Akseli vai Aukusti?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Enpä olisi uskonut että tälläistä äänestystä laitan käyntiin, mutta en osaa päättää. Eikä mieskään. Perusteluja myös kaivataan.Kolmantena nimenä olis (ehkä) Tapio, tai sitten toisena nimenä. Ja toinen nimi voisi ehkä olla jokin merkitysnimi, kuten Onni tai Touko. Tai sitten toisena nimenä Marko ja kolmantena jotain muuta kuin Tapio.Auttakaa keksimään pojalle nimi!

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Tunnen kaksi pientä (synt. 2005) Akseli-poikaa, molemmilla se siis etunimenä. Aukusti on varmaan etunimenä tosi harvinainen, ei tule samalle luokalle toista :) Jos sillä nyt on merkitystä.Aukusti on kaikin puolin kauniimpi ja soljuvampi nimi. Akseli tavallisempi, turvallisempi - toisaalta mielleyhtymä akseliin.Aukusti Toivo Tapio olisi kaunis.

Aukusti Onni Akseli?

Aukusti Marko Matias

Aukusti Marko Akseli

Vierailija

Olen todella kyllästynyt Akseliin (puhumattakaan Aleksista), kun on nykyään niiiin yleinen. En voi sille mitään, mutta liika yleisyys, ns. muotinimet eivät nappaa pätkääkään, oli kyseessä sitten kuinka kiva nimi muuten tahansa. Aukusti taas on tosi kiva, ei niin yleinen nimi!

Vierailija


Markoja kastetaan nyt niin vähän...ei ole vielä " Markon aika" ja olkaa te hitusen edellä!

Aukusti on minusta parempi, kuulostaa paremmalta (tarkoitan sitä kuinka se soi korvaani). Akseli on hiukan töksähtävä Aukustiin verrattuna. Aukusti on iloinen ja suloinen nimi, mikä sopii myös aikuiselle miehelle!Aukusti Marko Viljami

Aukusti Marko Valtteri

Aukusti Marko Aleksi

Aukusti Marko Juhana

Aukusti Marko Eemeli

Aukusti Marko Oliver

Aukusti Marko Samuli

Aukusti Marko Taneli (ihana, eikö?)Vierailija

Eli Aukusti Touko Tapio, sitten Aukusti Onni Tapio ja sitten Akseli Touko Tapio.

Minusta Aukusti on tosi komea nimi, kyllä myös ehdotettu Akusti on, ja Akselikin on ihan kiva, mutta sen äänneasu ei ole minusta vain niin kiva.

Akselista tulee mieleen " henkseliheikki" , tomera isäntä, tai Aleksin tapaan hieman olevinaan oleva kaupunkilaiskolli; Aukusti on minusta jotenkin taiteellisempi nimi ja sitä myöten herkempi, mutta ei todellakaan pliisu vaan " komeutta kumahteleva" .

Minusta Aukusti Touko Tuomas voisi olla myös ihan kiva, mutta napakampi Tapio kyllä sopivampi.

Vierailija

ihania ja raikkaita nimiä! Tälläisella nimipalstalla muuten usein pidetään " tylsän yleisinä" nimiä, jotka eivät mahdu edes top 30:iin. Pitäisi kuitenkin muistaa ettei lapsen paras ole useinkaan se mahdollisimman erikoinen ja poikkeava nimi. Myös nimihajonta on nykyään tosi suurta. Siis ääni molemmille!

Vierailija

Kummankin nimen ruotsinkielisen version (Axel tai August) voisin antaa pojalleni, ja kummastakaan mies ei välitä...Valintani on kuitenkin AUKUSTI. Perustelut:- Akselista tulee monelle (ainakin miehelleni...) kampiakseli.

- Aukusti on harvinaisempi: tänä vuonna Akseli-poikia on syntynyt 101 kpl, Aukusteja 52. Kummatkin varmaan huomattavasti yleisempiä toisina niminä.Toiseksi nimeksi Tapio on komeampi kuin Marko. En muista onko poikanne syntynyt toukokuussa, mutta jos on niin Touko olisi mainio (joskin hieman itsestäänselvä?) valinta. Touko Tapio sopivat hienosti yhteen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat