Perhesuunnittelusta kysymys

Vierailija

Muutaman kerran ole kirjoittanut tänne, että meillä on suunnitelmissa alkaa yrittää toista lasta vuoden päästä. Näin lapsille tulisi sopiva ikäero jne. Joka kerta saan vastauksen, että ei kannata suunnitella ja nimimerkkinä on tahattomasti lapseton tms.Tietenkin lapsettomuus on todella ikävä asia enkä todellakaan vähättele sitä, mutta harmittaa se ettei muka elämäänsä saa suunnitella.Tehdäänkö lapsia sitten vain niin, että ei ole ehkäisyä ollenkaan ja niitä tulee sitten kun tulee? Voihan se olla, ettei meillekään sitä toista lasta suoda tai sen saaminen tulee olemaan vaikeaa, mutten minä nyt etukäteen halua niin ajatella. Minusta on ihan järkevää suunnitella lasten hankintaa etukäteen. Ei mitään päivämääriä tietenkään lyödä lukkoon, mutta esimerkiksi me ollaan miehen kanssa juteltu, että ensi vuonna jätetään ehkäisy pois.Onko tämä siis väärin?

Kommentit (2)

Vierailija

Itsekin suunnittelin tarkkaan sen milloin ekan kerran tulin raskaaksi, samoin toinen lapsi ajoitettiin sopivasti. Toinen raskaus esim. ajateltiin niin että ikäeroa tulee n. kaksi vuotta.Kyllähän sen aikuinen ihminen ymmärtää että suunnitelmat eivät silti aina toteudu, ja niitä voi muuttaa, mutta kyllä elämän isoissa päätöksissä pitää olla joku ajatus takana.

Vierailija

Oikeassa elämässä suuri osa ihmisistä suunnittelee lapsen hankkimista jopa parin kuukauden haarukalla, ja onnistuvatkin siinä. Tietysti lapsettomuus on mun käsittääkseni nousussa ties minkä ympäristömyrkkyjen takia, joten yhä useampi joutuu ehkä suunnitelmissaan pettymään. :/Mutta en mäkään ymmärrä, mitä vikaa suunnittelemisessa voisi olla. Sitten, jos asiat ei mene suunnitelmien mukaan, voi alkaa murehtia asiaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat