Asuinymparisto ja kaverit -miten paljon on merkitysta kouluikaisten kanssa- tarkoitan,etta onko tarkeaa etta kaverit on mahdollisimman lahe...

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

liikkuuko teidän lapset jo alaluokilla pitempiäkinmatkoja kavereiden luo?

Kommentit (5)

Vierailija

Matkan pituus sitten riippuu liikenteestä ja muista turvallisuustekijöistä. Meillä kouluun menevä poika esim. saa liikkua vajaa 500m, mutta tällä matkalla on vain kävely/pyörä/pihaan päättyviä teitä rauhallisella pientaloalueella. Läpiajoautoteitä (edes 30km/h) ei saa vielä ylittää, sitten kouluun mennessä vasta. Muutenkin hänen pitää pyytää lupa/myöhemmin ilmoittaa kenelle kaverille menee (ja jos kaveri ei ole kotona tai lähtee sieltä, niin sitten taas kotiin ilmoittamaan), jotta tiedän missä kulkee.Jos kavereille olisi pidempi matka tai vaarallisia reittejä, niin sitten kuljetettaisiin.Eli kyllä tuolla asuinympäristöllä on suuri merkitys meillä miten kavereiden kanssa voi tavata, ainakin ensimmäiset luokat ala-asteella ja kyllä sitten hitusen myöhemminkin.

Vierailija

reviiri on pieni ja sen " sisään" ei kuulu yhtään lasta, mikä on todella surullista. Sittenpä kuljetellaan lapsia kyläilemään. Varsinkin ulkoilun kanssa on ongelmia, kun lapsi ei suostu olemaan yksin ulkona, mikä on tietenkin luonnollista. Kaverit on hurjan tärkeitä!

Vierailija

mutta ei se minusta mitenkään hirveän surullista ole. Suurin ongelma on juuri tuo ulkoilu: kun pihalla ei ole kavereita, pitäisi jonkun aikuisen aina lähteä potkimaan palloa tai pyöräilykaveriksi. Arki-iltaisin ulkoilu jääkin aika vähään, mutta viikonloppuisin sitten otetaan sitä kiinni... Poika itse ei kavereiden puutteesta juurikaan kärsi vaan viihtyy hyvin illat itsekseen lueskellen tai leikkien. Kaksi kertaa viikossa on harrastus, jossa on paljon kavereita ja noin joka toinen viikko tehdään treffit jonkun luokkakaverin kanssa niin, että vanhemmat tuovat/vievät lapsen kyläilemään.Meillä kyllä pelastus on iltapäiväkerho, jossa poika ja hänen paras kaverinsa käyvät. He ehtivät siellä leikkiä ja ulkoilla 3-4 tuntia joka päivä, joten kotona ei sitten olekaan niin väliä leikkikaverista. Onneksi pojat pääsivät tuohon kerhoon ensi vuodeksikin ja 3-luokkalaisena sitten varmaan reviirikin jo vähän laajenee.Kyllähän poika varmaan nauttisi jos kavereita olisi samassa tai naapuritalossa, mutte kun hän ei ole sellaista onnea koskaan kokenut, ei osaa sitä kaivatakaan :-)

Vierailija

ja 300 metrin säteellä lisäksi 5 luokkakaveria. Ja sinne 300 metrin päähänkään ei ole yhtään tienylitystä, vain kävelytie. Se tosiaan helpottaa ulkoilua, aina on joku kavereista saatavilla, vanhempia ei ulkoiluun tarvita. Joskus kyllä harmittaakin, kun haluaisi lähteä lapsen kanssa ulos, ja kaverit on tärkeämpiä ;)

Vierailija

meidän ekaluokkalainen saisi mennä yksin kotitien (30 km/h) yli lähipuistoon, kunhan kertoo siitä meille. Eipä hän ole kuitenkaan sinne koskaan mennyt, koska siellä käy vain pikkulapsia. Parhaat kaverit asuvat ison tien (nelikaistainen läpiajotie, jolla ajetaan paljon päin punaisia valoja) toisella puolella ja sen yli en päästä häntä yksin vielä tokallakaan.Yksi pojan luokkakaveri asuu samalla alueella kuin me, mutta hän ja poikani eivät ole paljon olleet tekemisissä keskenään. Nyt kesällä ajattelin usuttaa poikia kahdestaan tuonne puistoon ja vaikka futiskentälle, jonne myös on vain yhden pienen tien ylitys. Jospa sitten ensi syksynä, kun molemmilla pojilla on kännykät ja osaavat ehkä paremmin sopia treffejä keskenään, menisivät koulupäivienkin iltoina yhdessä ulos...

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat