unikoulusta apua nukahtamiseen?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä lapsi 11kk on vaatinut nukuttamista, johon on kulunut yleensä noin tunti. Nyt yritetään siirtyä nukuttamisesta pois. On tehty niin, että laitettu nukkumaan ja kun lapsi itkee niin muutaman minuutin kuluttua käyty rauhoittelemassa. Toisina iltoina on nukahtanut helposti, kerran meni tunti. Tänään alkoi itkemään tosi kovaa jo siitä, kun mentiin makuuhuoneeseen. No otettiin lapsi vielä olohuoneeseen sylittelyyn ja yritetään kohta uudestaan. Alkoi pelottamaan, että onko tästä hommasta enemmän haittaa kuin hyötyä. Minkälaisia kokemuksia on?

Kommentit (3)

Vierailija

... että meillä ainakin lapsi meni enemmän sekaisin jos otettiin sänkyyn laittamisen jälkeen vielä takaisin olkkariin. Jos jouduttiin ottamaan syliin niin jäätiin ehdottomasti ainakin hämärään makuuhouneeseen.

Vierailija

... noin viikossa.

Ensin varmistettiin, että poika on varmasti syönyt riittävästi ja kylläinen. Toistettiin samat rutiinit joka ilta ja viimeiseksi aina syliteltiin hämärässä huoneessa sängynlaidalla hetken aikaa, jotta silmät alkaa painua puolitankoon. Vauva laitettiin aina kuitenkin hereillä sänkyyn. Ensimmäisinä iltoina jaksoi kapinoida tosiaan tunninkin verran mutta ilta kerrallaan nukahti nopeammin ja vähensi myös yöllisiä heräilykertoja. Ei katsottu kellosta milloin mentiin rauhoittelemaan, vaan mututuntuman mukaan. Kun itku oli vain huomionkipeyttä, eikä jatkunut tauottomasti annettiin aikansa kitistä. Vasta kun itku meni kimeäksi ja hätäiseksi mentiin tarjoamaan tuttia ja rauhoiteltiin, mutta vain hetkeksi eikä sanottu sanaakaan, korkeintaan " suhistiin" ihan hiljaa. Lasta ei otettu sängystä ellei rauhoittunut muuten millään.

Jos vain itse jaksaa ruljanssin niin ehdottomasti kannattaa kokeilla. Ainakin meillä helpotti elämää huomattavasti.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat