Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ultra ja ikäarvio

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Kävin eilen np-ultrassa ja sain normaalin tuloksen. Kuitenkin aiemmin otettu seerumiseula pitää nyt arvioittaa uudelleen (ei siis uutta verikoetta), koska vauva arvioitiin viikon vanhemmaksi. Nyt tympäisee odottaa taas tuloksia...Sitten vielä epäilen ettei masussa oleva kaveri voi olla viikkoa alkuperäistä luuloa vanhempi, sillä käytin ovistestiä raskaaksi tullessani. Ultraaja oli kyllä kokenut erikoislääkäri, ja sai pää-perämitaksi saman kolme kertaa. Mitä olette mieltä ultran heittomahdollisuuksista ja onko samantyyppisiä kokemuksia?Shimeno (12+4 vaiko 13+4...?)Kommentit (6)

Vierailija

ultrannut lääkärikin meinasi, että HCG tekee LH:n tavoin ovulaatiotesteissä viivan tikkuun. En sitten tiedä. Mulla kyllä se viiva tuli neljännestä tikusta selkeästi, aiemmat tikut oli hyvin haaleaa viivaa.

Vierailija

että noita heittoja tulee mitoissa! Mullakin oli np-ultrassa sikiö 6 päivää pidemmällä kuin mitä oli esim. menkoista laskettuna tai alkuraskauden ultran mukaan (joka piti kutinsa päivälleen). No, rakenneultrassa tilanne oli tasaantunut ja vauva vastasi täsmälleen niitä viikkoja, joita pitikin.Kysyin kätilöltä tuosta np-ultran heitosta (sen teki erikoislääkäri, rakenneultran kätilö) ja hän arveli, että kyse on kuitenkin vain milleistä, mittaajissakin on eroja ja voihan sikiö olla just ultraushetkellä hetkellisesti " venyneenä" tai " kyykyssä" .Älä suotta huoli, musta olisi eri asia jos eroa tulisi pari viikkoa ja etenkin, jos sikiö olisi paljon pienempi kuin mitä viikkojen mukaan pitäisi olla.Kerttukasperi rv27+0

Raakailija
Seuraa 
Liittynyt24.10.2004

Mulla oli sama homma, että viikkoja piti olla alle 14, mut siinä olikin sitten yli 14 ja piti myös mennä erilaiseen verikokeeseen. Laskettua aikaa lähdetään kuitenkin harvoin muuttamaan, mulla ei ainakaan muutettu.Itsekin bongasin oviksen tikuilla. Loppupeleissä noilla viikon heitoilla ei ole mitään merkitystä. Laskettu aikakin on kuitenkin vaan arvio.Tytteli-83 rv 36+6

Vierailija


Menkkojen mukaan ekassa ultrassa oli viikkoja 8+4, sikiö kuitenkin vastasi kooltaan viikkoja 9+1. LA:ta ei muutettu.

Seuraava ultra oli np-ultra viikolla 12+1, jolloin sikiö vastasi viikkoja 13+0. LA:ta ei muutettu.

Eilen oli rakenneultrassa ja viikkoja oli 20+1. Sikiö vastasi kuitenkin kooltaan viikkoja 21+1 ja LA muutettiin viikkoa varhaisemmaksi :)

Tämä lääkäri ihmetteli miksei LA:ta oltu muutettu jo aiemmin.Kaksi ensimmäistä ultraa teki Väestöliiton erikoislääkäri ja tämän eilisen teki ihan kunnallisen puolen lääkäri.Terv. Je_Ni 21+2

Vierailija

mutta sellainenkin tuli mieleen, että ovistestiinhän voi saada käsittääkseni viivan, jos on jo raskaana, luonnollisesti vaikuttanee raskauden keston arvioon. Viikkojen arvioinnissa ensimmäinen, np-ultra on toki luotettavampi, kuin rakenneultra myöhemmin. 12 ja 13 viikon välillä pituutta tulee lisää jo reilu sentti. En tiiä vaikuttaako kuitenkaan veriseulan arvioimiseen kovin kummosesti tuo viikon ikäero.

t. Irgend

Vierailija

En muuten ole noista viikoista mitenkään huolissani, mutta aika ikävää jos tulee nyt uudessa laskelmassa positiivinen tulos, ei oikein tiedä miten suhtautuisi. Jotenkin olen taipuvainen uskomaan ekaan seulan tulokseen joka oli 1:8000 ja siihen että ei tämä lapsi voi mitenkään olla viikkoa oletettua vanhempi. Ehkä voidaan puhua muutaman päivän heitosta mutta ei varmaankaan viikosta. Kiitos vastauksista!

Uusimmat

Suosituimmat