovat öljypohjaisia, ja siten myös aiheuttavat vatsavaivoja. Meillä tilanne helpottui kun jätettiin ne pois. Ja kun vauvasi syö tissiä, niin asian ajaa sekin että syöt itse maitohappobakteereja ja vauva saa ne maidossa sopivammassa muodossa.Minäkin suosittelen lämpimästi vyohyketerapiaa, on meillä auttanut molempien lasten vatsavaivoihin. Meillä itkut ei sentään ole olleet noin rankkoja kuin teillä, kävisin kyllä lääkärissäkin (siis oikein lastenlääkärillä eikä missään neuvolan) ihan vaan varmuuden vuoksi. Luin tuolta sairaus-puolelta vauvasta jolla oli vähän samanlaisia oireita ja hänellä oli rintalastan alla kova " möykky" joka osoittautui tyräksi tms. En halua pelotella mutta parempi varmistaa.Maaria

Vierailija

Ensimmäisten kolmen kuukauden aikana vauva itkee paljon, kuusiviikkoisina kaikkein eniten. Pieni vauva ei itke kiusallaan tai tahallaan. Vauvan itku on viesti, johon vanhempien täytyy aina vastata. Se on ainut tapa, millä vauva viestii tarpeistaan. Aina vauvaa ei saa lopettamaan itkuaan, mutta turvallinen syli ja lempeä juttelu lohduttavat itkevääkin vauvaa. Kopsattu netistä vauvan ensimmäinen vuosi..sitten asiaan:Olet siis kokeillut rela-tippoja ja cuplatonta masuvaivoihin. Relatipoilla vaikutus tulee pidemmän aikajakson kanssa ja annatko ne 5 tippaa kahdessa osassa vai kerralla? suosittelen kahdessa osassa. Cuplaton toimii joillekin, osalle Disflatyl. Niitäkin kannattaa siis testata. Cuplaton toimi meillä aikansa, mutta lopulta osoittautuikin haitaksi. Käytämme ainetta silloin tällöin, kun oireet ilmaantuvat.Tuleeko vauvalla kakka joka päivä? Meillä kakka tuli ennen joka päivä, mutta tällä hetkellä kakkaamisessa on SUURIA ongelmia ja masuvaivat hirveitä. Tähän vaivaan olen antanut mallasuutetta, mikä saa suolen toimimaan ja onkin tepsinyt.Yksi mitä suosittelen lämpimästi, on vyöhyketerapia tai lymfa. Moni vauva saa avun sieltä. Jopa 3 hoitokertaa saattaa kääntyä onneksi. Tämä on kuitenkin hyvin yksilöllistä, kun kaikki vaavit on erilaisia.

Meillä vyöhyketrapeutti antoi itkuille diagnoosin: ohutsuolessa tukkeumaa ja kilpirauhasen toiminnassa häikkää, sekä vauva jännittää osaa vatsalihaksistaan. Nämä kaikki saadaan hoidettua vyöhyketerapialla. Jo nyt 2 hoitokerran jälkeen vauva on rauhallisempi ja äidilläkin huoli pienempi.Tietenkin mikäli mikään ei auta, kannattaa vaiva tutkia tarkemmin lääkärillä.Vauvan itkuja on vaikeaa alussa tunnistaa. Nyt vasta 2kk iässä, tunnistan jo tiettyjä OMAN vauvani itkuja. Silti vieläkin välillä tulee hurjia virhearviointeja..Vatsakivun omalta vauvalta tunnistan siitä, että vauva jännittää itkiessään itsensä suoraksi jaloista ja selkää kaarelle. Nälän tunnistan voimistuvasta itkusta, mikä aluksi on kuin huhuilua ja yltyy kyllä kunnon karjumiseksi, mikäli maitoa ei tarpeeksi nopeaa tule;). Nyrkit menevät kaulan ja kasvojen tienoille ja puristuvat, sekä samalla sättivät. Kannattaa kiinnittää huomiota vauvan liikkeisiin itkiessään, tunnistaminen vaivoista helpottuu.Vyöhyketerapeutti sanoi, että vauvat pitävät liikkeestä, joten kannattaa kanniskella ja vaihdella asentoja masulta olalle ja selälleen, näin ilma pääsee myös kiertämään paremmin.On varmasti rankkaa, kun ei osaa auttaa itkevää vauvaa. Kaikkea kannattaa kokeilla ja myös pikkuhiljaa alkaa opetella luomaan rytmejä..joissa tietenkään ei vielä voi pysyä, mutta se helpottaa koko ajan kun viikkoja lisää tulee.Hyviä vointeja sinulle ja uudelle perheenjäsenelle!!

Vierailija

Meillä kanssa vauva itki vastaavan ikäisenä usein syömisen jälkeen. Itse huomasin, että poika reagoi todella herkästi siihen, mitä itse söin. Esimerkiksi suklaa, pavut, paprika ja voimakkaasti maustetut sekä maitoruuat aiheuttivat ongelmia. En tiedä, oliko kyse ilmavaivoista, sillä en muista, että poika olisi esimerkiksi rupsutellut normaalia enemmän. Relatipat auttoivat meillä jonkin verran, mutta tärkeintä oli oman ruokavalion tarkkailu ja tiettyjen ruoka-aineiden välttely.

Vierailija

eikku13 ja vasseri, helpotus suuri kun vähän sai suuntaa antavia vastauksia.Laittakaa toki lisää kokemuksia omista vauvoista ja kuinka ensimmäiset viikot on sujunut..

Vierailija

kuinka teillä kakataan näiden pienten vauvojen kanssa?

Ja jos ummettaa, miten voi parhaiten auttaa kakkaamaan?

Meillä on nyt kolme kakatonta päivää ja mikään jumppa ei tunnu laittavan suolta toimimaan.

Olen ollut tarkkana omien syömisteni kanssa ja karsinut ruokavaliosta kaiken mikä saattaisi aiheuttaa ummetusta, juustot ym. maitotuotteet. Meillä ei vain ole itkut helpottanut, mutta helpottaa edelleen tietää että muillakin samaa " ongelmaa"

Voimia kaikille ja palataan

Vierailija

Meillä suuri helpotus on ollut kantoliina!! Ymmärtääkseni meil yleensä itkut ei johdu mistään vatsakivuista tms. Tämä vaan viihtyy sylissä. Huuto tulee heti jos lasketaan sitteriin tms. Onneksi yöllä saan nostettua pikkusen omaan sänkyyn ja nukkuukin n. kahden syötön taktiikalla:), mielestäni tosi hyvin!!Muutenkin tämä nukkuu hyvin, kunhan ensin vaan saa nukahtamaan. Rattaissa onnistuu päiväunet joskus, mut omaan sänkyyn tai ylipäätään muualle ku liinaan tai syliin nukahtaminen on tooooosi vaikeeta. Tuttia syö päiväl välil, mut yöllä ei ole sitä tarvinnut.Meillä itkut on viel loppuneet melkein aina kunhan saa olla sylissä ja vähän kannellaan tai liikutaan.. silti olen yrittänyt välttää paljoa kahvin juontia jne, ettei pikkusen masua nipistäis yhtää ylimäärästä. Suklaata on kyl tosi vaikee vastustaa :b..

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat