Raskaustesteista

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Heip,Mielipiteita kyselen:

tein raskaustestin jonka tulos oli negatiivinen eli ikkunoihin jai vain yksi viiva. Ainoa mika aiheuttaa pohdintaa oli se vaihe, kun pissa liikkuu testi-ikkunoihin - silloin myos tulosikkunaan tuli hetkeksi viiva. Kun pissanayte oli mennyt koko testin " lapi" se viiva havisi. Tapahtuuko tallaista useinkin??Luotan siihen etta taalla tiedetaan... Jos ei, niin edes arvaillaan :)

Kommentit (4)

Vierailija


Aika outoon tilanteeseen olet joutunut. En nyt varsinaisesti osaa vastata kysymykseesi mutta minulla oli hieman vastaavanlainen kokemus Aconin Early Detection-testistä; nimittäin sillä testatessa ei ensin tullut kontrolliviivan lisäksi mitään, sitten liikautin testiä pikkuisen ja neste lähti ikään kuin uudestaan liikkumaan testissä ja silloin tuli myös itse testiviiva eli sain ns. haamun, kaikki tämä alle 3 minuutin kuluessa.Pettymys olikin valtava kun menkat alkoi seuraavana päivänä...eli joko testi oli viallinen tai sitten testin siirtäminen aiheutti virheellisen tuloksen. Tai sitten minulla on ollut varhainen keskenmeno (raskaushormoonia erittynyt vain pikkuisen ja sitten on mennyt kesken, testi kuitenkin näytti haamun hyvin lähellä menkkojen alkamista).Toivotaaan että sinulla tämä merkitsee oikeaa plussaa ja onnistunutta raskautta!t. K + p05 + haave pikkukakkosesta

Vierailija

Tosiaan kumma juttu. Oireita ollut kovastikin, heti oviksesta alkaen. Finneja, etovaa oloa, rinnat aavistuksen kipeana (tama ei ole minulla normaalia kuukautisten alkaessa), mutta tuntuu etta nyt kaikki olisi niinkuin ennenkin - ei mitaan oiretta. No, jai mulle sentaan ne finnit...

Vierailija

Ajattelin etta otan uusiksi vasta loppuviikosta jos mitaan ei sita ennen tapahdu kuukautisten osalta.. Pikkukakkosta minakin haaveilen, vahan arkaillen tosin viela mutta toivo elaa jos olisikin jo vaikka tulossa. Meilla esikoinen pian jo kolmevuotias. Toivottavasti sinullekin testiin kohta ilmaantuu ne kaksi maagista viivaa :)

Vierailija

Nämä kaupoissa ja apteekeissa myytävät raskaustestit ovat yleensä kromatografisia pikatestejä samoin kuin laboratorioissa tehtävät kvalitatiiviset testit (tulos neg tai pos). Yritän selittää testin periaatteen yksinkertaisesti (kuvien avulla se olisi helpompaa) sillä se selvittää näitä haamuja ja viivojen liikkumisia.

Testissä on alustaan sidottuja vasta-aineita tiettyä antigeeniä kohtaan (raskaustestissä hCG) sillä kohdalla mihin positiivista tulosta ilmoittava viiva ilmestyy. Lisäksi testissä on toisia paikalleen sidottuja vasta-aineita jotain muuta tiettyä antigeeniä kohtaan kontrolliviivaa varten. Kohdassa johon näytettä (yleensä virtsaa) laitetaan on tätä toista tiettyä antigeeniä liukoisessa muodossa. Lisäksi siinä on värileimalla merkittyjä liukoisia vasta-aineita sekä hCG:tä että tätä toista antigeeniä kohtaan. Kun näytettä lisätään testiin testin pitäisi olla mahdollisimman paikallaan, jotta neste kulkisi suoraviivaisesti testissä.

Nesteen liikkuessa liukoiset vasta-aineet sitoutuvat antigeeneihin. Jos näytteessä ei ole hCG:tä liukoiset vasta-aineet hCG:tä kohtaan eivät sitoudu mihinkään. Kun liukoiset antigeeni-vasta-aine kompleksit kohtaavat paikoilleen sidotut vasta-aineet ne sitoutuvat siihen ja jäävät paikalleen (sandwich-periaate). Alunperin liukoisten vasta-aineiden värileimat muodostavat silmin nähtävän värillisen alueen. Sitoutumattomat antigeenit ja vasta-aineet jatkavat matkaansa testialueiden yli. Testissä on siis kaikkia kontrolliviivan muodostumiseen tarvittavia osasia (paitsi nestettä, jonka mukana osaset liikkuvat testialueelle). Joskus nesteen liikkumisen voi nähdä värillisenä viivana kun värileimatut vasta-aineet kulkevat yhtenä rintamana.

Jos näytteessä on enemmän tutkittavaa antigeeniä kuin siihen sitoutuvia vasta-aineita syntyy kilpailua sitoutumisesta. Sillon saattaa käydä niin että sidottuihin vasta-aineisiin sitoutuu vapaita antigeenejä, siis sellasia, jotka eivät ole kiinni värileimatuissa vasta-aineissa. Tällöin viivaa ei näy vaikka sitoutumista olis tapahtunutkin.

Testin heiluttaminen saattaa aiheuttaa sen että nestepinta liikkuu liian lujaa tai väärään suuntaan, jolloin sitoutuminen saattaa häiriintyä.Ymmärsiköhän tästä nyt kukaan mitään. :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat