Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mistä " kävelytuoli" ?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Eiköhän sen tarkoittamani härvelin nimi ole kävelytuoli? Haluaisin ostaa sellaisen, mutta en ole löytänyt täältä meidän kaupungista, joten lähden kai pääkaupunkiseudulle etsiskelemään, mutta vinkkejä kaipaisin... onko joku muu ostanut viime aikoina? Merkkivinkkejä? Hintaeroja? Mistä kannattaa ostaa? Esikoiselle en hankkinut, koska muistaakseni kuulin jotain, että ei olisi niin hyväksi lapsen kävelynkehitykselle - onko tällaisia juttuja enää liikkeellä?

Terkuin Hector ja Hippomama

Kommentit (10)

Vierailija

... ja meistä oli elämää helpottava vempele. Neiti ei viihtynyt lattialla ollenkaan ja nautti suunnattomasti kun pääsi katselemaan maailmaa tuolista käsin. Vauhti tosin oli melkoinen ja vehje meni nurinkin muutamaan otteeseen, vaikka miten vahdittiin. Meillä ainakin on korkeat kynnykset ovissa ja typy pisteli menemään kuin Kankkunen konsanaan. Tyttö oppi kävelemään tasan vuoden ikäisenä enkä edes miettinyt mahdollisuutta kehityksen hidastumisesta. Jos aletaan tuolle kannalle niin tuskin lasta saa edes sitterissä pitää.

Meistä kaikenkaikkiaan kannattava hankinta, vaikka joutuisi maksamaan täyden hinnankin.

Vierailija

" rollaattoriksi" me sitä kutsuimme.

Poika oppi tasan vuoden ikäisenä kävelemään eikä mitään ongelmia ole tullut,kun sitä käytimme ja monessa kaveriperheessäkin on tuoli ollut käytössä ja eikä yhdelläkään lapsella ole ollut MITÄÄN ongelmia.Tämä on vähän sama juttu,kun hyppykiikun kanssa.Kunhan ei mitään hullun pitkiä aikoja anna lapsen niissä olla,niin varmaan ovat ihan turvallisia käytää.Itse en ainakaan ole törmäänyt ensimmäiseenkään kävelytuolin tahi hyppykiikun pilaamaan lapseen=)

Vierailija

Täällä on käytetty kävelytuolia samoin kaikki ystäväni lapset.

Kehityksen viivästymistä ei ole kyllä havaittu. Kaikki ovat oppineet

n. vuoden iässä kävelemään. Ja kaikki muutkin taidot ovat tulleet ihan

ajallaan. Oli sitten väärin tai ei. Käytetty on ja hyväksi havaittu.

Mun tyttö ei ollut hetkeäkään yksin lattialla. Olikohan tytsy noin 7kk, kun hän aloitti sillä kulkemisen ja tykkäsi kovasti.

Kävelytuolin löysin Keltaisesta pörssistä edullisesti.

Vierailija

Minulla ei ole vinkkejä ostopaikoista tms. kunhan vaan ihmettelen, mihin sellaistakin turhaketta tarvitaan? Ihan hyvin oppivat kävelemään muutenkin ; )

Vierailija

Nettikauppa vauvattaressa ainakin on sellainen myytävänä 45e.Siellä yleensä hinnat on olleet suht edullisia,mitä vertaa moniin lastentarvikeliikkeisiin,mitä kaupungeissa on.Ja toimitus on todella nopeaa.Meillä tyttö 5,5kk on nyt kuukauden ajan käyttänyt sellaista samantapaista tuolia.Siinä vaan ei ole renkaita alla,vaan sellainen kupera pohja ja härveli vähän keinuu.Neuvola ei ainakaan nähnyt mitään estettä sen käytölle,koska tyttö on todella jämäkkä.Välillä siinä seisoo ja toisinaan taas istua roikottaa.(saman lailla kun hyppykeinussakin).Tyttö viihtyy siinä todella hyvin,muutaman kerran päivässä.Mielestäni vauvoille on hyvä olla erilaisia virikkeitä.Vaikka ei se tietysti välttämättä näitä härveleitä vaadi.

Mutta on hyvä,jos äidinkin pitäisi jotain tehdä.Meillä ei ainakaan typy enään pitkään lattialla viihdy,sitterissä ei hetkeäkään.

Vierailija

oppihan hänen veljensäkin ilman ko. vempelettä. Sinänsä mitäpä tätä selittelemään, mutta ajatukseni on että vauva voisi viihtyä siinä (ainakin muutamien ystävieni lapset pitävät kovasti kävelytuoleistaan, enkä muista heidän tai heidän sisarustensa kehityksissä mitään outoa...)

Meidän poika on tosi kova pulauttelemaan ja kun hän on lattialla, niin hän ryömii hyvin pian pulautuksissaan... yleensä myös silloin kuin ruokailusta on jo aikaa, joten pystyasennossa on mukavampi olla tietyissä tilanteissa. Eli siis haen vaan vaihtelua vauvalle niille hetkille, kun äidillä on muita kotitöitä.

Vierailija

Sanoi, että kävelytuolia saisi käyttää vasta, kun lapsi osaa seisoa jo tuetta. Ja silloinkin vain lyhyitä aikoja. Kävelykärryä hän sensijaan suositteli.

Uusimmat

Suosituimmat