Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

8v 7viikkoa ollut yskää,kävimme tänään lääkärissä ...

Vierailija

ja ei mitään annetaan yskiä vielä juhannukseen asti,kun ei vingu ja rahise ei hätää,astmaan liittyviä oireita ei ole kuten hengenahdistusta liikkuessa ja ei yski öisin,mites muilla antaisitteko yskiä vaan vai menenkö yksityiselle?

Kommentit (12)

Vierailija

Meidän lapsella oli syksyllä 9-viikkoa yskä. Ravattiin lääkäreillä ja jopa Tayssin lastenklinikalla (vai mikä se olikaan)

Meille ei kukaan koskaan ollut kertonut, että sellaista yskää on olemassa, joka kestää tuon 9 viikkoa, ja me oltiin aivan paniikissa sen takia.Se oli jokin virusperäinen yskä...Vierailija

Jos kysymys on jälkimmäisestä, niin lapsella on tuskin mitään sellaista, jota voisi lääkkeillä parantaa. Tällöin yksityisellä käymisestä ei ole mitään hyötyä.Jos taas lapsi yskii suunnilleen jatkuvasti, niin kysymyksessä voi olla keuhkoputkentulehdus. Sen diagnosoimisessa kokemuksesta on apua, joten silloin käynti kokeneella yksityislääkärillä voi olla järkevää.

Vierailija

Jos lääkäri on sanonut, että juhannukseen asti katsotte, niin katsotte. Mutta jos hengenahdistusta tulee, niin mene sitten aikaisemmin lääkäriin. Katsoiko muuten poskiontelot? Jos ei katsonut, niin ne olisi syytä tarkistaa. Meillä tytöllä pitkittynyt yskä on johtunut poskiontelontulehduksesta, joka parani antibiooteilla.

Vierailija

lima poistuu keuhkoista yskimällä, joten se on ihan tarpeellinen toiminto viruksen häätämiseksi elimistöstä.Tosin, jos tähän aikaan vuodesta on noin pitkä yskä, varmistaisin sen astman pois sulkemisen lääkärillä joka on sen alan asiantuntija.

Vierailija

Virusflunssa voi hyvinkin kestää noin pitkään. Antibiooteista ei apua. Yksityiselta saat kyllä antibiootin, jos haluat lapsellesi niitä turhaan syöttää. Voi jopa " toimiakin" , koska todennäköisesti muutenkin yskä hiljalleen alkaa vaimeta. Yksityislääkärit kirjoittvat helpommin antibiootin, koska vanhemmat haluavat " vastetta" käynnilleen. Jollei jotain lappua ole lääkäristä käynnin jälkeen kädessä vanhemmat eivät käytä enää välttämättä kyseistä " huonoa" lääkäriä.

Vierailija

kävimme lääkärissä 6 viikkoa sitten kun oli yskä ja kuume ,sen jälkeen soitin terveydenhoitajalle kun oli yskitty 4 viikkoa ,nyt kuulemma liikkeellä sitkeää yskää ei aihetta kuulemma lääkäriin

Uusimmat

Suosituimmat