3kk.vauvan masuvaivat

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015


Meidän vauvalla saatiin koliikki-itkut pois vyöhyketerapialla tuossa puolentoista kuukauden iässä.

Vauva oli tyytyväinen jonkin aikaa, kunnes nyt on pari viikkoa ollut taas hankalampaa. Ei enää sellaista huuto-itkua, mutta jatkuvaa kitinää ja tyytymättömyyttä. Uskon, että johtuu ilmavaivoista. Mutta kuinkas se nyt alkaa tuollainen, olen kuullut puhuttavan että kolmen kuukauden jälkeen pitäis helpottaa tuon suoliston toiminnan suhteen?Ei näköjään:(

Disflatyliä ja rela-tippoja on kokeiltu, samoin oman ruokavalion tarkkailua. Ilma ei tunnu tulevan enää niin helposti masusta pois,kuin vielä vähän aikaa sitten. Mikähän auttais?

Päivät meillä on yhtä päiväunille nukuttamista, poika nukkuu n.30 min.kerrallaan tai vielä vähemmän, ja sitten herää eikä millään meinaa nukahtaa uudelleen... yöunille nukuttaminen on kans ihan kauheaa " tappelua" . Ja äiti on väsynyt ja hermostunut:( Tästä on ollutkin juttua tällä palstalla, että muilla tän ikäisillä samanlaista tuon nukkumisen suhteen.

Milloinkahan tämä tilanne muuttuu?Ja miten nuo mahavaivat, minnekähän asti niistä joutuu pikkuinen kärsimään?

Kommentit (2)

Vierailija


En toki ole ajatellut että kaikki ongelmat loppuu 3kk.ikään:)

mutta olen kuullut että useimmiten suolisto alkaa paremmin toimia silloin ja vaivat vähenee. Se kummastuttaa, että ne vaivat hävisi meillä kokonaan ja sitten tuli takaisin noin.. täytyisi ehkä tosiaan kokeilla vyöhyketerapiaa uudestaan.

Säälittää, kun pikkuisella on niin hankalaa. Ja sit itteä väsyttää, ja sitten on syyllinen olo että jaksaa niin vähän vaikka asiat voisi olla huonomminkin. On se kumma:)

Mutta jospa tämä tästä.

Voimia myös teille ekku13! Ja kiitos vastauksesta ja vinkeistä. Taidan huomenna heti soittaa vyöhyketerapeutilla jos sieltä löytyis helpotusta tähän hommaan.

Vierailija

..itse myös painiskelen 2kk tytön masuvaivojen kanssa. Tyttö ei ole aiemmin juuri itkeskellyt kipuja, mutta nyt senkin edestä ollaan huudettu jo pari viikkoa.Rela-tipat ovat olleet käytössä siitä asti, kun kotiuduttiin synnäriltä.Cuplatonta annetaan silloin tällöin, kun siltä vaikuttaa. Alussa tuntui, että niiden käyttö ensin auttoi, mutta lopulta jatkuva syöttö pahensi.Mallasuutetta annan tällä hetkellä 1-2 krt päivässä, jotta tavara kulkisi säännöllisemmin suolistossa.Vyöhyketerapeutin apuun turvauduttiin nyt viimein ja se ainakin sai ilman kiertämään, tämä tietysti koskee myös. Joten meillä itketään, mutta tuleepahan ulos ainakin. Terapeutin mukaan tytöllä on ohutsuolessa tukkeumaa, sekä kilpirauhasen toiminnassa jotakin (kuitenkin nämä vaivat ovat sanojensa mukaan parannettavissa).Säännölliset rytmit ovat tällä hetkellä kova sana. Nukkumaanmenoajat kellontarkasti, vaikka ne tietenkin venyvät, mutta jossakin vaiheessa meidän yrityksemme palkitaan, uskon.Säännölliset syöttövälit vähentävät myös vatsanväänteitä. Tämä koskee ainakin korvikeella olevia vauvoja. Jos joka itkuun antaa ruokaa, se aiheuttaa sulamisessa ongelmia ym.Paperi ja kynä ovat apuna äitipäälle, joka ei muista mitä milloinkin on tehty päivän aikana. Tästä vertaamalla voi alkaa todeta mikä " vaiva" tai mikä aika on meneillään.Hermostuminenhan ei tietenkään auta asiaa, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Luonnollisia tuntemuksia siis, tämähän on hirveän rankkaa:(. Yritän aina muistaa niellä kiukkuni, jotta vauva ei aisti mielialaani, pääsen itsekin usein helpommalla.Kunpa näiden pakettien matkassa olisi tullut selvä suomenkielinen opas tai kunpa otsaan syttyisi merkkivalo eri valokoodein, mutta ei..Tämä voi kestää siis aikansa, eikä oikeastaan auta muu kuin ajatella, että pienen osan elämästä. Muista vaan ajatella sitä vauvaa, kuinka siihen koskee. Yhdessä siitä selviätte!Ystävälläni on vuoden ikäinen vauva. Hänellä ei ole ainakaan enää masuvaivoja, mutta sitten tuleekin ne muut vaivat....korvatulehdukset, hampaat, uhmaikä, murrosikä ym. Äitinä oleminen ei siis ole ikinä ohi ja apua, mehän ollaan ihan alussa vasta!Jaksamista sinulle, kannattaa siis kokeilla kaikkea, jopa uudelleen sitä hierontaa. Meillä ainakin terapeutti osasi diagnosoida vaivan ja helpotti tietää, että se saadaan hoidettua pois....en tiedä kuinka kauaksi aikaa, mutta me tullaan takaisin mikäli masu-mörkökin palaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat