Pottakulttuurista

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Missä vaiheessa aloitetaan asuinmaassasi siisteyskasvatus? Lontoon päiväkodissamme sanottiin, että vasta 3-vuotiaana aloitetaan pottailu heillä! Alle 3-vuotias ei kuulemma ymmärrä syy-yhteyttä. Mielestäni 1-vuotias tyttäremme olisi jo valmis istumaan potalla jos päiväkodissa sitä myös tuettaisi.Suomessa käsittääkseni siisteyskasvatus aloitetaan aikaisemmin ja vaipoista yritetään päästä eroon ennen kolmea vuotta. Olenkohan liian innokas? Serkkuni tytär kävi potalla jo 8 kk:n iässä ja oli täysin kuiva ennen kahta ikävuotta. Täällä Briteissä ei ole erikoista jos 5-vuotiaalla on vielä vaipat öisin. Kauheeta! On kyllä siis ihan kulttuurista kiinni, miten pottailu aloitetaan ja milloin. Miten teillä? Olen kuullut työkavereilta, että esim. Afrikan maissa ei ole vaippoja ja hyvin sujuu, samoin Kiinassa opitaan kuivaksi ihan vauvana. Onkohan ihan tarua? Vaatii kai äidin 24-tuntisen työpanoksen?

Kommentit (4)

Vierailija

Olin Lontoossa au-pairina. Hoidin pari vuotiasta poikaa, jonka tarhasta sanottiin, etta lasta pitaa alkaa opettaa kuivaksi. Lapsi oli siis 2.5v ja ryhmansa viimeisia kuivaksi opetettuja. Eli kai sekin on tarhasta kiinni..

Vierailija

Taitaa kylla olla tarhasta kiini. Mielestani kylla Suomessa aloitetaan aikaisemmin, mutta kylla taallakin useimmat 2,5 vuotiaat ovat kuivia tai ainakin hyvaa vauhtia siihen suuntaan menossa. Meilla poika oppi tosi myohaan kuivaksi oli koko lailla tasan 3. Meilla oli myos pre-schoolissa ennen saanto, etta ei voinut liittya ennen kuin oli suht kuiva, mutta nyt se on muutettu, koska oli kuulema lain vastainen (syrjintaa), joten se kylla oli porkkanana ainakin vanhemmille. Ei silla, etta olisi kaikille kiva paasta vaipoista eroon aikaisin, mutta Suomessa tuntuu olevan kauhea vertailu tassakin asiassa. Pahin oli mielestani tatini (elakkeella oleva terveydenhoitaja), joka tuntuu yhdistavan lapsen alynlahjat ja pottataidot.

Vierailija

kolmevuotiaana, siis sillä välillä kun lapsi on 3v-4v. Vasta neljävuotistarkastuksessa asiaa ruvetaan pohtimaan jos lapsella vielä jatkuvasti päivälläkin vaipat.Meillä esikoinen jätti päivävaipat 2v5kk ja yövaipat 2v8kk, kakkonen päivä- ja yövaipat yhtäaikaa kun oli 2v7kk. Täällä kaikki ovat ihmetelleet että onpa aikasia vaikka Suomessa ei kai olis yhtään aikasta. Kuopuksemme on 13kk enkä ole vielä pottailut alottanut enkä varmaan alotakaan vähään aikaan, tyttö kammoaa kapistusta.

Vierailija

indonesialainen ystäväni toimi samaan tyyliin kuin Suomessa ja juuri vuoden täyttänyt tyttönsä kävi aina potalla. Täällä Saksassa on mielestäni juuri noin kuin Kent mainitsi.Suomessa terveydenhoitaja-tuttuni totesi 3,5-vuotiaasta pojastani, jolla ei kuivaksi opettelu ollut vielä täysin onnistunut, että " täällä Suomessa olisi viety jo hoitoon" . Että ärsytti! Ja minullekin ihmeteltiin, että " vaikka on niin älykäs poika eikä vielä ole kuiva..." .Nuorimmaiseni kanssa aloitin 2,5 vuotiaana jättämään vähitellen vaipat pois ja parin viikon päästä niitä ei tarvittu yölläkään. Ajattelen, että esikoisenkin kohdalla olisi toiminut aiemmin, jos me vanhemmat olisimme vähän enemmän olleet aktiivisia, mutta suomalaiset mielipiteet ärsyttävät yhä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat