Omakotitalo-asujat huomio.

Vierailija

Kuinka usein tyhjennytätte roskiksenne?Montako perheenjäsentä? Onko kompostia? Kierrätättekö?Muutimme juuri okt:n, otin nyt meille tyhjennyksen kuuden viikon välein. Saa nähdä onko liian harvoin.Meitä on neljä, kierrätämme sanomalehdet, maitotölkit, pahvit, metallitölkit, lasin.

Kompostikin löytyy, sinne tuntuu menevän enemmän tavaraa kun meidän sekajätteeseen.Miten teillä?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Meillä tyhjennetään kanssa 6 vkon välein. Ollaan vuosi asuttu, ja kertaakaan ei ole ollut niin täysi roskis että ei olisi kansi ollut kiinni. Meillä tulee vajaita pussillisia ehkä kaksi viikossa, ei aina sitäkään. Kaiken kierrätämme minkä kierrättää voi, eikä meillä tule todellakaan roskaa juuri lainkaan. Ostopäätöksiä pohtiessa mietimme myös pakkaustapaa..Meillä ei myöskään tule vaippoja ollenkaan, nehän vievät paljon tilaa. Jos tunnollisesti kierrättää ja kompostoi, mistä kummasta sitä roskaa sitten ihmisille kertyy että kerta viikkon pitää tyhentää?Meille tulee lähinnä pakastevihannespusseja, kahvipaketteja pari kuussa, pastan pussit jne. Eli ei juuri mitään.

Vierailija

Kaikki, minkä voi kierrättää kierrätetään. Kompostori meillä on omassa pihassa ja lähikaupan pihassa on iso kierrätyspiste, johon viedään lehdet, lasi, metalli yms.Perheen koko on 2+7 (lapsista yksi vaippaikäinen, tosin osittain kestovaipoilla) Roskiksen koko on se, mikä useimmissa omakotitaloissa on (n 200 L?), ja ei koskaan pursuile yli tyhjennyspäivänäkään.

Vierailija

Biojäte menee omaan kompostiin, sitä onkin yli puolet kaikesta jätteestä. Eikä rottiaole eikä tule, kun komposti tehdään oikein. Pahvit, lasit ja metalli ja palamaan kelpaamaton paperi viedään läheisen kylän kierrätyspisteeseen. Sanomalehdet menevät uuniin syttyinä. Jäljelle jää vain pieni nyssäkkä viikossa sekajätettä, joka koostuu pikkumuoveista ym. Käytännnössä meiltä tulee kuukaudessa 4-5 pientä roskapusillista sekajätettä, joten oman roskiksen pito ja tyhjennys ei ole kannattavaa( täällä minimityhj. aika kesällä 2 vk, muulloin 1 kk), koska ei meillä edes kuukauteen tule pientä pönttöä puolilleenkaan. Osallistumme naapureiden kanssa kimpparoskikseen, on meille halvin tapa.

Vierailija

Ainakaan roskiksen liepeillä, hiiriä tallissa juu-u mutta ei liittyne tähän. Ollaan asuttu pari kk:ttä uudessa talossa, ja liki 8 viikkoa oli ennekuin oli eka tyhjennys ja roskis oli siltikin vajaa. Kuten edellisellä kirjoittajalla, ei meilläkään tule juuri mitään roskaa sekajätteeseen. Syömme kasvispainotteista ruokaa, ei siis lihapaketteja yms roskiin menevää tule ollenkaan, kala tulee suoraan järvestä. Mitä kummaa te laitatte roskiin jos kerran viikossa pitää tyhjentää? Eihän nuo kuivat muovit yms tuolla roskiksessa edes haise, että mitä väliä sillä on miten pitkään ne siellä on. Kaikki eloperäinen kun menee kompostiin.Ei täällä maalla ainakaan mitään erikoislupaa tarvittu kun sopparia tein jäteyhtiön kanssa.

Vierailija

Lehdet, lasipurkit ja maitotölkit viemme kierrätykseen. Kartongit poltamme takassa. Roskikseen menee sekajäte ja palava, jota emme siis kierrätä tai polta itse. Meitä on neljä, joista yksi vaippaikäinen.

Vierailija

erotellaan biojäte, lisäksi kierrätetään muovi, paperi ja lasi. Lisäksi poltetaan pahvia/paperia jonkun verran itse. Meillä on 4+1 hengen taloudet ja yhteinen sekajäteastia tyhjätään 2 viikon välein (normaalikokoinen, onkos se nyt 200 litraa) 6 viikkoa kuulostaa aika pitkältä väliltä...

Vierailija

kerran viikossa! Voi järkky mitä roskispettereitä ootte jos noin harvoin. Turha kuule ihmetellä jos rotat alkaa pyörimään nurkissa... Yäääääk!

Meillä on superpihi naapuri, mutta sekin tyhjennyttää joka toinen viikko. Ja silti kaikki puhuu, että eikö nyt muka kerran viikossa ole varaa.

Meillä on komposti, perusasiat kierrätetään.

2 aik + 1v5kk lapsi

Vierailija

Meitä 2+3 henkeä. Kierrätetään paperi, pakkauskartonki, lasi ja metalli. Vanhassa talossa ei ollut kompostoria ruuanjämille, joten ne meni roskiin. Silti kerran kuussa riitti hyvin. Lapsia on ollut 2 vaippaikäistä samaan aikaan, mutta on osakestoiltu.Nykyään asutaan syrjemmällä ja meillä on jätepiste minne viedään itse roskat isoon säiliöön. Kerätään omassa pihassa 200(?) litran roskikseen jätesäkillinen täyteen ja sitten tyhjennetään, ehkä noin 6viikon välein. Nyt on lämpökompostorikin, ja kyllä sinne kertyy jätettä enemmän kun roskikseen!

Vierailija

kahden viikon välein.Kierrätämme paperit, pahvit, metallit, lasit ja biojätteet. ja tietysti vaatteet ym mahdollisuuksien mukaan.Ihan täpötäynnä ei roskis aina ole, mutta ei sitä harvemmin uskaltaisi ottaa.

Vierailija

Meillä tyhjennetään 2krt/kk mutta 1krt/kk riittäisi hyvin.Kompostoidaan, kierrätetään kartonki, paperi, metalli ja lasiPerheen koko 2+3 (1 vaippaikäinen)

Vierailija

2 vkon välein tyhjennys. Emme polta pahvia emmekä roskia takassa koska se hajuhaitta on iljettävä! Ja sitäpaitsi kielletty taajama-alueella pk-seudulla. Kompostia ei ole kuin puutarhajätteelle koska ruokajäte kerää rottia.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat