hei te joiden lapsilisät menee elämiseen...

Vierailija

eikä lasten tileille. teille kysymys, miksi ette voi laittaa lapsilisiä lapsille?! oletan ettette myöskään polta, ettekä juo?

Sivut

Kommentit (99)

Vierailija

Menee nimittäin yli sen summan, mitä vuosittain saa verotta lahjoittaa.En tosin tiedä, kuinka todennäköistä on, että verottaja siihen puuttuu. Minulle itselleni on aikanaan lapsilisät säästetty ja niillä makselin sitten lukioopintoja ja ajokortin, vaikka olisin kai voinut ne muuhunkin hassata. Meidän lasten lapsilisät lyhentää tällä hetkellä remonttilainaa, sitä ennen niillä lyhennettiin autolainaa... Pesämunaa lapsille kartuttavat mummot maksamalla säästövakuutusta, siitä kiitos heille.

Vierailija

Valitettavasti vain se ei ole enää vanhempien päätettävissä siinä vaiheessa kun lapsi tulee täysi-ikäiseksi. Vaikka vanhemmat kuinka olisivat suunnitelleet, mihin rahat laitetaan, 18-vuotias voi vaikka järjestää isot juhlat ja vetää koko summan kerralla kurkusta alas. Ja vanhemmat eivät voi mitenkään sitä estää, eivätkä edes seurata tilin saldoa sen 18-vuotissynttäreiden jälkeen.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


jos on vaippa iässä menee enemmän, mutta ruokaan ym ei voi paljoa laskea. ruokaa kun tulee yleensä tehtyä sen verran reilusti että ruokkisi melkein naapurinkin. (en ole ap)
Mitä maksaa hyperallergisen ruoka, kun poissuljetaan kaikki missä on kotimaisia viljoja, maitoa, naudanlihaa tai soijaa? Kuis halpaa sitten on?

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:

hieno homma, jos lapsilisät siis menee lapsiin, eli vaatteisiin , leluihin ym., niihin se on tarkoitettukin,

ikävämpää jos niillä maksetaan laskuja tai ostetaan tupakkaa.
Kuule, kukapa sen laskee että meneekö ne lapsilisät laskuihin vai maksetaanko ne laskut palkasta?

Kaikkihan ne samalle tilille pätkähtää, josta niitä tarpeen tullen käytetään! :D

Vierailija

mutta sanonpa vielä:Lapsilisät on tarkoitettu elämiseen, tukemaan lapsiperheen taloudellista tilannetta. Olisi aika hölmöä, jo KELA toimisi jonain pikkulasten säästörahaston kasvattajana. Sellaiseenko käyttöön ap verorahansa haluaa?

Vierailija

Meilläkin menee kaikki rahat samalle tilille, josta maksetaan asunto- ja autolainat, päivähoitomaksut, vakuutukset, ruoat, vaatteet, harrastukset, lelut, matkat ja kyllä, myös siiderit ja viinit sekä ravintolaillat jos niitä sattuu joskus olemaan! Tupakkaa emme sentään polta ;-)Lapset ovat melkoinen menoerä ja lapsilisä kattaa vain osan siitä mitä yksi lapsi kuussa kuluttaa. Ja näinhän se on tarkoitettukin!t. viisihenkisen perheen äiti

Vierailija

Meillä on isot tulot ja jää paljon säästöön, mutta tuskinpa tulemme paljoakaan antamaan lapselle omaan päätäntävaltaan. Totta kai rahoitamme autokoulut yms. ja voidaan avustaa oman asunnon hankkimisessa, mutta tuntuisi hullulta antaa lapselle itselleen suuria summia käytettäväksi ihan mihin tahansa. Paljon mieluummin pidämme rahat meidän päätäntävallassamme ja lapsi saa oppia, että raha ei kasva puussa ja että sitä on käytettävä vastuullisesti.

Vierailija

Ei yhteiskunnan tarvitse säästää kenellekään rahaa. Parasta olisikin se, että lapsilisät olisivat tulosidonnaiset. On moraalisesti väärin nyhtää verorahoja, jotta hyvätuloisen voivat säästää lapsilleen yhteisillä rahoilla.Se vaan on väärin.

Vierailija

varmasti lapseni kuluttaa enemmänkin kuin 100 euroa kuussa.Jos vanhemmilla jää satanen kuussa rahaa yli niin ihan vapaasti vaan säästämään lapsen tilille - meillä ei jää. Lapsilisä on tosiaan tarkoitettu vanhemmille keventämään lapsen aiheuttamaa taloudellista taakkaa.Lapsellemme säästetään omaa rahaa säästöpossuun.Ja hei te, jotka pistätte lapsilisät lapsen tilille! Saavatko kaikki lapsenne saman summan vai eri, kuten lapsilisäkin on eri suuruinen ensimmäisestä, toisesta, jne lapsesta?

Vierailija

Antaa tosi hyvän kuva " itsenäisestä" elämästä ja hyvät eväät myöhempää elämää varten... Tolla logiikalla sä kai maksat lastesi asuntolainatkin. Eihän se juu kivaa ole, että joutuu itse maksamaan systeemit, mutta kyllä tervejärkiset muksut menevät TÖIHIN jos haluavat esim. auton hommata ja tajuavat, että opintolaina on ihan muita asioita varten.- 81

Vierailija

miehen palkka on sen verran huono, kuten sosiaali alalla yleensä, että se rahaa menee kyllä meillä ruokaan / vuokraan / elämisen yleensä

Vierailija

kyllä lapsikin varmasti tykkää, että on katto pään päällä, juokseva lämmin vesi ja lämmitetty lattia jossa pelmuta.Voi pyhä yksinkertaisuus...

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat