Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Valkolakattua vai valkovahattua paneelia kattoon (kuusi, mänty)?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hakusessa on mahdollisimman vaalea kattopaneeli. Vahattu lienee uudempi keksintö? Onko kokemuksia miten vaaleus säilyy näissä vaihtoehdoissa? Entä onko paneeli mäntyä vai kuusta? Kertokaapa mihin päädyitte ja miksi sekä oletteko tyytyväisiä :)Kommentit (3)

Vierailija

Kuusi taitaa olla mäntyä vaaleampaa, ainakin ikääntyneenä. Lakasta kannattaa kattoon valita täysmatta versio, meillä ainakin tuli hyvännäköinen. Lakkasin kahteen kertaan, ei näy pensselinjälkiä.Muistaakseni lakka oli tikkurilan Paneeli-Ässää, sitä sai moneen valkoisen asteeseen sävytettynä. Mallipalat löytyi kaupasta. Vahaa on kyllä monet kehuneet helpoksi ja hyvännäköiseksi, mutta ei se lakkakaan pahalta näytä. Mökillä valkolakattua mäntypaneelia on ollut seinässä jo kymmenisen vuotta, eikä tummumista ainakaan huomaa. Pitäisi kyllä olla käytössä jokin pimeässä pidetty referenssi, jotta asiaa voisi kunnolla arvioida.

Vierailija

...ja nyt lattialla on läjä käsittelemätöntä kuusipanelia. Halusimme mahdollisemman valkoisen, mutta mielestämme valmiiksi käsitellyt olivat liian kellertäviä, joten nyt on sitten maalausurakka alkamassa... Aiomme maalata ne ihan peittävällä valkoisella maalilla. Käsitely vaatii myös oksalakan.

Vierailija

Me tykätään kaikesta joka on mahdollisimman mattaa eli mattalaatoista, mattalasista ym. joten meistä katonkin piti olla mahdollisimman vähän kiiltävä. Valkovahattu mäntypaneeli on oikein nättiä, sävyltään ehkä hieman valkoisempaa kuin se lakattu. Kattolistoja ei saanut tosin vahattuna joten ne piti itse vahata. Meillä oli alun perin myös tarkoitus maalata kaikki valkoisiksi itse, mutta sitten loppuikin voimat ja innostus...tämä on ollut kiva ratkaisu.

Uusimmat

Suosituimmat