0-2kk nenän tukkoisuus?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

mistä voisi johtua??välillä tukossa monta päivää ja sit voi olla pois monta päivää.tai sit vaan puolet päivästä tukossa.nyt on taas kestänyt noin viikon.vaakasuorassa ei voi makaa ollenkaan vaan on oltava pikkasen koholla.kun juo pullosta maitoa niin on nenä auki mutta sen jälkeen menee tukkoon tai sit nukkumisen jälkeen.onko kenelläkään neuvoa tai tietoa mistä voisi johtua.välillä on niin tukkonen että ei oikeen missään viihdy tää meidän vauva.flunssaa se ei mun mielestä ole koska voi muuten ihan hyvin ja kun tää tukkoisuus tulee ja menee ees taas.ja olisko neuvoja mitä tukkoiselle nenälle vois tehä että vois pikkusen auttaa vauvan oloa.

kunhan vaan selvisi mistä tää johtuu!!

kiitos.

Kommentit (6)

Vierailija

Pienet on röörit vielä :)Monesti voi olla että maitoa esim valuu nenän puolelle jne..Keittis tippoja apteekista ja niistäjä ovat meillä olleet hyvä apu. Sängyn pääty on kohotettuna myös. Olen laittanut kaksi pussilakanaa kohottamaan päätyä patjan alle.eppuliini ja neiti melkein 8vkoa

Vierailija

Heippa!Meidän poika oli alkuaikoina aika tukkoinen ja välillä tuntui öisin ettei saa henkeä ollenkaan. Toisinaan myös heräsi siihen....Nuo keittosuolatipat auttavat ja kohotettu sängynpääty. Kokeilin niistäjääkin, mutta ei ollut apua. Sairaalassa vanha lastenhoitaja neuvoi meille hyvän kikan (vaikka sillon ei tukkoisuutta vielä ollutkaan): talouspaperista voi tehdä semmosen "tikun" ja sitä pyöräyttää sieraimissa. Paperi on pehmeä, jos vaikka sattuisi tökkäämään syvemmälle. Me ollaan putsattu edelleenkin poikamme 8 kk sieraimia näin, jos näkyvissä on räkää. Eikä poika ole moksiskaan putsauksesta. Tosin on tottunut siihen, koska ihan vauvana sieraimia putsattuun monta kertaa päivässä ja öisinkin. Tein noita "tikkuja" jopa yöksi valmiiksi, kun hätä yllätti ei tarvinnut ruveta niitä pyörittelemään.Meillä tämä vaiva helpotti ajan kanssa.Kille

Vierailija

Hei!Kuulostaa siltä, että tukkoisuus voisi johtua nenään joutuneesta maidosta. Auttaisiko hidasvirtauksinen pullotutti?Pystympi syöttöasento auttanee myös, kuten sinulle jo vinkattiin.

Vierailija

vauvoilla vaan on niin ahtaat nuo röörit, että menee pienimmästäkin räkäpallurasta tukkoon. ja esim. maitoa syöttäessä saattaa mennä.. siihen auttaa että syöttää pystymmässä asennossa.meillä poitsu (nyt 6½kk) on ollu koko elämänsä tommonen tuhisija.. useimmiten on tukossa nenu, mutta välillä on parikin viikkoa ettei oo tukkoinen ollenkaan. nyttemmin vanhemmiten hieman myös helpottanu.meillä on ollut suuri apu apteekista saatavista suolatipoista. kysyin aikanaan neuvolastakin, että onko mitään haittaa että niitä käyttää jatkuvasti niin ei kuulemma ole. ja kyselin myös, että mistähän vois johtua ja koska tommosta aletaan tutkia. useimmiten on siis normaalia pikkuvauvoilla, mutta tottakai taustalla voi olla myös allergiaa yms. ei nuita ihan herkästi tietääkseni lähetä tutkimaan, kun on kuitenkin useimmiten ihan normaalia. itse en oo ikinä niistäjiä käyttänyt, niistä vois olla apuja.. sängyn pääty kohoasentoon, märkä pyyhe lämpimälle patterille, josta höyryää tai höyryhengitys muuten, sipulit sun muut flunssapoppaskonstit voivat auttaa. :)

Vierailija

Meillä vauvan nenä meni ensimmäisien kuukausien aikana tukkoon maidosta, jota meni syödessä nenään. Avuksi pystyasennon lisäksi voi antaa keittosuolatippoja. Itse asiassa keittosuolatippapullossa lukee, että tarkoitettu 'nenäeritteen kuivumisesta johtuvaan tukkoisuuteen pienillä lapsilla'. Meillä oli myös sängyn pääty kohotettuna kirjojen avulla.

Siihen en uskalla ottaa kantaa, kuinka paha tukkoisuus on ns. normaalia, eli kannattaa varmaan vielä varmistella neuvolasta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat