Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

tytollani todettiin KANANMUNA ALLERGIA. mita kaikkia tuotteita minun nytten pitaa valttaa?? onko teidan muitten lapsilla tata allergiaa?

Vierailija

tyttö oli 2kk kamalalla ripulilla. nyt sitten oli tulokset tullut oli valkuainen kohollaan. pitäisi jättää muna nytten kokonaan pois.

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

lukeekohan tuoteselosteissa edes tuosta munajauheesta?

onko missään leivissä munaa?

ja joissain makkaroissa kuulemma on?missä?

onneksi makeaa meillä ei edes syödä paitsi joskus harvoin mehujäätä.tää oli aikamoinen shokki taas :/AP

Vierailija

Tuoteselosteissa on aina mainittuna jos tuote sisältää kananmunaa tai kananmunajauhetta. Yhteenkään leipään tai makkaraan en ole törmännyt jossa olisi kananmunaa.Astma-ja allergialiiton sivuilta löytyy tietoa ja siellä oli vissiin joitain ohjeitakin siitä miten kananmunan voi korvata leipomisessa ja ruoanlaitossa. Käy siellä vilkaisemassa.

Vierailija

ainesosa ruuanlaitossa tai leivonnassa.... ihme kommentteja täällä....Internet on pullollaan munattomia leivontaohjeita........ No okei kohokas voi olla hieman haastava ilman munaa, mutta onnistuu tuo " munakaskin" ilman munia =DDDJoten ei hätää.... ja ruuanlaitosa aniharvoin tarvitaan mihinkään munia.....

Munamaito ei ole ollenkaan välttämätön laatikoiden täyte.....

Vierailija

Kiellettyjä ruoka-aineitaKananmuna - allergiselle oireita aiheuttaa* kananmunan valkuainen ja keltuainen

* kuivattu munajauhe

* munaproteiini, albumiini

* muiden lintujen munat saattavat aiheuttaa oireita

* kananmunaa sisältävät ruoat. Kananmunaa saattaa olla leivonnaisissa, tuorejuustoissa, majoneesissa, pastoissa, jäätelöissä ym.

Vierailija

Jos laittelette itse kotona ruokaa, kananmunaa on helppo vältellä. Eineksissä saattaa olla munajauhetta yllättävissäkin paikoissa.

Vierailija

samoin ei voi olla kosketuksessa tuotteen kanssa missä käytetään kananmunia. esim, joskus kun vielä laitoin pullataikinaan munia ja poika leipoi, tuli hetkessä naama täyteen kutiavaa nyppyä ja silmät turposi.

Vierailija

sen olen tässä vajaan vuoden aikana huomannut kun meillä pitänyt kananmunaa välttää. Tosi perseestä suoraan sanottuna kun ei edes perustäytekakkupohja onnistu, pannukakkua ei voi antaa välipalaksi etc.

Vierailija

Syitä kananmunien poisjättämiseen ruokavaliosta on monia esim. kananmuna-allergia, halu välttää kolesterolia ja eläinrasvoja, vegaaninen elämänkatsomus tai haluttomuus tukea häkkikanaloiden tuotantotapaa.Kananmunaa käytetään yleensä ruoanlaitossa joko ainesten koossapitämiseen (esim. murekkeet, pihvit, laatikot) tai kuohkeuttajana (kakut, muffinit).Pullataikinasta voi lopputuloksen kärsimättä jättää munan pois. Mielestäni pullan rakenteesta ja mausta tulee jopa parempi ilman munaa (vähemmän murenevaa). Hyvä sitko, tuoreet jauhot ja leipurin taidot ovat ratkaisevampia kuin se onko taikinassa munaa vai ei.Yleisohje kananmunan korvaamiseen

Soijajauho on erittäin hyvä vaihtoehto kananmunalle. Useimmissa ruokaohjeissa, joissa munaa käytetään voit korvata sen seuraavasti:1 rkl soijajauhoa ja 1 - 2 rkl lämmintä vettä sekoitetaan ja annetaan levätä noin 5 minuuttia. Vastaa yhtä kananmunaa.Koossapitämiseen, taikinan sitomiseen* 1 rkl hienonnettuja pellavansiemeniä ja 3 rkl vettä sekoitetaan

* 1 1/2 rkl kasviöljyä, 1 1/2 rkl vettä ja 1 teelusikallinen leivinjauhetta sekoitetaan

* 1 dl muussattua perunaa

* reilu ½ dl pehmeää tofua

* reilu ½ dl soijamaitoa

* 1 dl banaanisosetta

* reilu ½ dl omenasosetta tai luumusosettaKuohkeuttamiseen* 2 rkl vichyvettä ja 2 tl leivinjauhetta

* 1 tl leivinjauhetta, 1 rkl vettä ja 1 rkl etikkaa (lisää etikka erikseen viimeiseksi)

* kukkurallinen rkl soijajauhoa ja 1 rkl vettä

* 1 tl hiivaa sekoitetaan reiluun ½ dl:aan lämmintä vettä

* 1 rkl maissitärkkelystä ja 3 rkl vettä

* 1 rkl perunajauhoa ja 3 rkl vettä

* 2 rkl vehnäjauhoa, 1 ½ tl öljyä, ½ tl leivinjauhetta ja 2 tl vettä

* 2 rkl jauhoja, ½ tl öljyä, ½ tl leivinjauhetta ja 2 rkl vettä

* 1 rkl jauhettua arrowjuurta ja 3 rkl vettäMunamaidon korvike

1 osa soijajauhoa ja 3 osaa vettä sekoitetaan.

Munattomia leivontaohjeita

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat