Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kaipaan tarjoituvinkkeja. Rennot juhlat, noin 15-25 ihmista. Vieraat tulevat vahan eri aikaan, eli lammitettavaa ei saisi olla.

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Vinkkejä? Ohjeitakin?

Pääasiassa suolaista tarjottavaa, mutta olisi kiva tehdä jokin makea jälkiruokakin.

Kommentit (3)

Vierailija

Voileipäkakun saa helposti tehty vuokaan..Itse teen yksinkertaisen ja suositun kakun seuraavasti:Vuoka vuorataan kelmulla. Reunattomia leipä viipaleita ladotaan vuokaan, vuorotellen esim. ruis- ja paahtoleipä kerroksia, reilu kostutus lihaliemellä ja kerrosten väliin täytteet.Täytteiksi esim.

1. maksamakkaraa (voi notkistaa lihaliemellä) ja kurkkupikkelsiä.

2. Lihaliemellä notkistettu sulatejuustoa ja kinkkisuikaleitakun kaikki kerrokset on tehty, päälle paino ja jääkappiin vetäytymään, miel. yön yli.Kipatun kakun päällystän notkistetulla sulatejuustolla, ja pinnalle koristeeksi kurkkua, tomaattia ja kinkkuviipaleita..En siis käytä majoneesia missään, näin kakusta tulee munaton ja kun käyttää laktoositonta sulatejuustoa, myös laktoositon.Hyvää ja helppoa!

Vierailija

Ruokaisat salaatit ovat hyviä. Kannattaa kehitellä joku idea jolla ruuat pysyvät kylminä jos käytät salaatissa tai muussa ruuassa kermaviiliä, ruuanvalmistusjugurtteja yms. etteivät ruuat kävele parin tunnin päästä ovella vastaan...Ikäväähän sekin olisi jos vieraasi olisivat seuraavana päivänä vatsataudissa.

Brushetta-ohjeita (ja muitakin) löytyy tukuttain netistäkin, esim. Valion, Pirkan, Ruokamaailman ym. sivuilta. Esim. Snellmannin sivuilla on voileipäkakkuohjeita. Monet suolaiset piirakat tai esim. uunipellille tehty hyvä pizza maistuvat vähän kylmenneinäkin. Eikähän se suuri vaiva ole välillä lämmitellä pizzoja, pasteijoita tms. pieninä annoksina mikrossa lisää.

Myös iso vadillinen valmiiksi viipaloituja ja pieniksi pilkottuja vihanneksia esim. guacamoledipin kanssa ovat ihania. Isokin mies napsii vihanneksia kummasti kun on hyvä kastike. Tässä vain muista se kylmänä pitäminen, dippikastike kippoon ja kippo isompaan kulhoon jossa jääpaloja.

Vierailija

jotain pastasalaattia, esim. kinkku-, kana-, katkarapu-, tonnikala tms. Lisäksi vaikka patonkia. Myös erilaiset piirakat ovat hyviä ja coctailtikut kelpaavat monille.

Tässäpä jotain vinkkejä=)

Uusimmat

Suosituimmat