No onko se nyt V.p vai V.p. ??

Vierailija

.

Kommentit (8)

Vierailija

Joillekin. Koulunsa käyneille.

Kyllä esim. koiraharrastajille kin on järkyttävä, jos joku ei tiedä, mikä on kokkerspanieli, saati jos ei tiedä miten se kirjoitetaan! Samoin kokit pitävät huolta siitä, ettei keräkaalia ja ruusukaalia sekoiteta toisiinsa jne.

On ihmisiä, joille hyvällä suomella on väliä!

Vierailija

Kutsun saajatPerheille ja aviopareille lähetetään yhteinen kutsu. Sinkulle lähetettävään kutsuun kirjoitetaan avec, jotta hän voi halutessaan tuoda seuralaisensa häihin. Avoliitossa asuville tai kihlapareille lähetetään kutsu, jossa on molempien nimet. Täysi-ikäisille tulee lähettää oma kutsu, sillä jos kutsussa lukee perheineen, voi sen katsoa tarkoittavan vain pariskuntaa ja heidän kanssaan eläviä alaikäisiä lapsia. Jos häihin ei haluta pieniä lapsia, siitä luonnollisesti mainitaan kutsussa.

Mitä kutsuun kirjoitetaanKutsukortista tulee käydä ilmi juhlan aihe, paikka ja aika. Tavallisesti hääkutsuihin merkitään myös kutsujat ja vastauspyyntö. Vieraat voi kutsua myös pelkälle häävastaanotolle, jos vihkiminen on tehty jo aikaisemmin.Lyhenne V.p. merkitsee kutsussa "Vastausta pyydetään", jonka jälkeen ilmoitetaan päivämäärä, johon mennessä vastaanottajan toivotaan ilmoittavan osallistumisestaan. Aseta ilmoittautumisen takaraja niin, että ehdit sopia lopullisen vierasmäärän pitopalvelun ja juhlapaikan kanssa. Yleensä viimeinen ilmoittautumispäivä on noin kaksi viikkoa ennen häitä.Muista mainita kutsussa puhelinnumero tai osoite, johon tieto osallistumisessa toimitetaan. Lisäksi kutsun vasempaan alalaitaan voi merkitä asutoivomuksen, toivomuksen erityisruokavalioiden ilmoittamisesta sekä yhteystiedot, mikäli vieraan toivotaan ilmoittavan tulemisestaan tai esteestä.Lähetä kutsun mukana kartta ja ajo-ohjeet ja huolehdi, että parkkipaikat on merkitty selvästi. Liitä kutsuun tarpeen mukaan myös tietoja yhteiskuljetuksista, majoitusmahdollisuuksista ja lahjalistasta.Jos kyseessä on suuret hääjuhlat, kutsut on vaivattomampi teetättää painossa yhdessä muiden painotuotteiden kanssa. Pienempiin häihin on edullisempaa tehdä kutsut itse. Vieraat arvostavat itsetehtyjä kutsuja. Kotitulostimilla ja kopiokoneilla syntyy siistiä jälkeä nopeasti. Askarteluliikkeistä löytää korttimalleja ja koristeluideoita. Kokeeksi kannattaa tehdä muutama erilainen kutsu ja valita vasta sitten kutsun lopullinen ulkoasu.

Vierailija

Virallinen kutsukortti on pohjaltaan valkoinen ja tekstiltään musta - mitä epämuodollisempi tilaisuus sitä enemmän kutsussa voi käyttää väriä.Virallinen kutsu on kooltaan yleensä 15x10,5 cm. Kortin keskellä olevasta tekstistä tulee käydä ilmi kuka kutsuu kenet tai ketkä, mihin tilaisuuteen ja koska (viikonpäivä, päivämäärä ja kellonaika). Suomen-, ruotsin- ja saksankielisiin kutsuihin kirjoitetaan henkilön nimen lisäksi titteli, englannin- ja ranskankielisissä kutsuissa käytetään tittelin asemesta Mrs/Mr/Madame/Monsieur.Kortin oikeassa alalaidassa lukee vastausta pyydettäessä V.P. (ruotsiksi O.s.a., ranskaksi R.S.V.P. ja saksaksi U.A.w.g. V.P.:n alla on päivämäärä, johon mennessä kutsuun tulee vastata, sekä puhelinnumero, johon ilmoittaudutaan.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat