Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kumpi on ekologisempaa?

Vierailija

Ostaa vaatteet uusina kaupasta tai postimyynnistä muutamalla ostoskerralla vuodessa ja kierrättää sitten käytettyinä eteenpäin. Vaiko ostaa käytettyinä kirpputoreilta, mikä tarkoittaa lukuisia autoreissuja, joista osa ihan turhia kun mitään tarpeellista ei löydykään. Kirppisostotkin kierrätetään eteenpäin jos ovat vielä kierrätettävässä kunnossa.

Kommentit (10)

Vierailija

Ekologisinta olisi lopettaa myös turhan krääsän keräily huutonetistä. Ei ne sekopäiset mammat kuitenkaan tarvi niin paljon vaatteita lapsilleen kuin haalivat huutonetistä. Puhumattakaan trokareista jotka tilaa vaatteita jostain e-baysta ja myy sitten huutonetissä. Tosi ekologista.Henkkamaukkaan vaatteet tuodaan sentään isoissa kuormissa.Osta vähemmän vaatteita.Lainaus:

kun mitä siitä tulee, kun niitä uusia vaatteita rahdataan ympäri maailmaa halpojen työvoimakustannusten perässä!Et saa mitenkään päin uusien vaatteiden ostosta ekologisempaa, vaikka niin toivot.

Vierailija

Ja kun ne kirppiskäynnit ajoittaa sillälailla että on muutakin asiaa kaupunkiin, vie samalla kierrätykseen tavaraa, hoitaa muita asioita, käy uimassa yms, niinkuin me tehdään, niin onhan se parempi niin.Itse pähkäilen onko ekologisempaa polttaa maitotölkit omassa leivinuunissa puun seassa, vai viedä ne kauppareissulla kierrätykseen :/Tietoa kenelläkään?Niin ja sitten ekologisintahan olisi varmaan ostaa käytetyt vaatteet esim. huuto.netistä jolloin posti kantaa ne kotiin :)

Vierailija

tai kuulleeni että ehdottomasti paperi ja pahvi kierrätykseen eikä poltettavaksi. Polttamisestakin tulee hiilidioksidipäästöjä ja materiaali menee hukkaan. Eikä se maitopurkin lämpöarvo taida olla kuitenkaan kovin kummoinen. :) ap

Vierailija

Just oli uutisissa kuinka autoilu ruokakauppaan kuluttaa enemmän kun niiden ruokien paketit.Jos ostaa uutena vain tarpeellisen ja kierrättää sen jälkeen, niin vähempäänhän ei enää pysty? Jokuhan sen kirpparivaatteenkin on uutena ostanut.

Vierailija

Niin ja pyörällä kauppoihin. Kirpputoreilta harvoin löytää kaiken tarpeellisen, mutta voihan niistäkin lisäksi ostaa ja pyörällä sinnekin.

Vierailija

kun mitä siitä tulee, kun niitä uusia vaatteita rahdataan ympäri maailmaa halpojen työvoimakustannusten perässä!Et saa mitenkään päin uusien vaatteiden ostosta ekologisempaa, vaikka niin toivot.

Vierailija

Maitopurkit kannattaa kierrättää, samoin kun muu pahvi, kartonki ja paperi. Polttaminen tuottaa hiilidioksidia, on materiaalihukkaa ja maitopurkin lämpöarvo ei taida olla kovin kummoinen. :) ap

Vierailija

mutta paljonko ylimääräistä se huutonetmyyjä ajaa viedäkseen paketit postiin?Lainaus:
Niin ja sitten ekologisintahan olisi varmaan ostaa käytetyt vaatteet esim. huuto.netistä jolloin posti kantaa ne kotiin :)

Uusimmat

Suosituimmat