miten perhe voi pärjätä 300-400 eurolla kuukaudessa?

Vierailija

entäs jos tulee joku lääkärijuttu ja tarvii lääkkeitä tai yms.??ei voi ymmärtää sehän on tosi vähän päivää kohden,vai käyttekö kylissä viikonloppuisin ja mummolassa syömässä?

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Vai että kokonaan pitää pärjätä 300-400 eurolla. Meiän 6 henkisellä perheellä menee joka kuukausi ruokaan 380e. Enenmmän kyllä tienataan, mutta muu menee sitten laskuihin jne. Meillä on erikseen ruokaraha tili, jonne laitamme aina miehen palkkapäivänä tuon 380 euroa jolla sitten hommaamme ruoan ja ruokakaupoista saatavat tarvikkeet, vaipat, shampoot, jne. Helppoa on suunitella viikon ja kuukaudenkin ruoat ym etukäteen kun tarkkaan tietää paljon rahaa on siihen käytettävissä.

Vierailija

ja kun saat kirjallisen päätöksen niin tarkista vielä siitä, että kaikki tulot ja menot on oikein. ja tietysti jos tilille tulee ylimääräisiä tuloja ne lasketaan myöskin siihen mukaan

Vierailija

Hyvin eletään 4henkinen perhe. On varaa syödä ihan kunnolla. Siinä säästää kun suunnittelee hyvin viikoksi ruoat. Salaatit ja kaikki saa tolla hinnalla.

Vierailija

Pakkohan se on pärjätä.

Me aina ajatellaan että ensin aina maksetaan vuokra ja muut tärkeät laskut, ja sitten varmistetaan että ruokaa riittää hyvin ainakin lapselle.

Loppukuusta saattaa sitten joutua lainaamaan rahaa naftaan, että mies pääsee töihin :)

Vierailija

Meillä syödään terveellisesti ja kasviksiakin(kotimaisia ja/tai luomua) menee kilotolkulla päivässä. Ruoka on todella halpaa, kun tekee kaiken itse. Juttu vaan on niin että meillä ei yksityisautoilla, hankita MITÄÄN tarpeettomia vimpaimia, juoda alkoholia tai muita juomia(vesi on hyvää ja halpaa) tai polteta tupakkaa. Vaatteet on laadukkaita, mutta niitä ei ole ylettömästi. Harrastukset ovat maksuttomia.Rahaa olisi huomattavasti enempään, mutta ei haluta tuhlata vaan säästää.

Vierailija

ja rahaa on ollut n. 200-300e/kk..mitään turhuuksia ei kyllä ostella, mutta kyllä lääkkeet on aina pojalle saatu ja toki meille aikuisillekkin...joskus tekee tiukempaa joskus vähemmän tiukkaa...

Vierailija

Sain sossusta rahaa aikaisemmin, mutta nyt lapsen synnyttyä ja lapsilisien ja elatustuen (?) alettua ne loppui. Joten asumistuen saan ja muut lapsiperheelle kuuluvat, mutta sitten jää laskuihin, ruokaan jne muuhun se 300e vuokran jälkeen.

En valita, ei joka paikassa näin hyvin ole. Asunto kuitenkin ja muutakin... :)

Vierailija

ainakin täällä näin vuokra lasketaan menoiksi 7%n omavastuutta lukuunottamatta mikä jää itselle maksettavaksi perusosasta. yksinasuva aikuinen n. 370¿, lapsi 240¿ tai jos 2 aikuista niin 325¿/aikuinen... Esim 2 aikuista ja 1 lapsi 890¿ - vuokran omavastuu. Vuokran (omavastuuta lukuunottamatta) lisäksi sosku maksaa sähkölaskun, vesilaskun, reseptilääkkeet, lääkärimaksut ainakin kunnalliselta ja sitten tilanteesta riippuen voi antaa rahaa lapsen rattaisiin, sänkyyn jne

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Hyvin eletään 4henkinen perhe. On varaa syödä ihan kunnolla. Siinä säästää kun suunnittelee hyvin viikoksi ruoat. Salaatit ja kaikki saa tolla hinnalla.
Nettotulot 2200 ja 1200 siis jää laskujen ja lainojen jälkeen...300e ruokaan ja 900e säästöön!Minkähän suuruiset on teidän lainanlyhennykset ym. asumiskulut tai kuukauden laskut...?Vierailija

Mulla jää 300e, sossun mukaan se on minimi millä pärjää. Joten sieltä ei mitään irtoa. Ehkä ihan hyvä niin... Oppiipa tulemaan vähän vähemmällä toimeen... :)

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat